fbpx

PAASVOORSTELLING
voor middelbare scholen

Dé invulling van jullie Paasviering die geschikt is voor alle leerlingen.

 

Op ZOEK NAAR EEN PAASVOORSTELLING DIE OOK GESCHIKT IS VOOR LEERLINGEN MET EEN ANDERE ACHTERGROND?


Met een team van een spreker, rapper en zangeres/pianist  touren wij al vanaf 2015 door het hele land. De reacties van leerlingen - en docenten - zijn bijzonder. 
Wij garanderen dat onze voorstelling van één lesuur goed aansluit bij verschillende achtergronden van leerlingen, maar ook bij de gevarieerde leeftijden en leerniveaus.

Paas- en Kerstvoorstelling - Creatieve Preventie (Kennismaking)

VIDEO IMPRESSIE

Bekijk de video om een impressie te krijgen van onze teams,  voorstellingen en ervaringen van andere docenten. 

Sinds kort hebben we een nieuwe paasvoorstelling samen met dansgroep Mind Connected.  

Laten we van gedachten wisselen over de mogelijkheden voor jullie school. 

EEN voorstelling met:

MUZIEK EN RAP

Hedendaagse en christelijke muziek verzorgd door professionele artiesten.

SPREKER

In begrijpelijke taal inspireert de spreker de leerlingen door eigen ervaringen te delen.

i

VERDIEPING

5 dagopeningen en 1 verwerkingsles ter inspiratie voor mentoren in de klassen.

Docenten over de voorstelling

“De leerlingen zijn bijzonder geraakt door de inhoud van de voorstelling en het verhaal van de spreker. Bedankt! De verdiepingslessen waren een grote meerwaarde.” 

Joan Mulder

CSG Het Noordik, Vriezenveen

“Ik wil je heel erg bedanken voor wat er gisteren heeft plaatsgevonden op de vmbo school in Rijnsburg. Wat een impact! Collega’s geraakt, kinderen geraakt en onder de indruk. Dit is wat er nodig is op deze plek. Dankjewel voor wie je bent, je visie en je talent. Wil je dit ook doorgeven aan je team? Nogmaals dank!”

Jamie Prigge

Wellant College, Rijnsburg

De week van de paasvieringen start over

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

boekingen beschikbaar

Let op: laatste plekken voor Pasen

OVER DE PAASVOORSTELLING

Aan de hand van het herkenbare thema ‘vriendschap’ staan we stil bij Jezus’ laatste dagen op aarde. Welke rol speelde vriendschap? Wat had Jezus nodig van zijn vrienden om zijn missie te bereiken?

VRIENDSCHAP
Wie zijn je vrienden en waar zijn ze als je het moeilijk hebt? Pubers denken over bijna niets anders na. Ook Jezus moest met deze vraag en de bijbehorende emoties omgaan in zijn laatste dagen. 

GEZONDE RELATIES
In onze paasvoorstelling onderzoeken we welk gedrag voor goede vriendschappen zorgt en inspireren we leerlingen op een gezonde manier met hun gevoelens om te gaan. 

Onze passie in cijfers

We zijn trots en dankbaar dat we sinds onze start in 2015 al zoveel leerlingen en docenten hebben mogen bereiken.

scholen

UITVOERINGEN

leerlingen

De voorstellingen zijn...

inclusief een verwerkingsles van één lesuur

uitgedacht door jongerenwerkers

geschikt voor onderbouw en bovenbouw

met professionele, bevlogen en energieke teamleden

al jaren een grote zegen voor veel leerlingen en scholen

leuke voordelen

z

GELUID EN LICHT

Geluidsapparatuur en een geluidsman verzorgen wij, aangevuld met lichtset.

LOCATIE

De viering is doorgaans in de aula van de school. In overleg is een andere locatie mogelijk. 

CJP cultuurkaart

Volledige of gedeeltelijke betaling met de CJP Cultuurkaart is mogelijk bij ons.

Docenten over de samenwerking

“We hebben Nathalie Booij en haar team twee keer op bezoek gehad en ik kan alleen maar zeggen dat dat zeer goed bevallen is! Vooral omdat zij de taal van de leerlingen spreken, en dan heb ik het niet alleen puur over leerlingen met een christelijke achtergrond. Dat zijn vooral ook die leerlingen die er – naar eigen zeggen – niets mee hebben. Dat zijn ook de leerlingen die zij weten te triggeren. Het is niet prekend, maar echt, authentiek en heel uitnodigend. Ik kan het alleen maar van harte aanbevelen. Onze VMBO leerlingen waren er allemaal hartstikke blij mee en dat kon je ook zien na de optredens. De leerlingen kwamen terug om met Nathalie of andere mensen uit het team na te praten. Dus bij deze: nodig ze uit!”
Annemarie Hubers

Aeres, Nijkerk

“De communicatie tussen mij en Nathalie heb ik als zeer prettig ervaren. Mijn collega’s zijn ook erg positief omdat zij zagen wat de impact was op de leerlingen.”
Bas Flipse

Groene Hart Leerpark, Alphen aan den Rijn

Hoe we werken

Laagdrempelig

Het brede ‘Pasen’ en ‘Kerst’ wordt gefilterd tot voor jongeren herkenbaar thema’s.

T

IDENTITEIT SCHOOL

We sluiten aan bij jullie identiteit en maken vooraf duidelijke afspraken.

VAN A TOT Z

Wij zorgen voor de productie: van een draaiboek tot het licht en geluid bij live-uitvoeringen.

veel energie

Hoog energielevel door verschillende creatieve vormen en programmaonderdelen. 

BINNEN 1 LESUUR

1 voorstelling duurt maximaal 45 minuten, inclusief de countdown bij binnenkomst.

i

VERDIEPINGsles

Een uitgewerkte lesbrief wordt meegeleverd voor verdere verdieping in de klassen.

VRAAG DE DAGOPENINGEN VOOR PASEN NU GRATIS AAN!

Graag inspireren we jou met onze dagopeningen die we schreven voor de periode rondom Pasen. Vul hieronder jouw naam en e-mailadres in en ontvang de inspiratie direct én vrijblijvend in je mailbox!

contact

We komen graag met jou in contact

Wil je meer informatie of vrijblijvend contact opnemen, dan zijn er verschillende manieren. Ook staan hieronder een aantal veel gestelde vragen. Wellicht vind je daar al antwoord op jouw vraag. We maken graag kennis met je.  

 

plaats vrijblijvend een optie

Via dit formulier kun je vrijblijvend aangeven in welk thema je interesse hebt. We komen doorgaans binnen één werkdag bij je terug.

plan een belafspraak in

Via deze link kun je een vrijblijvende telefonische belafspraak inplannen met Nathalie Booij, initiatiefnemer van Creatieve Preventie.

i

vragen of opmerkingen

We horen graag waar jouw behoefte, vraag of interesse ligt. Vul dit formulier in zodat we op maat met je kunnen meedenken of de juiste informatie toesturen.

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen?
Zoek contact met ons en we denken graag met je mee.

Voor welke leerniveaus en leeftijden zijn de voorstellingen?

 

Voortgezet onderwijs
Onze voorstellingen zijn speciaal ontwikkeld voor leerlingen van alle leerniveaus, zowel onderbouw als bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Tijdens de uitgebreide voorbespreking zullen we details over de groep leerlingen per show uitvragen. Op die manier houdt ons team rekening met de groep om goed aan te sluiten, zoals in taalgebruik en lengte van items.

 

Op maat aansluiten
Het beste is om ons persoonlijk te benaderen zodat we kunnen meedenken voor de beste match.

Kunnen we live komen kijken naar een voorstelling?

We begrijpen dat jullie onze voorstellingen live willen ervaren. Neem contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Vrijblijvend telefonisch kennismaken kan ook! Plan daarvoor een belafspraak in.

Hoeveel voorstellingen kunnen jullie geven op 1 dag?

VOORSTELLINGE OFFLINE

Aantal shows per dag
In verband met het vele op- en afbouwen voor de voorstelling worden er minimaal 2 shows per dag afgenomen door de school binnen 1 dagdeel. Ons team is flexibel en kan - in overleg - tot 6 shows geven op 1 dag.

Voorstellingen verspreiden over 2 dagen
Bij grote scholen of samenwerkingen tussen scholen kunnen we het aantal shows verspreiden over 2 aaneengesloten dagen. Dit is alleen in overleg mogelijk en als het aantal afgenomen shows niet op 1 dag passen voor het team

We zien uit naar verder contact om op maat mee te denken!

 

BIJ DIGITALE VOORSTELLINGEN

Bij de digitale viering is de school vrij om in de geboekte week de videoproductie te tonen, ongeacht dag of tijdstip of frequentie per dag.

Welke plek krijgt jullie christelijke identiteit?

 

Toegankelijk
We hebben veel ervaring met het begrijpbaar en toegankelijk maken van grote thema's als Pasen en Kerst. Veel scholen hebben een grote gevarieerde groep leerlingen en docenten. Sommigen zijn kerkelijk opgegroeid, anderen weer niet. Of wellicht is jullie school qua identiteit juist meer behoudend met veel christelijke leerlingen. Ons programma sluit goed aan, omdat we de in de voorbereidingen veel details uitvragen om te weten wat de identiteit van de school is.

Wij slaan een brug
Onze interne visie is 'walk the talk'. Dat betekent dat onze teamleden zelf een persoonlijke relatie hebben met Jezus. Onze teams dragen daarom vanuit een respectvolle en open houding de positieve christelijke levensstijl uit. We hebben veel ervaring om een brug te slaan tussen verschillende achtergronden op een toegankelijke manier. Meer weten of verder van gedachten wisselen hierover? Plan een vrijblijvende belafspraak in voor persoonlijk contact.

 

Jongeren versterken
Iedereen met een hart voor tieners wil hetzelfde: jongeren laten weten hoe geliefd en waardevol zij zijn. Deze boodschap staat centraal in de voorstellingen. 

 

 

 

Hoe lang bestaat Creatieve Preventie al?


Hoe het begon

Al vanaf 2014 geven we paas- en kerstvoorstellingen op middelbare scholen. We merkten hoe bijzonder het was om op eigentijdse manier ons geloof in God uit te dragen aan leerlingen die gevarieerde - of geen kerkelijke achtergrond. We besloten daarom om meerdere teams in te werken op hetzelfde concept.

Impact - ook op lange termijn
Bij het uitvoeren van deze voorstellingen zijn we vaak één dag intensief op een school. We merkten dat we meer wilden geven aan leerlingen en docenten dan een bijzondere ervaring en show. We kregen het verlangen om de scholen extra verdiepingsmateriaal mee te geven. Mentoren gebruiken de verwerkingslessen naar eigen inzicht. Op deze manier werken zij de thematiek nog verder uit met de leerlingen.

 

Oprichting Creatieve Preventie
Vanaf medio 2018 doen we dit alles onder de naam ‘Creatieve Preventie’ en is ons aanbod aangevuld met het geven van voorlichtingen, workshops en projectdagen.

Waar vind ik meer informatie over tarieven?

Offertes op maat
Om een offerte op maat op te laten stellen, plan je eerst een belafspraak in of plaats je vrijblijvend een optie. Op die manier hebben we beter zicht op jullie specifieke vraag, de leerlingen en wat jullie school graag wil ontvangen.

Je ontvangt na dit gesprek, naast een offerte, de brochure met meer informatie en de diverse pakketprijzen zodat je dit intern makkelijk kan doorsturen voor verder overleg.

Zijn er ook andere thema's en aanbod op maat mogelijk?

Waar kunnen we jullie mee helpen?
We vinden het fijn om te horen welke thematiek en vragen er leven. Sluiten de thema's zoals omschreven op onze site nog niet aan of mis je onderwerpen? Laat dit aan ons weten via het contactformulier. Graag denken we mee op maat en expertise.

Let's connect

We zien er naar uit om ook jou beter te leren kennen!
Volg ons alvast op social media en ontvang nieuwe inspiraties en updates.

Ontvang meer informatie over LIFELINE

Laat hieronder je e-mail achter en je ontvangt binnen enkele minuten meer informatie over LIFELINE én hoe jij 1 week lang vrijblijvend op ons platform kan rondneuzen!

 

Ontvang de online brochure over ons online preventieprogramma direct in je mail. Geheel vrijblijvend!

 

Vraag nu de eerste les van lespakket (un)Shakable gratis en vrijblijvend aan. Binnen enkele minuten ontvang je de mail met de downloadlink.

Vraag nu de bemoedigingskaarten kosteloos aan en ontvang binnen 5 werkdagen!

× Waar kan ik je mee helpen?