fbpx

aanbod op scholen

Met onze e-learning, voorstellingen, projectdagen, voorlichtingen, lespakketten en workshops op maat raken we de harten van jongeren en helpen we de leraar om op een natuurlijke manier verder te praten met de leerlingen.

Ons aanbod op scholen

Wij creëren met muziek, verhalen en opdrachten speciale momenten waarin jongeren zien wat een positieve levensstijl oplevert. In onze e-learning, voorstellingen, workshops, voorlichtingen, lespakketten of projectdagen, krijgen leerlingen tips en trucs van onze deskundige medewerkers.

voorstellingen

Met onze één lesuur durende voorstellingen staan de jongeren in één lesuur stil bij een thema waarin zij zich goed herkennen. Met onze artiesten en sprekers zijn dit onvergetelijke voorstellingen die elke leerling inspireert en uitdaagt. Voor divers gelegenheden zoals Pasen, Kerst, aftrap schoolseizoen en projectweek.

voorlichtingen

Een combinatie van interactieve werkvormen, uitdagende gedachtenexperimenten en kennisoverdracht. Voorlichters en ervaringsdeskundigen stellen concrete handreikingen centraal over thema’s als social media, alcohol en drugs of eetgedrag.

voorlichtingen

Een combinatie van interactieve werkvormen, uitdagende gedachten-experimenten en kennisoverdracht. Voorlichters en ervaringsdeskundigen stellen concrete handreikingen centraal over thema’s als social media, alcohol en drugs of eetgedrag.

projectdagen

Na een spetterende show als plenaire aftrap bezoeken leerlingen verschillende workshops en voorlichtingen. Enthousiaste deskundigen en artiesten inspireren de leerlingen op speelse en interactieve wijze. Het is een dag op maat met muziek & rap, sport & spel en een spreker.

lespakketten

Van diverse scholen ontvingen we de wens voor complete lespakketten om mentoren nog meer handvatten te geven om de mentale weerbaarheid van leerlingen te vergroten. De uitgebreide lesbrieven staan vol werkvormen en wordt geleverd met een begeleidende PowerPointpresentatie. 

lespakketten

Van diverse scholen ontvingen we de wens voor complete lespakketten om mentoren nog meer handvatten te geven om de mentale weerbaarheid van leerlingen te vergroten. De uitgebreide lesbrieven staan vol werkvormen en wordt geleverd met een begeleidende PowerPointpresentatie. 

Online preventie programma

LIFELINE is een online lesprogramma – multi inzetbaar én laagdrempelig. Dit programma is gericht op het versterken van de mentale weerbaarheid en geestelijke veerkracht van onderbouwleerlingen. Met een presentatieduo als host om leerlingen door de lessen te leiden en te zorgen voor energie en diepgang. 

workshops

Professionele artiesten inspireren leerlingen met hun indrukwekkende levensverhaal. Door creativiteit en praktische handvatten worden jongeren positief aangemoedigd gezond met emoties om te gaan, door bijvoorbeeld een workshop rap of smartphone fotografie.

workshops

Professionele artiesten inspireren leerlingen met hun indrukwekkende levensverhaal. Door creativiteit en praktische handvatten worden jongeren positief aangemoedigd gezond met emoties om te gaan, door bijvoorbeeld een workshop rap of smartphone fotografie.

“Ik wil je heel erg bedanken voor wat er gisteren heeft plaatsgevonden op de vmbo school in Rijnsburg. Wat een impact! Wat een zegen! Collega’s geraakt, kinderen geraakt en onder de indruk. Dit is wat er nodig is op deze plek. Dankjewel voor wie je bent, je visie en je talent.”

Jamie Prigge

Wellant College, Rijnsburg

“Het team van Creatieve Preventie heeft twee keer een bijdrage aan onze vieringen geleverd. Het mooie van de viering die Creatieve Preventie organiseert, is dat er niet alleen een spreker is, niet alleen zang, maar dat er ook een stuk interactie is met de zaal. Dus de leerlingen worden echt meegenomen. Je kon het ook heel goed merken dat de aandacht van de leerlingen er goed bij was.”

Erik Wessels

CSG Reggesteyn Willem de Clercq, Nijverdal

We hebben Nathalie Booij en haar team twee keer op bezoek gehad en ik kan alleen maar zeggen dat dat zeer goed bevallen is! Vooral omdat zij de taal van de leerlingen spreken, en dan heb ik het niet alleen puur over leerlingen met een christelijke achtergrond. Dat zijn vooral ook die leerlingen die er – naar eigen zeggen – niets mee hebben. Dat zijn ook de leerlingen die zij weten te triggeren. Het is niet prekend, maar echt, authentiek en heel uitnodigend. Ik kan het alleen maar van harte aanbevelen. Onze VMBO leerlingen waren er allemaal hartstikke blij mee en dat kon je ook zien na de optredens. De leerlingen kwamen terug om met Nathalie of andere mensen uit het team na te praten. Dus bij deze: nodig ze uit!

Annemarie Hubers

Aeres, Nijkerk

Onze passie in cijfers

We zijn trots en dankbaar dat we sinds onze start in 2015 al zoveel leerlingen en docenten hebben mogen bereiken.

scholen

UITVOERINGEN

leerlingen

De grondslag van al ons aanbod op scholen

professioneel

Onze programma's zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. De inhoud is up-to-date.

T

KERNGERICHT

Het versterken van de identiteit ligt ter grondslag van elk aanbod, ongeacht thematiek.

IDENTITEIT

We werken vanuit christelijke waarden en normen. Dit vormt de basis van elk programma.

Hoe we graag samenwerken

VAN A TOT Z

Van aanvraag tot en met evaluatie zijn we betrokken. We denken actief mee, ook met details.

kennismaking

Mogelijkheid tot inplannen van vrijblijvende telefonische kennismaking. Klik hier.

T

IDENTITEIT SCHOOL

We sluiten aan bij jullie identiteit en maken vooraf duidelijke afspraken; altijd in overleg.

betrouwbaar

We werken overzichtelijk, we komen op tijd en we houden ons aan de gemaakte afspraken.

i

VERDIEPING

We denken waar gewenst mee met goede follow-up voor verdere verdieping en ontwikkeling.

veel energie

De bevlogen medewerkers zetten hun unieke talent en persoonlijke ervaring in met veel energie. 

over ons team

deskundig

Onze trainers, artiesten en ervaringsdeskundigen zijn getraind.  

uniek

Onze medewerkers zetten bevlogen hun unieke talent en persoonlijke ervaring in. 

'walk the talk'

De positieve christelijke levensstijl staat centraal in aanbod én in de levens van teamleden. 

kennismaken met teamleden

Graag geven we je een impressie van het Creatieve Preventie team. Ieder met zijn eigen expertise en drijfveren, maar één ding kenmerkt ons allemaal: de passie om een positieve bijdrage te leveren aan de identiteit, weerbaarheid en veerkracht van jongeren.

contact

We komen graag met jou in contact

Wil je meer informatie of vrijblijvend contact opnemen, dan zijn er verschillende manieren. Ook staan hieronder een aantal veel gestelde vragen. Wellicht vind je daar al antwoord op jouw vraag. We maken graag kennis met je.  

 

plaats vrijblijvend een optie

Via dit formulier kun je vrijblijvend aangeven in welk thema je interesse hebt. We komen doorgaans binnen één werkdag bij je terug.

plan een belafspraak in

Via deze link kun je een vrijblijvende telefonische belafspraak inplannen met Nathalie Booij, initiatiefnemer van Creatieve Preventie.

i

vragen of opmerkingen

We horen graag waar jouw behoefte, vraag of interesse ligt. Vul dit formulier in zodat we op maat met je kunnen meedenken of de juiste informatie toesturen.

Veel gestelde vragen

Lees hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen.
Staat je vraag er niet tussen?
Zoek contact met ons en we denken graag met je mee.

HOE LANG BESTAAT CREATIEVE PREVENTIE AL?

Hoe het begon
Al vanaf 2014 geven we paas- en kerstvoorstellingen op middelbare scholen. We merkten hoe bijzonder het was om op eigentijdse manier ons geloof in God uit te dragen aan leerlingen die gevarieerde - of geen kerkelijke achtergrond. We besloten daarom om meerdere teams in te werken op hetzelfde concept.

Impact - ook op lange termijn
Bij het uitvoeren van deze voorstellingen zijn we vaak één dag intensief op een school. We merkten dat we meer wilden geven aan leerlingen en docenten dan een bijzondere ervaring en show. We kregen het verlangen om de scholen extra verdiepingsmateriaal mee te geven. Mentoren gebruiken de verwerkingslessen naar eigen inzicht. Op deze manier werken zij de thematiek nog verder uit met de leerlingen.

Oprichting Creatieve Preventie
Vanaf medio 2018 doen we dit alles onder de naam ‘Creatieve Preventie’ en is ons aanbod aangevuld met het geven van voorlichtingen, workshops en projectdagen. Bovendien lanceerden we in 2020 onze eerste online weerbaarheidsprogramma onder de naam LIFELINE.

Voor welke leerniveaus en leeftijden is Creatieve Preventie?

Voortgezet onderwijs
Ons online aanbod en ons aanbod op scholen is geschikt voor leerlingen van alle leerniveaus, zowel onderbouw als bovenbouw van voortgezet onderwijs. Zoals je wellicht al hebt gezien bieden we ook programma’s aan gericht op specifieke niveaus en klassen.

Op maat aansluiten
Het beste is om ons persoonlijk te benaderen zodat we kunnen meedenken voor de beste match.

 

Zijn alle projecten op maat?

De voorlichtingen, projectdagen en workshops zijn op maat. Graag denken we met je mee hoe we aan kunnen sluiten bij jouw school, leerlingen en wensen. Neem contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.
Zowel de Paas- als de Kerstvoorstelling zijn strak uitgedachte programma’s binnen één lesuur, die niet op maat af te nemen zijn. Naast het programma verzorgen wij het licht en het geluid, inclusief personeel.

KUNNEN WE 'REAL LIFE' KENNISMAKEN?

We komen graag langs bij jullie school. Neem contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Vrijblijvend telefonisch kennismaken kan ook! Plan daarvoor een belafspraak in.

HOEVEEL lessen KUNNEN JULLIE VERZORGEN OP 1 DAG?

De voorlichtingen, projectdagen en workshops zijn op maat. Dat betekent dat we graag met jou meedenken in het aanbod, specifiek voor jouw school en leerlingen. Afhankelijk van de opzet van de dag, het aantal klassen of leerlingen kunnen we hiervoor een aanbod op maat opstellen.

In gesprek met jou kijken we naar de thematiek, eventuele bijzonderheden of problematiek van de groep en of we een ervaringsdeskundige inzetten. Laten we samen brainstormen over de mogelijkheden

WELKE PLEK KRIJGT JULLIE CHRISTELIJKE IDENTITEIT IN DE PROGRAMMA’S?

Vaak ontvangen we deze vraag van scholen met veel leerlingen en docenten met gevarieerde (of geen) kerkelijke achtergronden.

Jongeren versterken
Iedereen met een hart voor tieners wil hetzelfde: jongeren laten weten hoe geliefd en waardevol zij zijn. Niemand kan ontkennen dat deze maatschappij steeds meer en meer van hen vraagt: onderzoek wijst steeds meer uit wat de impact is van de prestatiedruk die jongeren ervaren. Jongeren hebben in deze tijd sturing nodig en bewustwording dat zij grenzen kunnen stellen. Regie kunnen nemen in situaties.

Wij slaan een brug
Onze trainers, artiesten, ervaringsdeskundigen en voorlichters dragen daarom vanuit een respectvolle en open houding de positieve christelijke levensstijl uit. We hebben veel ervaring om een brug te slaan tussen verschillende achtergronden. Meer weten of verder van gedachten wisselen hierover? Plan een vrijblijvende belafspraak in voor persoonlijk contact.

WAAR VIND IK MEER INFORMATIE OVER TARIEVEN?

Online brochure
Vraag onze brochure hier aan. Hierin staat per aanbod enkele richtlijnen en tarieven. Omdat ons aanbod zo divers is en boekingen in grootte variëren, werken we veel op maat.

Offertes op maat
Om een offerte op maat op te laten stellen, plan je eerst een belafspraak in of plaats je vrijblijvend een optie. Op die manier hebben we beter zicht op jullie specifieke vraag, de leerlingen en wat jullie school graag wil ontvangen.

Zijn er ook andere thema's en aanbod op maat mogelijk?

Waar kunnen we jullie mee helpen?
We vinden het fijn om te horen welke thematiek en vragen er leven. Sluiten de thema's zoals omschreven op onze site nog niet aan of mis je onderwerpen? Laat dit aan ons weten via het contactformulier. Graag denken we mee op maat en expertise.

[/db_pb_accordion]

Let's connect

We zien er naar uit om ook jou beter te leren kennen!
Volg ons alvast op social media en ontvang nieuwe inspiraties en updates.

Ontvang meer informatie over LIFELINE

Laat hieronder je e-mail achter en je ontvangt binnen enkele minuten meer informatie over LIFELINE én hoe jij 1 week lang vrijblijvend op ons platform kan rondneuzen!

 

Ontvang de online brochure over ons online preventieprogramma direct in je mail. Geheel vrijblijvend!

 

Vraag nu de eerste les van lespakket (un)Shakable gratis en vrijblijvend aan. Binnen enkele minuten ontvang je de mail met de downloadlink.

Vraag nu de bemoedigingskaarten kosteloos aan en ontvang binnen 5 werkdagen!

× Waar kan ik je mee helpen?