fbpx

Lifeline

Hét christelijke online preventieprogramma voor mentale weerbaarheid!

(tekst?)

$

Actuele thema’s

$

Gericht op jongerencultuur

$

Innovatief en creatief

$

Versterken mentale weerbaarheid en geestelijke veerkracht

$

Online lesprogramma – multi inzetbaar én laagdrempelig

$

Inclusief handleiding voor docenten en mentoren

$

In projectweek of door het hele jaar heen

$

Mogelijkheid tot verwijzing na ZAT team

$

Rapportage mogelijk naar directie en bestuur

Hier staan wij voor

Educatie

Wij hebben de expertise in huis om preventielessen te verzorgen die aansluiten bij de huidige jongerencultuur en leefwereld.

Entertainment

Juist door de unieke samenstelling van het team van presentatoren, artiesten en zorgprofessionals laat het programma een blijvende indruk achter.

Evangelie

Onze programma’s zijn gebaseerd op christelijke waarden en normen én sluiten aan bij leerlingen met andere achtergronden.

LIFELINE is het christelijke e-learning preventieproject wat jongeren helpt
om mentaal weerbaar en geestelijk veerkrachtig te zijn.

Het programma is inclusief

$

Een compleet lesprogramma voor leerlingen, met filmpjes en lesmateriaal middels een e-learning module

$

Handleiding voor de mentoren met follow up programma

$

Rapportage mogelijkheden voor de mentor zelf of directie

ONZE VISIE

 Ben je benieuwd wat ons dreef bij de ontwikkeling van LIFELINE?! Check dan onze passie voor de leerlingen binnen Nederland.

“Wanneer jongeren weten dat ze van waarde zijn, durven ze beter voor zichzelf op te komen en maakt het dat ze zichzelf niet hoeven te bewijzen door te presteren of anderen naar beneden te halen.”

Smit & Noordzij

“Het valt niet meer te ontkennen: Creatieve Preventie is een gepassioneerde beweging die haar vorm verkregen heeft vanuit deskundigheid, betrokkenheid en creativiteit. We zien uit naar aankomende jaren!”.

Marije Perik

“Jongeren willen gekend en erkend worden. En als het ‘echte leven’ wat dit betreft weinig lijkt te bieden, wordt het daar gezocht waar het leven zich in de werkelijkheid lijkt af te spelen: op hun beeldscherm.”

Els van Dijk

Waarom je LIFELINE niet wilt missen voor je leerlingen:

LIFELINE is in te zetten tijdens één of meerdere projectweken óf als mentorlessenpakket!

Als docent krijg je alle tools in handen om met deze methode aan de slag te gaan. Dat betekent minder voorbereiding voor jou.

Rapportage mogelijkheden om overkoepelende vragen vanuit leerlingen te signaleren om er met de leerling of klas verder op door te praten. Leerlingen worden van te voren ingelicht welke informatie wel of niet gedeeld wordt.

LIFELINE is een laagdrempelige methode om wezenlijke thema’s aan te snijden met de leerlingen in een voor hen veilige leeromgeving.

Mogelijkheid voor een leerling om in contact te treden met het interne zorgteam, op maat ingesteld per klas.

Bovendien krijg je nú de eerste les gratis, met daarbij een bonus les na aanschaf van het programma!

HOE WERKT HET?

Wellicht zijn we als Creatieve Preventie al eens bij jou op school geweest en ben je bekend met onze procedure of wil je ons voor het eerst introduceren op school. Wij geven je graag een inkijkje in het proces. 

Vrijblijvende belafspraak

Plan een vrijblijvende telefonische kennismaking in met initiatiefnemer Nathalie Booij via deze link . Zij kan je alle ins en outs geven over LIFELINE en denkt graag mee met je.

i

ALlE iNFO OP EEN RIJTJE

Na het kennismakingsgesprek ontvang je per mail een brochure en indien gewenst een offerte op maat. We zorgen ervoor dat je alle informatie overzichtelijk ontvangt voor verder intern overleg.

T

AFSPRAKEN OP MAAT

Bij interesse zullen we afspraken op maat maken. Zo brengen we in kaart hoe we het e-learning platform zo goed mogelijk kunnen aansluiten bij de behoeften van de mentoren.

A

ready to go

Na akkoord bepaal jij als docent wanneer leerlingen hun eigen inlog ontvangen. Ook ontvang jij een handleiding met toelichting over zowel inhoudelijke verdieping als praktische tips.

Kijkje achter de schermen

Benieuwd hoe het programma er achter de schermen uit ziet? 
We nemen je graag mee op impressie tour via deze video.

Download DE EERSTE LES GRATIS

Als introductie van LIFELINE stellen we nu de eerste les gratis ter beschikking. Op die manier maak je op een unieke manier kennis met het preventieprogramma én ontdek je hoe dit jou kan ondersteunen in de mentale weerbaarheid en veerkracht van jouw leerlingen.

“De communicatie tussen mij en Nathalie heb ik als zeer prettig ervaren. Mijn collega’s zijn ook erg positief omdat zij zagen wat de impact was op de leerlingen.”

Bas Flipse

Groene Hart Leerpark, Alphen a/d Rijn

“De leerlingen zijn bijzonder geraakt door de inhoud van de voorstelling en het verhaal van de spreker. Bedankt! De verdiepingslessen waren een grote meerwaarde”

Joan Mulder

CSG Het Noordik, Vriezenveen

LIFELINE is dé mogelijkheid om het gesprek met leerlingen aan te gaan over actuele thema’s die hun persoonlijk raken.

Positieve ervaring

Door de e-learning methode kan de leerling zelfstandig aan de slag met de lessen en kan de mentor monitoren hoe het met zijn leerlingen gaat. Juist zo kan er een écht gesprek plaatsvinden over belangrijke thema’s, draagt dat bij aan de geestelijke gezondheid van de leerlingen en kan – waar nodig - de drempel verlaagt worden naar nazorg. Dat alles draagt bij aan een positieve ervaring op de middelbare school voor jongeren én daarbij aan de atmosfeer op school.

 tarieven

De kosten voor deelname aan LIFELINE zijn afhankelijk van het aantal leerlingen wat aangemeld wordtVraag hier de online brochure op over meer informatie over de richtlijnen en tarieven.

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen?
Zoek contact met ons en we denken graag met je mee.

Wat zijn de doelstellingen van Lifeline?

Creatieve Preventie heeft een e-learning platform ontwikkelt voor leerlingen op het middelbaar onderwijs. We reiken het onderwijs met dit programma een unieke tool aan voor docenten en/of mentoren om jongeren mentaal weerbaar te maken. Door de e-learning methode kunnen de leerlingen op een veilige manier preventie-lessen ontvangen over kwetsbare thema’s.

De hoofddoelstellingen zijn:

 1Leerlingen in het voortgezet onderwijs bewust maken en leren omgaan met impactvolle gebeurtenissen.

2. Leerlingen mentaal weerbaar maken, zodat ze juiste keuzes kunnen maken en op een gezonde manier om leren gaan met hun emoties.

3. Bijdragen aan de geestelijke veerkracht van leerlingen, juist door het bespreekbaar maken van een taboe of een kwetsbaar thema.

WELKE THEMA'S KOMEN AAN BOD BIJ LIFELINE?

LIFELINE bestaat uit 7 lessen, die flexibel inzetbaar zijn door het hele jaar heen. Het programma kan geclusterd worden aangeboden in één of meerdere projectweken of juist verdeeld over het hele lesjaar heen. De leerlingen krijgen een unieke inlogcode die hun toegang geeft tot een beschermde e-learning omgeving.

 

LIFELINE bevat de volgende lessen:

  1. De koers is veranderd –  Corona & de gevolgen
  2. Help! Ik weet het niet meer! –  Angst en onzekerheden
  3. #realitycheck –  Online weerbaarheid
  4. Tegen de wind in – Over het niet lekker in je vel zitten
  5. Het stormt! – Als het thuis niet lekker loopt
  6. Hoe ga ik om met ziekte en overlijden Omgaan met lijden
  7. Stip op de horizon – Over financiën
VOOR WELKE LEERNIVEAUS EN LEEFTIJDEN IS CREATIEVE PREVENTIE?

Voortgezet onderwijs
Ons algemene aanbod is geschikt voor leerlingen van alle leerniveaus, zowel onderbouw als bovenbouw van voortgezet onderwijs. Zoals je wellicht al hebt gezien bieden we ook programma’s aan gericht op specifieke niveaus en klassen.

Hoe lang bestaat Creatieve Preventie al?


Hoe het begon

Al vanaf 2014 geven we paas- en kerstvoorstellingen op middelbare scholen. We merkten hoe bijzonder het was om op eigentijdse manier ons geloof in God uit te dragen aan leerlingen met gevarieerde - of geen kerkelijke achtergrond. We besloten daarom om meerdere teams in te werken op hetzelfde concept.

Impact - ook op lange termijn
Bij het uitvoeren van deze voorstellingen zijn we vaak één dag intensief op een school. We merkten dat we meer wilden geven aan leerlingen en docenten dan een bijzondere ervaring en show. We kregen het verlangen om de scholen extra verdiepingsmateriaal mee te geven. Mentoren gebruiken de verwerkingslessen naar eigen inzicht. Op deze manier werken zij de thematiek nog verder uit met de leerlingen.

 

Oprichting Creatieve Preventie
Vanaf medio 2018 doen we dit alles onder de naam ‘Creatieve Preventie’ en is ons aanbod aangevuld met het geven van voorlichtingen, workshops en projectdagen.

Sinds 2020 is het aanbod uitgebreid met een e-learning platform. Naast LIFELINE zullen er in de toekomst meerdere modules ontwikkeld worden.

WELKE PLEK KRIJGT JULLIE CHRISTELIJKE IDENTITEIT?

Vaak ontvangen we deze vraag van scholen met veel leerlingen en docenten met gevarieerde (of geen) kerkelijke achtergronden.

Jongeren versterken
Iedereen met een hart voor tieners wil hetzelfde: jongeren laten weten hoe geliefd en waardevol zij zijn. Niemand kan ontkennen dat deze maatschappij steeds meer en meer van hen vraagt: onderzoek wijst steeds meer uit wat de impact is van de prestatiedruk die jongeren ervaren. Jongeren hebben in deze tijd sturing nodig en bewustwording dat zij grenzen kunnen stellen. Regie kunnen nemen in situaties.

 

Wij slaan een brug
Onze trainers, artiesten, ervaringsdeskundigen en voorlichters dragen daarom vanuit een respectvolle en open houding de positieve christelijke levensstijl uit. We hebben veel ervaring om een brug te slaan tussen verschillende achtergronden. Meer weten of verder van gedachten wisselen hierover? Plan een vrijblijvende belafspraak in voor persoonlijk contact.

KUNNEN WE OOK 'REAL LIFE' KENNISMAKEN?


We komen graag langs bij jullie school.

Neem contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Vrijblijvend telefonisch kennismaken kan ook!
Plan daarvoor een 
belafspraak in. 

WAAR VIND IK MEER INFORMATIE OVER TARIEVEN?

Online brochure

Vraag onze brochure hier aan. Hierin staat per aanbod enkele richtlijnen en tarieven. Omdat ons aanbod zo divers is en boekingen in grootte variëren, werken we veel op maat

ZIJN ER OOK ANDERE THEMA'S EN AANBOD OP MAAT MOGELIJK?

Waar kunnen we jullie mee helpen?
We vinden het fijn om te horen welke thematiek en vragen er leven. Sluiten de thema’s zoals omschreven op onze site nog niet aan of mis je onderwerpen? Laat dit aan ons weten via het contactformulier. Graag denken we mee op maat en expertise.

Ontvang meer informatie over LIFELINE

Laat hieronder je e-mail achter en je ontvangt binnen enkele minuten meer informatie over LIFELINE én hoe jij 1 week lang vrijblijvend op ons platform kan rondneuzen!

 

Ontvang de online brochure over ons online preventieprogramma direct in je mail. Geheel vrijblijvend!

 

Vraag nu de eerste les van lespakket (un)Shakable gratis en vrijblijvend aan. Binnen enkele minuten ontvang je de mail met de downloadlink.

Vraag nu de bemoedigingskaarten kosteloos aan en ontvang binnen 5 werkdagen!

× Waar kan ik je mee helpen?