fbpx

Blogserie Corona

De gevolgen voor jongeren

‘Online preventie, de nieuwe trend?’

15 maart 2020, tijdens een persconferentie kwam openbaar dat de scholen vanaf de daaropvolgende weken dicht moesten vanwege de coronacrisis. Dat wat een paar weken leek, bleek een lange onzekere periode in te wijden. Leerlingen die vanuit thuis moesten gaan leren, leerlingen die ‘kwijt’ waren omdat er geen contact mogelijk was en de grote vraag hoe de examens dit jaar zouden gaan verlopen. Het bracht een hoop onzekerheid en stress.

Ineens alleen online contact met leerlingen

Opeens was alles anders. Het ene moment leefde je in de normale routine van naar school gaan, het bakkie koffie en een kletspraatje met je collega en het doceren vanuit vanuit je eigen lokaal. Het andere moment werkte je vanuit huis, welllicht wel aan de keukentafel met je partner en je kinderen om je heen. Had je online contact met je leerlingen en stond je opeens voor de uitdaging om je leerlingen op afstand alle kennis bij te brengen.

VeranderT door deze situatie het onderwijs in Nederland?

Ik sprak een docente Biologie die enorm genoot van de mogelijkheid van online doceren, de uitdaging die het met zich mee bracht en de flexibiliteit van het vanuit huis werken. Ze verwacht dat dit een onomkeerbare invloed zal hebben op het onderwijs in Nederland. Al vertelde ze ook van collega docenten die niet kunnen wachten totdat alles weer ‘normaal’ wordt.

Of je het vanuit huis doceren een crime vindt, of juist een geweldige uitkomst, de verwachting is dat er voorlopig nog veel flexibiliteit verwacht wordt. Juist gezien de beperkte capaciteit van klaslokalen bij een 1,5 meter afstand maatregel.

Hoe wij onze naam ‘Creatieve Preventie’ uitleven

Dit alles gaf ons als Creatieve Preventie de boost om juist onze naam uit te leven, namelijk om op een creatieve manier aan te sluiten bij de huidige ontwikkelingen. Er lag al lang een droom op de plank om een online preventieprogramma te ontwikkelen, en juist door de uitbraak van corona en de uitdagingen van online lesgeven, zijn we daarmee aan de slag gegaan!

Lancering LIFLINE: hét eerste onlineweerbaarheidsprogramma

Met trots presenteren we daarom LIFELINE. LIFELINE is de eerste e-learning module binnen het christelijke onderwijs wat jongeren helpt om mentaal weerbaar te zijn en wat bouwt aan de geestelijke veerkracht van jongeren. Het biedt een compleet programma voor de leerlingen met tevens een handleiding voor de mentoren, zodat zij toegerust zijn voor de follow-up van het programma. Bovendien ontvang je als school een rapportage over de mentale weerbaarheid van jouw leerlingen, waardoor je ziet hoe het er voor staat.

Heeft het jouw hart om de mentale weerbaarheid en de geestelijke veerkracht van jouw leerlingen te versterken?

Omdat we zo in ons programma geloven, bieden we jou graag de kans om
de eerste les over corona en de gevolgen gratis te beleven. Klik hieronder op de button
én ontvang jouw unieke inlogcode in je mail!

Niet eens nieuwsgierig? 😉

Geen probleem, je kan deze pagina gewoon wegklikken. Je ontvangt de dagopeningen binnen enkele minuten in je mail!

Ontvang de eerste les over Corona en de gevolgen nu gratis!

Na het volgen van deze les ‘De koers is veranderd’ – over Corona & de gevolgen hebben je leerlingen:
– Kennis over het belang van sociale relaties
– Handvatten hoe ze deze kunnen onderhouden
– Kennis over eenzaamheid en tools hoe ze hier mee om kunnen gaan
– Inzicht in het belang van het bijdragen aan de maatschappij

Laat hieronder je e-mail achter en je ontvangt de les gratis in je mailbox.

 

Ontvang de online brochure over ons online preventieprogramma direct in je mail. Geheel vrijblijvend!

 

Vul hieronder jouw naam en e-mailadres in en ontvang de brochure met meer informatie over de digitale paasviering direct én vrijblijvend in je mailbox!.

Vraag nu de eerste les van lespakket (un)Shakable gratis en vrijblijvend aan. Binnen enkele minuten ontvang je de mail met de downloadlink.

 

Vraag nu de bemoedigingskaarten kosteloos aan en ontvang binnen 5 werkdagen!

× Waar kan ik je mee helpen?