fbpx

HOE HELP JE TIENERS DOOR 
MOEILIJKE SITUATIES HEEN?

Als Creatieve Preventie hebben we LIFELINE ontwikkeld: hét online weerbaarheidsprogramma om jongeren te helpen naar mentale weerbaarheid.
Sinds de uitbraak van het Covid-19 virus weten we één ding: de wereld is nooit meer hetzelfde. Het gaat aan niemand voorbij: er kunnen – verwacht of onverwacht – moeilijke situaties in je leven plaatsvinden.

OVER DE GRATIS LES

Met deze les kun je als docent óf mentor het gesprek aan gaan met je leerlingen over de veranderde samenleving. Juist door de e-learning kunnen jongeren vanuit huis óf school nadenken over de situatie waar ze nu zichzelf in bevinden, waarbij ze wellicht geconfronteerd worden met angst en onzekerheid.

Zo ervaar je de voordelen van een e-learning les met je leerlingen en geeft het je de mogelijkheid om deze nieuwe weerbaarheidsmethode, LIFELINE genoemd, te testen. Natuurlijk geheel vrijblijvend!

LIFELINE is dé e-learning preventie voor het versterken van mentale
weerbaarheid voor leerlingen in het middelbaar onderwijs.

Over deze les

De gratis les die we voor jou klaar hebben staan geeft je alle tools in handen om in gesprek te gaan met je leerlingen over de gevolgen van de corona crisis.

Na het volgen van deze les ‘De koers is veranderd’ - over Corona & de gevolgen - hebben je leerlingen:  

$

Kennis over het belang van sociale relaties en hoe je die kan onderhouden in moeilijke omstandigheden, zoals de corona crisis met alle maatregelen

$

Kennis over eenzaamheid en tools hoe ze hier mee om kunnen gaan. Leerlingen laten weten dat andere jongeren dit ook ervaren zal zorgen voor herkenning en rust.

$

Handvatten om vriendschappen en sociale relaties te onderhouden

$

Inzicht in het belang van het bijdragen aan de maatschappij: uit vrijheid kies je er voor om afstand te houden van de ander of van betekenis te zijn voor een ander. Daarbij stel jezelf niet centraal, maar de ander.

ONZE VISIE

 Ben je benieuwd wat ons dreef bij de ontwikkeling van LIFELINE? Bekijk dan deze video over onze passie voor de middelbare scholieren van Nederland.

Maak kennis met Creatieve Preventie - "Over waar we enthousiast van worden (Samen met jou!)"

Ontvang meer informatie over LIFELINE

Laat hieronder je e-mail achter en je ontvangt binnen enkele minuten meer informatie over LIFELINE én hoe jij 1 week lang vrijblijvend op ons platform kan rondneuzen!

 

Ontvang de online brochure over ons online preventieprogramma direct in je mail. Geheel vrijblijvend!

 

Vraag nu de eerste les van lespakket (un)Shakable gratis en vrijblijvend aan. Binnen enkele minuten ontvang je de mail met de downloadlink.

Vraag nu de bemoedigingskaarten kosteloos aan en ontvang binnen 5 werkdagen!

× Waar kan ik je mee helpen?