fbpx
Online Preventie Programma

Digitale Paasviering

Dé invulling voor de paasviering die aansluit bij alle leerlingen van het voortgezet onderwijs. Juist in deze periode van corona.

Wil je graag een inspirerende viering verzorgen zonder jouw (nu al drukke) collega’s te overvragen?

Ben je op zoek naar een viering die aansluit op al die verschillende achtergronden, leeftijden en leerniveaus van leerlingen?

 

Digitale paasviering - Trailer

VIDEO IMPRESSIE

Afgelopen Kerst hebben 6500 leerlingen en hun docenten genoten van onze videoproductie voor de invulling van de kerstviering. Bekijk hiernaast de video voor een uitgebreide impressie van de sfeer, energie en inhoud. 

Al meer dan 12.500 leerlingen zullen deze digitale paasviering beleven. Laten we van gedachten wisselen over de mogelijkheden voor jullie school.

OVER DE VIDEOPRODUCTIE VOOR PASEN

R

volledige invulling

Volledig verzorgde viering, passend binnen 1 lesuur. De docent hoeft alleen de lesbrief te lezen en op ‘play’ te drukken. Easy!

FLEXIBEL INZETBAAR

De videoproductie kan worden ingezet voor de viering in de lokalen, maar is ook geschikt om digitaal in te zetten per klas of als school.

AFWISSELEND

Twee presentatoren zorgen voor energie, diepgang en werkvormen. Andere (muziek)video’s zorgen voor ondersteuning van de verhaallijn.

MET WERKVORMEN

Werkvormen zijn handig verwerkt in de video. Daarnaast kan de docent een werkvorm uitkiezen op maat.

AANSLUITING TIENERS

Door afwisselende items, montagestijl en energie sluiten we aan bij de leefwereld van tieners.

h

inclusief lesbrief

Lesbrief met inhoudelijke outline, handig overzicht van de video en suggesties voor verwerkingsvragen.

Docenten over onze andere producties

“De leerlingen zijn bijzonder geraakt door de inhoud van de voorstelling en het verhaal van de spreker. Bedankt! De verdiepingslessen waren een grote meerwaarde.” 

Joan Mulder

CSG Het Noordik, Vriezenveen

“Ik wil je heel erg bedanken voor wat er gisteren heeft plaatsgevonden op de vmbo school in Rijnsburg. Wat een impact! Collega’s geraakt, kinderen geraakt en onder de indruk. Dit is wat er nodig is op deze plek. Dankjewel voor wie je bent, je visie en je talent. Wil je dit ook doorgeven aan je team? Nogmaals dank!”

Jamie Prigge

Wellant College, Rijnsburg

De week van de paasvieringen start over

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

[/db_pb_countdown_timer]

boekingen beschikbaar

Let op: laatste plekken voor Pasen

INHOUDELIJKE LIJN

In deze tijd waarin ernstige angstklachten, somberheid en eenzaamheid onder jongeren in grote schaal toeneemt, vinden we het belangrijk om jongeren hoop en perspectief te bieden.

Presentator Filemon neemt je in de video graag mee in het interne proces rondom het selecteren van het thema.

Digitale paasviering - Filemon Peroti over de keuze voor het thema

 

VERHALEN DIE INSPIREREN
We willen binnen de video verschillende, inspirerende verhalen tonen. Zoals het verhaal van broer en zus Marc Floor (14) en Lize Marie (12) met hun stichting #justamillion. 

#JUSTAMILLION
Zij zetten zich in om totaal 1 miljoen euro op te halen voor kinderen die in extreme armoede leven. Daarvoor doen zij een ruilspel én hebben een eigen nummer geschreven. Op Lesbos hebben zij daar onlangs een videoclip bij gemaakt.

Laten we ons inzetten om tieners te inspireren, juist in deze tijd!
 

 

VERHALEN DIE INSPIREREN
We willen binnen de video verschillende, inspirerende verhalen tonen. Zoals het verhaal van broer en zus Marc Floor (14) en Lize Marie (12) met hun stichting #justamillion. 

#JUSTAMILLION
Zij zetten zich in om totaal 1 miljoen euro op te halen voor kinderen die in extreme armoede leven. Daarvoor doen zij een ruilspel én hebben een eigen nummer geschreven. Op Lesbos hebben zij daar onlangs een videoclip bij gemaakt.

Laten we ons inzetten om tieners te inspireren, juist in deze tijd!
 

Onze passie in cijfers

We zijn trots en dankbaar dat we sinds onze start in 2015 al zoveel leerlingen en docenten hebben mogen bereiken.

scholen

UITVOERINGEN

leerlingen

Onze VIDEOPRODUCTIE IS…

opgestart naar aanleiding van de vragen die we kregen van christelijke scholen door heel Nederland 

uitgedacht door jongerenwerkers

geschikt voor onderbouw & bovenbouw

geschikt voor diverse leerniveaus & achtergronden

financieel af te handelen met de CJP Cultuurkaart

inclusief handige lesbrief met inhoudelijke outline, omschreven werkvormen en suggesties voor verwerkingsvragen

Docenten over de samenwerking

“We hebben Nathalie Booij en haar team twee keer op bezoek gehad en ik kan alleen maar zeggen dat dat zeer goed bevallen is! Vooral omdat zij de taal van de leerlingen spreken, en dan heb ik het niet alleen puur over leerlingen met een christelijke achtergrond. Dat zijn vooral ook die leerlingen die er – naar eigen zeggen – niets mee hebben. Dat zijn ook de leerlingen die zij weten te triggeren. Het is niet prekend, maar echt, authentiek en heel uitnodigend. Ik kan het alleen maar van harte aanbevelen. Onze VMBO leerlingen waren er allemaal hartstikke blij mee en dat kon je ook zien na de optredens. De leerlingen kwamen terug om met Nathalie of andere mensen uit het team na te praten. Dus bij deze: nodig ze uit!”
Annemarie Hubers

Aeres, Nijkerk

“De communicatie tussen mij en Nathalie heb ik als zeer prettig ervaren. Mijn collega’s zijn ook erg positief omdat zij zagen wat de impact was op de leerlingen.”
Bas Flipse

Groene Hart Leerpark, Alphen aan den Rijn

Jocelynn van den Berg

Hoe we werken

Laagdrempelig

Het brede ‘Pasen’ en ‘Kerst’ gefilterd tot voor jongeren herkenbaar thema’s.

veel energie

Hoog energielevel door verschillende teamrollen en programmaonderdelen. 

VAN A TOT Z

Wij zorgen voor de productie: van lesbrief tot en met de link waar de video op te vinden is.

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen?
Zoek contact met ons en we denken graag met je mee.

Voor welke leerniveaus en leeftijden is de videoproductie geschikt?

 

Voortgezet onderwijs
Onze voorstellingen zijn speciaal ontwikkeld voor leerlingen van alle leerniveaus, zowel onderbouw als bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Voor de toepassing voor het praktijkonderwijs adviseren we het tijdens een fysieke les te organiseren of kunnen we een verkorte variant aanreiken. We denken graag op maat mee.

Het beste is om ons persoonlijk te benaderen zodat we kunnen meedenken voor de beste match.

Waar kan ik voorbeelden zien van de video voor Pasen?

De reden dat we deze videoproductie ontwikkelen, heeft alles te maken met corona. Normaal touren 3 teams gedurende de week voor Pasen of Kerst door het land.

ALTERNATIEF VOOR VOORSTELLINGEN (LIVE)
Door corona wilden scholen graag een alternatief, passend binnen de maatregelen.  We zitten daarom voor specifiek deze Paasproductie nog in de ontwikkelfase, maar de uitgangspunten zoals beschreven op deze pagina passen we toe.

INFORMELE TOELICHTING
Vrijblijvend telefonisch kennismaken voor een informele toelichting? Plan daarvoor een belafspraak in.

Hoe lang bestaat Creatieve Preventie al?

Hoe het begon
Al vanaf 2014 geven we paas- en kerstvoorstellingen op middelbare scholen. We merkten hoe bijzonder het was om op eigentijdse manier ons geloof in God uit te dragen aan leerlingen die gevarieerde - of geen kerkelijke achtergrond. We besloten daarom om meerdere teams in te werken op hetzelfde concept.

Impact - ook op lange termijn
Bij het uitvoeren van deze voorstellingen zijn we vaak één dag intensief op een school. We merkten dat we meer wilden geven aan leerlingen en docenten dan een bijzondere ervaring en show. We kregen het verlangen om de scholen extra verdiepingsmateriaal mee te geven. Mentoren gebruiken de verwerkingslessen naar eigen inzicht. Op deze manier werken zij de thematiek nog verder uit met de leerlingen.

Oprichting Creatieve Preventie
Vanaf medio 2018 doen we dit alles onder de naam ‘Creatieve Preventie’ en is ons aanbod aangevuld met het geven van voorlichtingen, workshops en projectdagen. Bovendien lanceerden we in 2020 onze eerste online weerbaarheidsprogramma onder de naam LIFELINE.

Welke plek krijgt jullie christelijke identiteit?

Toegankelijk
We hebben veel ervaring met het begrijpbaar en toegankelijk maken van grote thema’s als Pasen en Kerst. Veel scholen hebben een grote gevarieerde groep leerlingen en docenten. Sommigen zijn kerkelijk opgegroeid, anderen weer niet. Of wellicht is jullie school qua identiteit juist meer behoudend met veel christelijke leerlingen. Bij onze live-voorstellingen kunnen we op maat afspraken maken, maar bij een videoproductie ligt dat anders. Er denken meerdere docenten van verschillende stromingen met ons mee.

Wij slaan een brug
Onze interne visie is ‘walk the talk‘. Dat betekent dat onze teamleden zelf een persoonlijke relatie hebben met Jezus. Onze teams dragen daarom vanuit een respectvolle en open houding de positieve christelijke levensstijl uit. We hebben veel ervaring om een brug te slaan tussen verschillende achtergronden op een toegankelijke manier. Meer weten of verder van gedachten wisselen hierover? Plan een vrijblijvende belafspraak in voor persoonlijk contact.

 

Jongeren versterken
Iedereen met een hart voor tieners wil hetzelfde: jongeren laten weten hoe geliefd en waardevol zij zijn. Maar ook laten nadenken hoe zij dit kunnen uitleven. Deze boodschap staat centraal in alles wat wij doen, zo ook bij deze videoproductie.

WAAR VIND IK MEER INFORMATIE OVER DE TARIEVEN?

Online brochure
Vraag onze brochure hier aan. Hierin staan enkele richtlijnen en tarieven.

Offertes op maat
Om een offerte op maat op te laten stellen, plan je eerst een belafspraak in of plaats je vrijblijvend een optie. Geef daarbij aan om hoeveel leerlingen.

Wij organiseren wel een grotere viering op locatie. Wat kunnen jullie voor ons betekenen?

Waar kunnen we jullie mee helpen?
Onze paasvoorstelling is ook beschikbaar voor de scholen die open zijn. Ook hebben we voor dit jaar een eventueel kleiner programma op maat uitgedacht.

Het beste is je (vrijblijvende) aanvraag via dit formulier in te sturen. Doorgaans ontvang je binnen 1 werkdag antwoord.

Liever meteen telefonisch contact, vrijblijvend? Plan jouw belafspraak met Nathalie in via deze link.

Waarom heten jullie 'Creatieve Preventie'?

Visie ontwikkeling
De naam ‘Creatieve Preventie’ is ontstaan tijdens brainstormsessies. Een leuk feitje is dat deze brainstorm plaatsvond, al jaren voordat Creatieve Preventie daadwerkelijk opgericht werd.  Dit laat zien dat Creatieve Preventie met veel zorg en passie al een lang proces heeft gehad in visieontwikkeling.

Out-of-the-box, deskundig en creatief 
In deze tijd en in deze maatschappij moeten we ons samen sterk maken om een positieve impact te hebben op de ontwikkeling van de jongeren. Op een manier die hen daadwerkelijk aanspreekt en die zinvol is. Wij doen dit op een creatieve wijze en out-of-the-box met medewerkers die intern gedreven zijn om de jongeren verder op weg te helpen.

 Unieke mix educatie, evangelie, entertainment
Onze roots liggen in het aanbieden van een unieke mix van educatie, evangelie en entertainment in onze voorstellingen. We zagen hoe positief dit aansloot op grote groepen leerlingen. We hebben besloten deze mix als grondslag neer te zetten in ons verdere aanbod.

Ontvang meer informatie over LIFELINE

Laat hieronder je e-mail achter en je ontvangt binnen enkele minuten meer informatie over LIFELINE én hoe jij 1 week lang vrijblijvend op ons platform kan rondneuzen!

 

Ontvang de online brochure over ons online preventieprogramma direct in je mail. Geheel vrijblijvend!

 

Vraag nu de eerste les van lespakket (un)Shakable gratis en vrijblijvend aan. Binnen enkele minuten ontvang je de mail met de downloadlink.

Vraag nu de bemoedigingskaarten kosteloos aan en ontvang binnen 5 werkdagen!

× Waar kan ik je mee helpen?