fbpx

Het nieuwe leven vieren

De zon schijnt dus mijn kleine frummel loopt meteen na het ontbijt naar de gang. Ze pakt haar zwarte Vans schoentjes en gaat geduldig op de trap zitten. Ze kijkt me aan totdat ik de ‘hint’ begrijp: We gaan naar buiten.

door | apr 15, 2022 | Docentspiratie, Pasen

Op naar buiten

We doen onze jassen aan, ik doe de voordeur open en ze loopt meteen naar buiten. Aan het einde van ons pad komt een grote donkerpaarse tulp tevoorschijn. Ze wijst er meteen naar en loopt met een drafje naar de tulp toe. Vervolgens strekt ze haar hand uit en zegt: ‘Aaahhiii’. En ze aait voorzichtig de donkerpaarse tulp.

De lente is begonnnen!

De lente is begonnen. Overal is nieuw leven zichtbaar. De sneeuwklokjes komen in groten getale tevoorschijn, samen met de paars en oranje gekleurde krokussen. Ieder jaar weer verbaas ik me hoezeer ik de lente heb gemist. En nu begin ik steeds beter te begrijpen waarom.

Het wonder van pasen

Als het lente wordt, komt Pasen ook om de hoek kijken. Een feest waar ik al jaren stilsta bij de kruisiging en opstanding van Jezus. Zelf sta ik stil bij het wonder van het kruis. Hoe Jezus de zonden van de mens op Zich nam zodat eenieder weer tot God de Vader zou kunnen komen en een relatie met Hem aan kan gaan. Het verhaal van zonde en kruisiging vind ik alleen nog wat zwaar voor mijn dochter van 1,5 jaar oud. Maar ik wil het haar wel graag mee geven.

Met Pasen laat Jezus ons zien dat er weer nieuw leven mogelijk is

Lente en pasen gaan perfect samen!

Dit jaar zag ik ineens hoe mooi de lente en Pasen samengaan. Jezus heeft de dood overwonnen, Hij is weer opgestaan. Met Pasen laat Jezus ons zien dat er weer nieuw leven mogelijk is. De hele natuur getuigt hiervan in de lente. Overal om je heen zie je nieuw leven uit de grond komen.

Inspirerende paasviering

Wil jij weten hoe we het thema groepsdruk hebben verweven in onze paasvoorstelling BREAK FREE? Klik hier voor meer informatie.

Ons paasritueel

Wij vieren met Pasen het nieuwe leven en creëren ons eigen Paasritueel hieromheen. Zo nemen we ons dochtertje nu al mee in het Paasverhaal. De zaterdag voor Pasen gaan wij een natuurwandeling maken en verzamelen we allemaal schatten van de natuur. Deze stoppen we in transparante paaseieren en daarmee versieren we samen mooie paastakken die we boven de eettafel hangen. Het nieuwe leven in de natuur wordt op deze wijze zichtbaar in ons huis. Op zondag gaan we naar de kerk om te zingen en te vieren dat Jezus de dood heeft overwonnen. Als we dan thuiskomen, beschilderen we samen eieren en bakken we brood. Tijdens de lunch lezen we een mooi voorleesboek voor over het Paasverhaal.

“Een ritueel kan ervoor zorgen dat je echt bewust stilstaat bij iets waar jij waarde aan hecht”

Hoe rituelen je helpen om bewust te leven

Dit wordt ons gezinsritueel rondom Pasen. Ik hoop dat met ieder levensjaar van mijn dochter dit ritueel verder mag groeien. Zodat het geloof in Jezus iets levends wordt, passend bij wie zij is op dat moment. Een ritueel kan ervoor zorgen dat je echt bewust stilstaat bij iets waar jij waarde aan hecht. Dit hoeft geen christelijk feest te zijn, maar kan ook gaan over de natuur om je heen.

Hoe sta jij stil bij Pasen of het nieuwe leven? Gun jezelf de ruimte om een eigen ritueel te creëren om te vieren wat jij belangrijk vindt dit jaar.

Jurrien ten Brinke - Be Courageous

Over Lesley Burger:

Lesley Burger is docent beeldende vorming op het HMC – het hout- en meubileringscollege in Rotterdam - en kunstenares. Zij is een bevlogen docent, die door de jaren heen ontdekte hoe ze als docent écht een blijvende impact kan hebben in de levens van de leerlingen. Juist door haar vak beeldende vorming heen. Als kunstenares vindt ze het heerlijk om de wereld te verkennen en te ontdekken door haar kunst heen. Bij Creatieve Preventie is Lesley betrokken als blogger. Hier deelt ze op een inspirerende manier haar passie voor haar leerlingen. 

VRAAG NU DE verwerkingles van BREAK FREE GRATIS AAN!

Voor deze nieuwe paasvoorstelling BREAK FREE ontwikkelden we opnieuw een verwerkingsles. Deze les is ook los toepasbaar in jouw (mentor)klas. Vul hieronder jouw naam en e-mailadres in en ontvang het lesmateriaal direct én vrijblijvend in je mailbox!

Ontvang meer informatie over LIFELINE

Laat hieronder je e-mail achter en je ontvangt binnen enkele minuten meer informatie over LIFELINE én hoe jij 1 week lang vrijblijvend op ons platform kan rondneuzen!

 

Ontvang de online brochure over ons online preventieprogramma direct in je mail. Geheel vrijblijvend!

 

Vraag nu de eerste les van lespakket (un)Shakable gratis en vrijblijvend aan. Binnen enkele minuten ontvang je de mail met de downloadlink.

Vraag nu de bemoedigingskaarten kosteloos aan en ontvang binnen 5 werkdagen!

× Waar kan ik je mee helpen?