fbpx

Het verhaal achter onze voorstellingen

Vandaag de dag zijn de voorstellingen van Creatieve Preventie niet meer weg te denken bij veel scholen, zowel voor Kerst als voor Pasen zijn er diverse voorstellingen ontwikkeld. Initiatiefneemster Nathalie Booij neemt je in deze blog mee naar het ontstaan van Creatieve Preventie. Als je start met een nieuwe samenwerking, heb je niet altijd door dat het de start is van een leuke en lange rollercoaster. Alvast een tipje van de sluier; het begon allemaal met één belletje met een docent.

door | nov 30, 2021 | Docentspiratie, Kerst, Pasen

Het prille begin van Creatieve Preventie

Eind 2014 ontving ik (Nathalie) een telefoontje van een docent van een vmbo-school in Katwijk. Zij zochten een invulling voor hun paasviering 2015 en of ik als zangeres daarin iets kon betekenen? Ik zocht contact met jongerenwerker en rapper Matheus Sales de Moura (Atalaya) en zo ontstond het eerste concept van een paasvoorstelling, samen met een spreker. De school vond ons idee goed klinken en boekte dit concept. Ondertussen lieten we online weten dat we een paasinvulling op scholen aanboden en werden we meteen - uit het niets - die eerste week voor Pasen volgeboekt. En om eerlijk te zijn: we waren hier TOTAAL niet op voorbereid. Zo hadden we geen vast team en werkten we voor elke tourdag weer andere mensen in. Wat een avontuur!

Onze unieke concept; de mix van evangelie, entertainment en educatie

Wat we al snel merkten was dat onze gezamenlijke drive een krachtige uitwerking had. Op elk programma onderdeel combineerden we vanaf start een mix van evangelie, entertainment en educatie. We zagen dat er veel scholen zijn die het ook wat spannend vonden om een paasviering te laten verzorgen. Er zijn zoveel verschillende leerlingen en docenten; ieder met een eigen (niet-)kerkelijke achtergrond. Het bijzondere is dat jùist deze scholen na de voorstelling aangaven dat wij het grote thema van Pasen begrijpelijk maakten in dagelijkse beelden en thema’s die aansloten op de leefwereld van de leerlingen.

Dat smaakte naar meer!

Na deze positieve ervaring leek het ons een goed idee om ook voor de kerstviering op scholen een voorstelling uit te denken. Dit keer waren we volledig voorbereid: er stond een team paraat voor de hele week en we hadden veel promotie gemaakt. En er kwamen precies NUL boekingen binnen voor onze kersttour van 2015. Ondanks het feit dat dit even slikken was, gaven we de moed niet op.

Tijdelijke actie!

Vraag nu gratis en vrijblijvend de eerste lesbrief van lespakket (un)Shakable aan en leer de leerlingen om standvastig te staan in het leven.

Creatieve Preventie heeft impact

In 2021 ontwikkelden we gezien de corona maatregelen een digitale paasproductie, met een bereik van 15.000 leerlingen door het hele land. Bovendien zijn we op dit moment bezig met de laatste voorbereidingen voor onze nieuwe kerstproductie. Vandaag de dag is Creatieve Preventie uitgegroeid tot een organisatie met diverse teams die verantwoordelijk zijn voor de voorstellingen, de projectdagen en diverse preventielessen. Zo hebben we zowel voor Pasen als voor Kerst een 3-tal voorstellingen, met onder andere een digitale voorstelling. In elke voorstelling is ons concept zichtbaar; we sluiten aan op de leefwereld van de leerlingen in een mix van evangelie, entertainment en educatie. Naast de dagopeningen leveren we een verwerkingsles aan die de mentor in zijn eigen klas uit kan voeren. 

Nog enkele plekjes vrij

Ben jij nog op zoek naar een kerstvoorstelling die aansluit bij jouw leerlingen? Je hebt de keuze uit verschillende voorstellingen, zoals ‘Een nieuw begin’, ‘Trial & error’ en ‘Ik ben’ (digitaal). Je kunt meer informatie vinden op deze pagina of vraag vrijblijvend een offerte aan. Tevens kun je ook een belafspraak maken met Nathalie Booij, de initiatiefneemster van Creatieve Preventie.

Jurrien ten Brinke - Be Courageous

Over Nathalie Booij:

Nathalie Booij (1985) heeft een grote passie om mensen te verbinden in creatieve concepten. Ze heeft Maatschappelijk Werk & Dienstverlening gestudeerd, en daarna Projectmanagement. Zo was zij  projectleider bij een project voor verslaafde jongeren en startte zij met het ontwikkelen van preventieprogramma's. Daarnaast is zij zangeres. Zo treedt zij al jaren op bij middelbare scholen met een paas-en kerstvoorstelling. Zij bracht in maart 2018 haar Cd 'Als ik kijk naar U uit' en toert hiermee door heel Nederland samen met haar man Mark Pardijs. 

VRAAG NU DE EERSTE lesbrief van (un)Shakable GRATIS AAN

Wij als Creatieve Preventie geloven dat we samen verantwoordelijk zijn om tieners mentaal weerbaar te maken. Dat is de reden waarom wij in de afgelopen maanden lespakket (un)Shakable hebben ontwikkeld. Een lespakket met zes lesbrieven vol opdrachten, sociale interacties en inzichten. We stellen tijdelijk de eerste lesbrief gratis beschikbaar voor jou als docent.

Ontvang meer informatie over LIFELINE

Laat hieronder je e-mail achter en je ontvangt binnen enkele minuten meer informatie over LIFELINE én hoe jij 1 week lang vrijblijvend op ons platform kan rondneuzen!

 

Ontvang de online brochure over ons online preventieprogramma direct in je mail. Geheel vrijblijvend!

 

Vraag nu de eerste les van lespakket (un)Shakable gratis en vrijblijvend aan. Binnen enkele minuten ontvang je de mail met de downloadlink.

Vraag nu de bemoedigingskaarten kosteloos aan en ontvang binnen 5 werkdagen!

× Waar kan ik je mee helpen?