fbpx

Kinderen leren omgaan met emoties

“Wat zou het toch heerlijk zijn als de kindertijd alleen maar uit mooie momenten zou bestaan”.

Ideaalbeeld versus dagelijks leven
De werkelijkheid is helaas anders. Kinderen maken allerlei situaties en gebeurtenissen mee die hen bang, boos, teleurgesteld of verdrietig maken. Hoe een kind met emoties leert omgaan is van groot belang voor het verdere leven van het kind. Het is daarom ontzettend belangrijk dat kinderen leren om zowel eigen, als andermans, emoties goed te herkennen en te verwerken.

 

Weerbaarheid
Dit vormt een belangrijke basis voor de weerbaarheid van het kind. Het maakt dat een kind verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen gedrag en zorgt dat hij niet compleet uit het veld geslagen is wanneer hem iets gebeurt.

Handvatten voor leren omgaan
met emoties

De emoties van kinderen hebben vaak ongemerkt veel invloed op de keuzes die ze maken.

Destructief gedrag
Daarnaast loopt een kind of jongere dat niet op een gezonde manier met zijn emoties omgaat, een groter risico op (destructief) probleemgedrag, zoals middelengebruik, automutilatie, eetstoornissen etc.

Positieve ondersteuning
Het gevoelsleven is bij kinderen nog volop in ontwikkeling en is heel sterk. Juist omtrent deze emotionele ontwikkeling, het omgaan met emoties, heeft een kind ondersteuning en handvatten nodig.

Luisteren naar wat er speelt bij jongeren 

Als volwassenen zijn we geneigd snel oplossingen aan te dragen, maar juist het geven van ruimte om te vertellen wat er is en het laten merken dat je begrijpt wat er aan de hand is, helpt kinderen en jongeren het meest bij het leren omgaan met emoties.

Veel mogelijkheden
Gelukkig zijn er, voor het leren omgaan met emoties, veel handvatten te bieden. Bijvoorbeeld voor het accepteren van emoties, hoe te reageren op emoties, hoe emoties te uiten, hoe emoties te plaatsen.

wij investeren
in jongeren

Wij investeren graag in de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Juist ook op het gebied van het omgaan met emoties. Het bewust maken van eigen grenzen. Authenciteit. 

Benieuwd hoe wij hier op een creatieve manier vorm aangeven op middelbare scholen?

Kom met ons in contact!

leren voor je leven

Wij creëren met muziek, verhalen en opdrachten speciale momenten waarin jongeren zien wat een positieve levensstijl oplevert. In een voorstelling, workshop, voorlichting of projectdag, krijgen leerlingen tips en trucs van onze deskundige medewerkers.

Hoe kunnen we jou verder ondersteunen? 
Hieronder staan enkele mogelijkheden.

 
We zien uit naar verdere kennismaking!

Ontvang meer informatie over LIFELINE

Laat hieronder je e-mail achter en je ontvangt binnen enkele minuten meer informatie over LIFELINE én hoe jij 1 week lang vrijblijvend op ons platform kan rondneuzen!

 

Ontvang de online brochure over ons online preventieprogramma direct in je mail. Geheel vrijblijvend!

 

Vraag nu de eerste les van lespakket (un)Shakable gratis en vrijblijvend aan. Binnen enkele minuten ontvang je de mail met de downloadlink.

Vraag nu de bemoedigingskaarten kosteloos aan en ontvang binnen 5 werkdagen!

× Waar kan ik je mee helpen?