fbpx

Kerstvoorstellingen voor

middelbare scholen

Dé ideale kerst invulling, muzikaal, inspirerend en geschikt voor alle leerlingen!

 

Neem plaats en laat je meevoeren in onze onvergetelijke kerstvoorstellingen. Iedere leerling is welkom en gaat geïnspireerd en met een grote glimlach naar huis. Onze kerstvoorstellingen zijn uitnodigend, actief en sluiten aan bij de belevingswereld van leerlingen. Wat de achtergrond, het leerniveau of de leeftijd ook is. Je kunt kiezen uit verschillende voorstellingen, live of digitaal.

Het kerstverhaal biedt zoveel aspecten om de mentale weerbaarheid van middelbare scholieren te versterken. Om het thema van de voorstelling verder te verdiepen in de klassen ontvangt de school verwerkingsmateriaal.

R

Live of digitaal

R

Voorstellingen van één lesuur

R

Geschikt voor alle achtergronden, leerniveaus en leeftijden

R

Productie regelen wij van A tot Z

R

Met verdiepingsmateriaal voor na de voorstelling

Sinds 2015 toeren we door het hele land en geven we kerstvoorstellingen. De reacties van leerlingen en docenten zijn overweldigend.

Onze kerstvoorstellingen

We hebben diverse kerstvoorstellingen ontwikkeld, zowel voor offline uitvoeringen als een digitale productie. 

Next Level (Live of digitaal)

Een tiener gaat met de wijzen mee op hun reis. Doordat er elementen uit de game wereld gekoppeld zijn is dit een verrassende verhaallijn. Zo moeten de wijzen goud verzamelen om te geven aan de nieuwe Koning maar wordt het goud onderweg ook weer afgepakt…

Kerstvoorstelling middelbare scholen

WAT ALS!?! (LIVE)

Wat als kerstmis helemaal niet zo lekker loopt… Het helemaal geen feest is? Wat als er helemaal geen geld is? Of geen familie is? Wat als mensen gevlucht zijn uit oorlogsgebieden? Wat moet je dan met al die gezellige reclames, vol mooie kampvuurtjes en blije mensen?

EEN NIEUW BEGIN (LIVE)

Deze voorstelling zit bomvol energie en inspiratie. De rapper, zanger(es) en spreker staan stil bij de geboorte van Jezus via het herkenbare thema ‘Een Nieuw Begin’.

Kerstvoorstelling middelbare scholen

TRIAL & ERROR (DIGITAAL)

Volledig verzorgde digitale viering met werkvormen door presentatrice Anne. Freerunner Laurens neemt leerlingen in zijn video’s mee in het proces van vallen en opstaan. Hoe ga je om met tegenslagen in het leven? Als iemand bekend is met uitdagingen in het leven, is het Jezus wel!

De week van de kerstvieringen start over

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

[/db_pb_countdown_timer]

Docenten over onze voorstellingen

“De leerlingen zijn bijzonder geraakt door de inhoud van de voorstelling en het verhaal van de spreker. Bedankt! De verdiepingslessen waren een grote meerwaarde.” 

Joan Mulder

CSG Het Noordik, Vriezenveen

“Ik wil je heel erg bedanken voor wat er gisteren heeft plaatsgevonden op de vmbo school in Rijnsburg. Wat een impact! Collega’s geraakt, kinderen geraakt en onder de indruk. Dit is wat er nodig is op deze plek. Dankjewel voor wie je bent, je visie en je talent. Wil je dit ook doorgeven aan je team? Nogmaals dank!”

Jamie Prigge

Wellant College, Rijnsburg

De voorstellingen zijn...

inclusief een verwerkingsles van één lesuur

uitgedacht door jongerenwerkers

geschikt voor onderbouw en bovenbouw

met professionele, bevlogen en energieke teamleden

al jaren een grote zegen voor veel leerlingen en scholen

Onze passie in cijfers

We zijn trots en dankbaar dat we sinds onze start in 2015 al zoveel leerlingen en docenten hebben mogen bereiken.

scholen

UITVOERINGEN

leerlingen

KERSTVOORSTELLING (LIVE)
EEN NIEUW BEGIN

Ik ga opnieuw beginnen. De dingen helemaal anders doen. Dit zijn gedachtes die bij iedereen wel eens door het hoofd schieten. Maar wat betekent een nieuw begin? Hoe maak je een nieuwe start en wat heb je daarvoor nodig? In deze voorstelling staan we stil bij de geboorte van Jezus via het herkenbare thema ‘Een Nieuw Begin’. Welke dromen en wensen heb jij? En welke rol kan de nieuwgeboren Held daarin spelen?

Deze voorstelling zit bomvol energie en inspiratie. De rapper, zanger(es) en spreker zetten een geweldige show neer en zorgen voor interactie met de leerlingen.

Bij deze kerstvoorstelling horen vijf dagopeningen en een verwerkingsles om dit thema verder uit te diepen. De benaderingswijze uit de voorstelling koppelen we aan een aantal vragen voor de leerlingen. Hoe gaaf is het als leerlingen nieuwe eyeopeners krijgen over een verhaal dat zij al (globaal) kennen?

RAP & ZANG
Moderne en christelijke muziek verzorgd door professionele artiesten.

SPREKER
Door eigen ervaringen te delen inspireert de spreker de leerlingen.

INTERACTIE
Tijdens de show worden leerlingen op het podium gevraagd voor een item.

VERDIEPING
Vijf dagopeningen en één verwerkingsles ter inspiratie voor de mentoren.

Bekijk de video voor een impressie

Paasvoorstelling & kerstvoorstelling middelbare scholen

EEN kerstvoorstelling met:

MUZIEK EN RAP

Hedendaagse en christelijke muziek verzorgd door professionele artiesten.

SPREKER

In begrijpelijke taal inspireert de spreker de leerlingen door eigen ervaringen te delen.

Interactie

Tijdens de show worden er leerlingen op het podium gevraagd voor een interactief item.

i

VERDIEPING

5 dagopeningen en 1 verwerkingsles ter inspiratie voor mentoren in de klassen.

KERSTVOORSTELLING (LIVE)
WAT ALS!?!

Kerstvoorstelling middelbare scholen
Kerstvoorstelling middelbare scholen

Wat als kerstmis helemaal niet zo lekker loopt… Het helemaal geen feest is? Wat als er helemaal geen geld is? Of geen familie is? Wat als mensen gevlucht zijn uit oorlogsgebieden? Wat moet je dan met al die gezellige reclames, vol mooie kampvuurtjes en blije mensen?

Met de kerstvoorstelling WAT ALS!?! staan we stil bij de wrijving tussen de mooie kerstplaatjes en hoe je je kan voelen tijdens de kerstperiode. De presentator deelt over hoe sommige dingen je verder kunnen helpen en andere dingen het jezelf moeilijker maken. Maar je leert door vallen en opstaan. 

In deze voorstelling zien we freerunner Laurens op video allerlei jumps en tricks doen in een grote stad in Nederland. De leerlingen neemt hij mee in de uitdagingen waar hij doorheen moest gaan om uiteindelijk met veel plezier zijn talent verder te ontwikkelen.

De  kerstvoorstelling wordt door een spreker en een zangeres gepresenteerd op school. Zij zorgen voor een energieke interactie met de leerlingen.

LIVE

PRESENTATOR
Met veel energie en een leuke werkvorm zet de spreker de voorstelling op z’n kop.

MUZIEK
Prachtige Kerstnummers worden gezongen door een professionele zanger(es).

FREERUNNER
Freerunner Laurens laat op video tricks zien en inspireert leerlingen met zijn verhaal.

VERDIEPING
Elke docent ontvangt een uitgebreide verwerkingsles met begeleidende PowerPointpresentatie.

Bekijk de video voor een impressie

Kerstvoorstelling WAT ALS!?! - Kerstviering voor middelbare scholen

Live-uitvoering op school:

PRESENTATOR

Met veel energie presenteert de spreker deze voorstelling. De presentator neemt een leuke werkvorm mee die alles op z’n kop zet.

LIVE MUZIEK

De professionele zanger(es) die prachtige Kerstnummers zingt die aansluiten bij het thema, zorgt voor een bijzondere sfeer.

Freerunner

Freerunner Laurens laat op video zien wat hij in huis heeft aan tricks én inspireert hij de leerlingen met zijn verhaal.

i

VERDIEPING

Elke docent ontvangt een uitgebreide lesbrief met werkvormen voor extra verdieping in de klassen.

KERSTVOORSTELLING (DIGITAAL)
TRIAL & ERROR

Kerstvoorstelling middelbare scholen

Met Kerst vieren we dat Jezus naar de wereld kwam, wat een mooi, romantisch verhaal lijkt. Maar als we eerlijk zijn was het niet alleen maar mooi en makkelijk in het leven van Jezus. Als iemand bekend is met alle uitdagingen in het leven, dan is het Jezus wel. Hoe ga je om
met de tegenslagen die je tegenkomt in het leven?

In deze voorstelling zien we freerunner Laurens op video allerlei jumps en tricks doen in een grote stad in Nederland. De leerlingen neemt hij mee in de uitdagingen waar hij doorheen moest gaan om uiteindelijk met veel plezier zijn talent verder te ontwikkelen.

Bij deze 100% digitale viering ontvangt elke docent een PowerPointpresentatie waarin onder andere losse video’s van de freerunner en de presentatrice staan. Daarnaast ontvangt iedere docent een begeleidende lesbrief vol met werkvormen voor een plezierige en zinvolle kerstviering in de klassen.

Bekijk de video voor een impressie

Kerstvoorstelling Trial & Error (100% digitale kerstviering voor middelbare scholen)

100% digitaal:

w

Presentatrice

Anne zorgt voor de rode draad in de viering. Zij maakt daarnaast inhoudelijke koppelingen met het kerstevangelie.

i

lesbrief

Elke docent ontvangt een begeleidende lesbrief met een inhoudelijke outline, werkvormen en verwerkingsvragen.

Downloadlink

Als school ontvang je een downloadlink, zodat je de video kan kijken op de besproken dag zonder gedoe met WiFi.

KERSTVOORSTELLING (LIVE OF DIGITAAL)
NEXT LEVEL

In deze productie kijkt een volwassen verteller terug op de reis die zij als tiener maakte in het reisgezelschap van de wijzen. De leerlingen worden meegenomen in dit verhaal aan de hand videobeelden van de herinneringen in de stijl van reality/vlog-sfeer. Dit filmden we onder andere met een GoPro. Met deze manier van filmen en het gebruik van enkele animaties creëren we een game-feel die voor leerlingen heel herkenbaar is.

In ‘Next Level’ gebruiken we goud als metafoor voor ons eigen succes. Tijdens de voorstelling wordt het duidelijk dat het najagen daarvan niet het ultieme doel blijkt te zijn.

Deze kerstvoorstelling is zowel live als digitaal te boeken. De live voorstelling wordt door een presentator met acteer-achtergrond gepresenteerd op school. Zij zorgt voor een energieke interactie met de leerlingen. Bij de digitale viering ontvangt elke docent een begeleidende lesbrief met de link naar de viering en hoeft de docent alleen de werkvormen voor te bereiden om de interactie te vergroten.

LIVE

PRESENTATOR
De voorstelling wordt live gepresenteerd door een presentator met acteer-achtergrond, die zal zorgen voor interactie met de zaal.

 VERHAALLIJN
Er lopen video’s mee met de verhaallijn van de presentator. De leerlingen zijn gefocust door de leuke wendingen en hoge kwaliteit videobeelden.

VERDIEPING
Elke docent ontvangt een uitgebreide lesbrief.

Bekijk de video voor een impressie

Kerstvoorstelling Next Level

Variant 1 - Live-uitvoering op school:

PRESENTATOR

Een presentator met acteer-achtergrond is de volwassen verteller die terugblikt op haar reis met de wijzen die zij als tiener maakte.

VIDEO & DECOR

Terwijl de presentator spreekt, loopt er een video mee, zodat de leerlingen zich goed kunnen inleven. Het decor is in stijl van de video met kerstbomen en de ster.

i

VERDIEPING

Elke docent ontvangt een uitgebreide lesbrief met werkvormen voor extra verdieping in de klassen.

Variant 2 - 100% digitaal:

w

Presentatrice

De presentatrice en de verhaallijn die je ziet op de video zijn in deze digitale productie nauw met elkaar verbonden. 

i

lesbrief

Elke docent ontvangt een begeleidende lesbrief met een inhoudelijke outline, werkvormen en verwerkingsvragen.

Downloadlink

Als school ontvang je een downloadlink, zodat je de video kan kijken op de besproken dag zonder gedoe met WiFi.

DIT ZEGGEN DOCENTEN OVER DE SAMENWERKING

“We hebben Nathalie Booij en haar team twee keer op bezoek gehad en ik kan alleen maar zeggen dat dat zeer goed bevallen is! Vooral omdat zij de taal van de leerlingen spreken, en dan heb ik het niet alleen puur over leerlingen met een christelijke achtergrond. Dat zijn vooral ook die leerlingen die er – naar eigen zeggen – niets mee hebben. Dat zijn ook de leerlingen die zij weten te triggeren. Het is niet prekend, maar echt, authentiek en heel uitnodigend. Ik kan het alleen maar van harte aanbevelen. Onze VMBO leerlingen waren er allemaal hartstikke blij mee en dat kon je ook zien na de optredens. De leerlingen kwamen terug om met Nathalie of andere mensen uit het team na te praten. Dus bij deze: nodig ze uit!”
Annemarie Hubers

Aeres, Nijkerk

“De communicatie tussen mij en Nathalie heb ik als zeer prettig ervaren. Mijn collega’s zijn ook erg positief omdat zij zagen wat de impact was op de leerlingen.”
Bas Flipse

Groene Hart Leerpark, Alphen aan den Rijn

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Laagdrempelig

Het brede kerst thema wordt gecombineerd met voor jongeren herkenbare onderwerpen.

T

IDENTITEIT SCHOOL

We sluiten aan bij jullie identiteit als school en maken vooraf duidelijke afspraken.

VAN A TOT Z

Wij zorgen voor de gehele productie: van een draaiboek tot het licht en geluid bij
live-uitvoeringen.

veel energie

Door verschillende programmaonderdelen te implementeren en met allerlei creatieve vormen te werken, zorgen we voor een hoog energielevel.

BINNEN 1 LESUUR

Een voorstelling duurt maximaal 45 minuten, inclusief de countdown bij binnenkomst.

i

VERDIEPINGsles

Een uitgewerkte lesbrief wordt meegeleverd voor verdere verdieping in de klassen.

contact

We komen graag met jou in contact

Als je meer wilt weten of een optie wilt plaatsen, voel je dan vrij om contact op te nemen.
We maken graag kennis met je!

plaats vrijblijvend een optie

Via dit formulier kun je vrijblijvend aangeven in welk thema je interesse hebt. We komen doorgaans binnen één werkdag bij je terug.

plan een belafspraak in

Via deze link kun je een vrijblijvende telefonische belafspraak inplannen met Nathalie Booij, initiatiefnemer van Creatieve Preventie.

i

stel jouw vraag

We horen graag waar jouw behoefte, vraag of interesse ligt. Vul dit formulier in zodat we op maat met je kunnen meedenken of de juiste informatie toesturen.

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem contact met ons op en we denken graag met je mee.

Voor welke leerniveaus en leeftijden zijn de voorstellingen?

De voorstellingen zijn speciaal ontwikkeld voor leerlingen van alle leerniveaus en leeftijden binnen het voortgezet onderwijs. Tijdens de uitgebreide voorbespreking vragen we naar details over de groep leerlingen per show. We houden rekening met de groep, bijvoorbeeld in taalgebruik en lengte van items.

Kunnen we live komen kijken naar een voorstelling?

Superleuk dat je onze voorstellingen live wilt ervaren. Neem contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Hoeveel voorstellingen kunnen jullie geven op één dag?

Live voorstellingen
Vanwege het op- en afbouwen van de voorstelling neem je als school minimaal twee shows per dag af (binnen één dagdeel). Ons team is flexibel en kan tot zes shows geven op één dag.

Voorstellingen verspreiden over twee dagen
Bij grote scholen of samenwerkingen tussen scholen kunnen we het aantal shows verspreiden over twee aaneengesloten dagen. Dit is alleen mogelijk als het aantal afgenomen shows niet op één dag past voor ons team.

Digitale voorstellingen
Bij de digitale viering is de school vrij om in de geboekte week de videoproductie te tonen. De dag, het tijdstip of de frequentie maakt niet uit.

Welke plek krijgt jullie christelijke identiteit?

Toegankelijk
We hebben veel ervaring met het begrijpelijk en toegankelijk maken van grote thema’s als Pasen en Kerst. Veel scholen hebben een gevarieerde groep leerlingen en docenten. Sommigen zijn kerkelijk opgegroeid, anderen weer niet. Of wellicht is jullie school qua identiteit juist meer behoudend met veel christelijke leerlingen. Ons programma sluit goed aan, omdat we in de voorbereidingen veel details uitvragen om te weten wat de identiteit van de school is. Vervolgens passen we ons hierop aan.

Een brug slaan tussen verschillende achtergronden
Onze interne visie is ‘walk the talk’. Dat betekent dat onze teamleden zelf een persoonlijke relatie hebben met Jezus. Onze teams dragen daarom vanuit een respectvolle en open houding de positieve christelijke levensstijl uit. We hebben veel ervaring in een brug slaan
tussen verschillende achtergronden op een toegankelijke manier. Meer weten of verder van gedachten wisselen hierover? Plan een vrijblijvende belafspraak in voor persoonlijk contact.

Jongeren versterken
Iedereen met een hart voor tieners wil hetzelfde: jongeren laten weten hoe geliefd en waardevol ze zijn. Deze boodschap staat centraal in de voorstellingen.

Hoe lang bestaat Creatieve Preventie al?

Hoe het begon
Al vanaf 2015 geven we paas- en kerstvoorstellingen op middelbare scholen. We merkten hoe bijzonder het was om op een eigentijdse manier ons geloof in God uit te dragen aan leerlingen met een gevarieerde of niet-kerkelijke achtergrond. We besloten daarom om
meerdere teams in te werken op hetzelfde concept.

Impact op lange termijn
Bij het uitvoeren van deze voorstellingen zijn we vaak één dag intensief op een school. We merkten dat we meer wilden geven aan leerlingen en docenten dan een bijzondere ervaring en show. We kregen het verlangen om de scholen extra verdiepingsmateriaal mee te geven. Mentoren gebruiken de verwerkingslessen naar eigen inzicht. Op deze manier werken zij de thematiek nog verder uit met de leerlingen.

Oprichting Creatieve Preventie
Vanaf medio 2018 doen we dit alles onder de naam ‘Creatieve Preventie’ en is ons aanbod aangevuld met het geven van voorlichtingen, workshops en projectdagen.

Waar vind ik meer informatie over tarieven?

Je ontvangt een offerte op maat die aansluit op de behoeften en wensen. Om deze offerte te kunnen maken is het belangrijk om inzicht te krijgen in jullie specifieke vraag, de leerlingen en wat jullie als school graag willen ontvangen. We maken dan ook graag kennis met je. Plan een belafspraak in of plaats vrijblijvend een optie.

Naast een offerte ontvang je de brochure met meer informatie en de diverse pakketprijzen,
zodat je dit intern kan doorsturen voor verder overleg.

Zijn er ook andere thema’s en aanbod op maat mogelijk?

Sluiten de thema’s zoals omschreven op onze site nog niet aan of mis je onderwerpen? Laat
dit dan gerust aan ons weten via het contactformulier. We denken graag mee.

Ontvang meer informatie over LIFELINE

Laat hieronder je e-mail achter en je ontvangt binnen enkele minuten meer informatie over LIFELINE én hoe jij 1 week lang vrijblijvend op ons platform kan rondneuzen!

 

Ontvang de online brochure over ons online preventieprogramma direct in je mail. Geheel vrijblijvend!

 

Vraag nu de eerste les van lespakket (un)Shakable gratis en vrijblijvend aan. Binnen enkele minuten ontvang je de mail met de downloadlink.

Vraag nu de bemoedigingskaarten kosteloos aan en ontvang binnen 5 werkdagen!

× Waar kan ik je mee helpen?