fbpx
Online Preventie Programma

Lespakket Prestatiedruk

Bevat 4 kant-en-klare mentorlessen om leerlingen te leren omgaan met prestatiedruk

Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de middelbare scholieren prestatiedruk ervaart. Nu hoeft dit geen probleem te zijn, zolang het te handhaven blijft. Maar wanneer de druk te hoog wordt, lopen veel leerlingen zowel mentaal als in hun schoolcarrière vast.

Met het lespakket Prestatiedruk help je leerlingen bewust te worden van hun obstakels, uitdagingen te leren herkennen en aan de slag te gaan met oplossingen. Het woord ‘samen’ staat daarbij centraal. Samen leren ze dat ze niet de enige zijn met deze moeilijkheden en samen worden ze aangemoedigd een volgende stap te zetten in hun persoonlijke ontwikkeling.

In 4 lessen krijgen de leerlingen handvatten om met thema’s als onzekerheid, faalangst en keuzestress om te gaan.

HET LESPAKKET PRESTATIEDRUK

Online Preventie Programma
R

bestaat uit 4 lessen

R
is voor vierdeklassers HAVO en VWO
R

bevat klassikale en individuele werkvormen

R
bevat video’s met 2 jonge ervaringsdeskundigen
R
behandelt thema’s rondom prestatiedruk
R
is geclusterd toepasbaar
R

kan volledig worden gefinancierd met de CJP-Cultuurkaart

DE PRESTATIEDRUK LESSEN

Het pakket bestaat uit 4 mentorlessen, die klassikale en individuele werkvormen bevatten. Als docent of mentor krijg je alle tools in handen om met dit programma aan de slag te gaan:

R
Een training met andere docenten om je op weg te helpen
R

Een handleiding met alle benodigde informatie

R
Lesbrieven, waar per les de inhoud en werkvormen in staan uitgeschreven
R

Per les een bijbehorende PowerPointpresentatie

R
Voor iedere leerling een gedrukt werkboek

De gehele les is klassikaal. Tijdens de les worden verschillende werkvormen ingezet die je terugvindt in de lesbrieven, samen met de bijbehorende lesdoelen. Als docent ben je vrij om de lessen naar eigen inzicht aan te passen.

Het materiaal is volledig afgestemd op de leefwereld van leerlingen. Zo worden ze op een laagdrempelige manier getriggerd om na te denken over de thema’s.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan

Maak kennis met het lespakket Prestatiedruk en ontdek hoe het jouw leerlingen helpt om te gaan met de stress die school en het leven kunnen meebrengen.

DE DOELSTELLINGEN VAN LESPAKKET PRESTATIEDRUK

Bewustzijn creëren

Leerlingen bewust maken van mogelijke obstakels en de gevolgen daarvan. We creëren een kans voor leerlingen om zich vroegtijdig voor te bereiden op deze uitdagingen.

REFLECTEREN EN SIGNALEREN

Leerlingen laten reflecteren op hun eigen situatie met de verkregen inzichten, zodat ze vroegtijdig problemen herkennen.

AAN DE SLAG MET OPLOSSINGEN

Leerlingen actief aan de slag laten gaan met oplossingen voor aanwezige of toekomstige problemen.

HIER GAAN DE LESSEN INHOUDELIJK OVER

Les 1: Wat is prestatiedruk?

De leerlingen denken met elkaar na over het thema prestatiedruk en hoe dit thema in hun eigen leven speelt.

Les 2: De invloed van persoonlijke factoren

De leerlingen krijgen inzicht in hun manier van werken en leven. Daarnaast krijgen ze handvatten om met een milde blik naar hun resultaten te kijken.

Les 3: Waar kun je wat aan doen?

De leerlingen denken na over wat helpend is bij het maken van een keuze en oefenen daarmee. Daarnaast krijgen ze inzicht in hun eigen schoolmotivatie en leren ze dat iedereen op een andere manier werkt.

Les 4: Jouw toekomstbeeld

In deze les reflecteren de leerlingen op hun eigen kwaliteiten en krijgen ze inzicht in de manier waarop anderen naar hen kijken. Deze les sluit aan bij de eerdere lessen en gaat dieper in op die onderwerpen./span>

De drie e’s van Creatieve Preventie 

 

Educatie
We hebben de expertise in huis om preventielessen te verzorgen die aansluiten bij de huidige jongerencultuur en leefwereld.

Entertainment
De unieke samenstelling van het team van presentatoren, artiesten en zorgprofessionals laat een blijvende indruk achter bij jongeren.

Evangelie
Onze programma’s zijn gebaseerd op christelijke normen en waarden en sluiten aan bij leerlingen met andere achtergronden.

WAAROM KIEZEN VOOR HET LESPAKKET PRESTATIEDRUK?

R

De lessen maken leerlingen bewust van mogelijke uitdagingen, zodat ze het op tijd kunnen signaleren.

R
Onderwerpen zoals onzekerheid, faalangst, keuzestress, zingeving en motivatie worden op een laagdrempelige manier bespreekbaar gemaakt.
R
De lessen geven leerlingen handvatten om met prestatiedruk om te gaan.
R
Als docent krijg je alle tools in handen om met het lespakket aan de slag te gaan.
R
De leerlingen leren dat ze niet de enige zijn met deze moeilijkheden en worden aangemoedigd om een volgende stap te zetten in hun persoonlijke ontwikkeling.

Vraag nu gratis en vrijblijvend meer informatie aan!

contact

Als je meer wilt weten of een optie wilt plaatsen, voel je dan vrij om contact op te nemen. We maken graag kennis met je!

plaats vrijblijvend een optie

Via dit formulier kun je vrijblijvend aangeven in welk thema je interesse hebt. We komen doorgaans binnen één werkdag bij je terug.

plan een belafspraak in

Via deze link kun je een vrijblijvende telefonische belafspraak inplannen met Nathalie Booij, initiatiefnemer van Creatieve Preventie.

i

vragen of opmerkingen

We horen graag waar jouw behoefte, vraag of interesse ligt. Vul dit formulier in zodat we op maat met je kunnen meedenken of de juiste informatie toesturen.

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen?
Neem dan gerust contact met ons op, we denken graag met je mee.

Voor welke leerniveaus en leeftijden is lespakket Prestatiedruk?
Het lespakket is speciaal geschreven voor vierdejaars leerlingen van het HAVO en VWO.
Kunnen we ‘real life’ kennismaken?

Dat kan. We komen graag langs bij jullie school. Neem contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Waar vind ik meer informatie over tarieven?

Je ontvangt een offerte op maat die aansluit op de behoeften en wensen. Om deze offerte te kunnen maken is het belangrijk om inzicht te krijgen in jullie specifieke vraag, de leerlingen en wat jullie als school graag willen ontvangen. We maken dan ook graag kennis met je. Plan een belafspraak in of plaats vrijblijvend een optie.
Naast een offerte ontvang je de brochure met meer informatie en de diverse pakketprijzen, zodat je dit intern kan doorsturen voor verder overleg.

Welke plek krijgt jullie christelijke identiteit?

Jongeren versterken
Iedereen met een hart voor tieners wil hetzelfde: jongeren laten weten hoe geliefd en waardevol ze zijn. Niemand kan ontkennen dat deze maatschappij steeds meer en meer van hen vraagt: onderzoek wijst steeds meer uit wat de impact is van de prestatiedruk die jongeren ervaren. Jongeren hebben in deze tijd sturing nodig en bewustwording dat zij grenzen kunnen stellen. Regie kunnen nemen in situaties.

Wij slaan een brug
Onze trainers, artiesten, ervaringsdeskundigen en voorlichters dragen daarom vanuit een respectvolle en open houding de positieve christelijke levensstijl uit. We hebben veel ervaring met een brug slaan tussen verschillende (of geen) kerkelijke achtergronden. In de video’s en vragen van dit lespakket worden ook vertaalslagen gemaakt, bijvoorbeeld met persoonlijke getuigenissen van de ervaringsdeskundigen.

Persoonlijk contact
Meer weten of verder van gedachten wisselen hierover? Plan een vrijblijvende belafspraak in voor persoonlijk contact met initiatiefnemer Nathalie Booij.

Ontvang meer informatie over LIFELINE

Laat hieronder je e-mail achter en je ontvangt binnen enkele minuten meer informatie over LIFELINE én hoe jij 1 week lang vrijblijvend op ons platform kan rondneuzen!

 

Ontvang de online brochure over ons online preventieprogramma direct in je mail. Geheel vrijblijvend!

 

Vraag nu de eerste les van lespakket (un)Shakable gratis en vrijblijvend aan. Binnen enkele minuten ontvang je de mail met de downloadlink.

Vraag nu de bemoedigingskaarten kosteloos aan en ontvang binnen 5 werkdagen!

× Waar kan ik je mee helpen?