fbpx

OVER ONS

"Dit is waarom ik Creatieve Preventie heb opgericht!"

over creatieve preventie

Een groep ervaren trainers, sprekers, artiesten en ervaringsdeskundigen heeft nu de krachten gebundeld in een team onder de naam ‘Creatieve Preventie’. Met verschillende creatieve activiteiten, gericht op schoolgaande jongeren, wil het team van Creatieve Preventie met name middelbare scholen helpen de identiteit van deze generatie te versterken en een visie te ontwikkelen over preventie en toerusting. We werken vanuit christelijke normen en waarden.

over creatieve preventie

Een groep ervaren trainers, sprekers, artiesten en ervaringsdeskundigen heeft nu de krachten gebundeld in een team onder de naam ‘Creatieve Preventie’. Met verschillende creatieve activiteiten, gericht op schoolgaande jongeren, wil het team van Creatieve Preventie met name middelbare scholen helpen de identiteit van deze generatie te versterken en een visie te ontwikkelen over preventie en toerusting. We werken vanuit christelijke normen en waarden.

Meer weten? Klik op onderstaande buttons.

    onze dromen             

9

BEWUSTWORDING

In een veilige setting ontdekken de leerlingen wat hun sterke en mindere kanten zijn en helpen wij hen hierin verder te ontwikkelen.

9

Regie

Leerlingen kunnen op een constructieve manier reageren op de verschillende prikkels, emoties, keuzemomenten en prestatiedruk waar zij mee te maken kunnen krijgen.

9

Echtheid

Leerlingen kunnen onderscheid maken in wat wel en niet passend is bij wie zij willen zijn. Ruimte voor echtheid, authenticiteit en positieve begrenzing zijn hiervoor een voorwaarde. Leerlingen erkennen dat hun eigen keuzes in het hier-en-nu invloed hebben op hun toekomstperspectief.

onze teamleden

kernteam

Nathalie Booij

Met haar optimistische, enthousiaste en ondernemende houding brengt Nathalie snel beweging teweeg in organisaties en projecten. Met de afgeronde studies maatschappelijk werk en projectmanagement heeft zij diverse projecten in de zorg geleid.

Als artiest is zij al jaren op scholen actief met haar eigen voorstelling. Wat zij merkte was dat er een grote behoefte was binnen scholen aan de combinatie van kennisoverdracht en creativiteit om tieners te bereiken op een manier die aansluit op hun eigen leefwereld. Hiermee begon de brainstorm die leidde tot Creatieve Preventie.

Nathalie is de drijvende kracht binnen ons concept. Pas op: straks werft ze jou!

Danielle

Daniëlle Bakker

Daniëlle Bakker werkt als kinder- en jongerencoach in haar eigen praktijk. Zo begeleidt zij veel kinderen & tieners door soms heftige echtsscheidingssituaties heen.

We bewonderen haar talent om binnen Creatieve Preventie de inhoudelijke lijnen  praktisch te vertalen naar de voorlichtingen zoals wij die nu aanbieden.

Daniëlle sluit door haar eigen verhaal als ervaringsdeskundige op het gebied van eetproblematiek snel aan bij de jongeren. Op deze manier wil zij hen laten weten dat ook hun unieke verhaal van waarde is om te delen.

Zo krachtig!

Hanneke Kottier

Hanneke Kottier heeft een groot hart voor veel mensen. Als sociaal- pedagogische hulpverlener geniet ze ervan om mensen die kampen met verslavingen verder op weg te helpen.

Hanneke heeft een echte hands-on-mentaliteit, ook binnen Creatieve Preventie. Zo heeft zij de voorlichtingen rondom verslavingen en social media grotendeels ontwikkeld en stuurt zij meerdere sub-teams aan.

Haar nuchtere en liefdevolle blik over ingewikkelde thematiek maakt haar een fantastische voorlichter bij de tieners!

matthijs voskuil

Matthijs Voskuil is een echt ‘mensen-mens’. In het team organiseert hij graag teambuilding-momenten.

Waar hij de tijd vandaan haalt, snapt niemand… Hij heeft namelijk ook nog een gezin van zeven kinderen en is fotograaf en werkt in zowel binnen- als buitenland.

Matthijs is gegrepen door de thematiek ‘seksualiteit’. De energieke en relaxte manier waarop hij tijdens voorlichtingen de tieners hierin meeneemt, is echt genieten!

Matthijs herken je wellicht ook nog als presentator in ons eerste
e-learning weerbaarheidsprogramma LIFELINE.

Heleen Spreeuwers

Heleen Spreeuwers is onderzoeker en docent aan de Christelijke Hogeschool Ede.

Zij rondde onlangs de universitaire master Pedagogische Wetenschappen af, met specialisatie Pedagogische Ethiek. Hiervoor verdiepte zij zich in het thema ‘prestatiedruk bij jongeren’.

Bij Creatieve Preventie vindt ze het gaaf om alle theorie een plek te geven in de praktijk, zoals deze blogserie.

Leuk om te weten: Heleen is tevens zangeres en bracht haar eigen album uit in 2018.

Trainers en ervaringsdeskundigen

BERTINA BARTLETT

Bertina Bartlett is als Fine Art fotografe altijd op zoek naar authentieke schoonheid.

Door haar unieke zienswijze naar de wereld, naar zichzelf en de mensen om haar heen, legt zij op een krachtige wijze de nadruk op kwetsbaarheid. Het is fantastisch om haar te zien schitteren voor een groep tienermeiden met haar workshop #mybestselfie.

Aan de hand van praktische opdrachten leidt zij de groep naar meer persoonlijke vraagstukken, zoals ‘wat laat ik anderen zien op social media’ en ‘hoe zie ik mijzelf’?

JEROEN VROLIJK

Jeroen Vrolijk speelde als professioneel drummer in de vaste bands van artiesten als Andre Hazes, Gerard Joling en Waylon.

Wat veel mensen echter niet weten, is dat hij in deze periode zwaar verslaafd was aan harddrugs, zoals cocaïne. Nu is hij ondertussen 13 jaar afgekickt, en werkzaam als muziekdocent op het voortgezet onderwijs.

En natuurlijk nog steeds actief als drummer! Jeroen maakt de laatste jaren steeds meer verbinding met zijn persoonlijke verhaal en muziek om tieners te inspireren.

We zijn blij met deze creatieveling aan boord!

Thomas Werkman (SRVNT)

Thomas Werkman

Thomas Werkman is beter bekend als hip-hop artiest SRVNT.

Als geen ander weet hij hoe het is om als tiener te kampen met suïcide gedachten. Op de middelbare school heeft hij een zware tijd gehad. Zijn muziek en zijn geloof in God hebben hem weer een nieuw doel gegeven in zijn leven. Nu motiveert hij andere jongeren met zijn eerlijke verhaal en inspireert hij hen met de boodschap dat er altijd hoop is.

Naast het geven van optredens, workshops en het schrijven van nieuwe muziek, heeft hij ook zijn opleiding als onderwijsassistent afgerond en geeft hij zijn input in onze voorlichtingen.

We zijn blij met Thomas als inspirerende voorlichter!

Elisabeth van Zijl

ELISABETH VAN ZIJL

Als Elisabeth een ruimte binnenloopt, maak je meteen kennis met haar enthousiasme en krachtige persoonlijkheid.

Elisabeth zet veel processen in beweging, ook binnen Creatieve Preventie. Al jaren geeft zij vanuit haar eigen praktijk therapie aan mensen die worstelen met een eetstoornis en leidt zij door heel Nederland gespreksgroepen.

Elisabeth heeft zelf ook in het verleden te kampen gehad met een eetstoornis. In haar therapie staat niet zozeer het eten centraal, maar de visie dat het denken, gevoel en keuzes nauwkeurig samenhangen.

Ze is een grote inspirator voor ons team!

TEDDY KUIJS

Teddy Kuijs is een bijzondere aanvulling in ons team. Met haar eigen verhaal als ervaringsdeskundige op gebied van eetproblematiek inspireert zij veel andere jonge mensen.

Als tiener was Teddy continu gefocust op voeding en hoe haar lichaam eruitzag. Hierdoor isoleerde zij zich van haar omgeving en voelde ze zich diepongelukkig. Teddy deelt haar verhaal om ervoor te zorgen dat docenten en tieners sneller een eetstoornis herkennen, zodat veel pijn voorkomen kan worden.

Naast het geven van voorlichtingen op middelbare scholen zorgt zij er binnen Creatieve Preventie voor dat onze site aangevuld wordt met inspirerende blogs en ervaringen van anderen. YEAH!

REGGY PATTISELANNO

Indirect vergelijken ook de jongens zich met elkaar en met alles wat zij zien op YouTube en via vlogs op andere kanalen. Zij worden constant geconfronteerd met leeftijdsgenoten die ergens in uitblinken en daardoor veel volgers hebben. Het lijkt die ander altijd zo makkelijk af te gaan…

Door deze tijd van commerciële media is er een enorme verstoring gekomen in wat de norm is voor deze groep jongeren. Doordat uitzonderingen zoveel ruimte krijgen, wordt de uitzondering gezien als de nieuwe norm.

Reggy neemt de tieners hierin mee, waarbij hij veel gebruik maakt van sport- en spelactiviteiten. Hoe kan het ook anders: Reggy heeft zijn eigen sportschool!

Judith Breedveld

Judith draagt het werk van Creatieve Preventie een warm hart toe. Zelf heeft zij veel werkervaring met kinderen en jongeren met gedragsproblemen.

Over het thema ‘seksualiteit’ voelt zij zich gedreven. Ze ziet dat veel jongens en meiden zich niet tot nauwelijks bewust zijn dat seksualiteit in verbinding staat met het onderhouden van gezonde relaties, het aangeven van grenzen en de ontwikkeling van je eigen identiteit.

Door haar eerlijkheid over eigen ervaringen inspireert zij jongeren op een liefdevolle manier en zet zij hen tot nadenken.

Ilse Ijmker

Toen Ilse via via hoorde over onze plannen voor middelbare scholen, trad zij meteen met ons team in contact. Naast haar studie Social Work werkt zij namelijk als online ervaringsdeskundige met jongeren met een eetstoornis.

Zelf heb ik als tiener een hele tijd geworsteld met deze thema’s en nu ik zelf mag ervaren hoe waardevol en geliefd ik ben wil ik graag mijn verhaal delen en jongeren bemoedigen en in hun kracht zetten.” En dat doet zij!

Ook achter de schermen zorgt Ilse met haar fantastische oog voor detail voor veel organisatorische zaken. She gets things done!

Jacky juliana

Jacky is een echte duizendpoot. Vol passie zet zij zich in als maatschappelijk werker voor gezinnen met kinderen waar huiselijk geweld heeft plaatsgevonden.

Haar hart breekt soms door de gevallen die ze treft. Dat maakt dat zij graag preventief kennis wil delen om leerlingen en docenten signalen te herkennen van risicogedrag of onveilige situaties.

Daarnaast is Jacky vaak op het podium te vinden als zangeres en presentator. Haar energielevel is enorm hoog, en ze denkt altijd met haar bevlogenheid na over de manieren om nieuwe initiatieven verder te borgen.

Jelmer maathuis

Het verhaal van Jelmer is indrukwekkend. In de tweede klas van de middelbare school kwam Jelmer in aanraking met drugs. Wat begon met een klein beetje gebruik liep al snel uit de hand. Het resulteerde in een heftige GHB-verslaving wat hem en zijn familie op heftige dieptepunten bracht.

Jelmer: “Ik wil graag mijn verhaal delen met tieners om ze bewust te maken van de gevaren en ellende die het met zich mee brengt.”

Hij brengt zijn verhaal met een open houding. Niet zijn gebruik staat centraal, maar het wonderlijke keerpunt in zijn leven. Hij wil de tieners laten weten dat – waar ze ook door heen gaan – er altijd hoop is.

Jelmer heeft ondertussen een eigen succesvol bouwbedrijf opgericht en is gelukkig getrouwd met Anne-Willemijn.

Erik kooiker

Als Erik zijn levensverhaal deelt, en vooral de wending die zijn leven kreeg, is de zaal zo stil dat je een speld kunt horen vallen. Zijn eerlijkheid over de rauwe periodes waarin hij zwaar verslaafd was aan diverse harddrugs en hoe hij zijn leven leidde, is indrukwekkend.

Wij bewonderen aan hem dat hij niet alleen zijn heftige verhalen centraal stelt, maar juist ook zijn boodschap van hoop. Zijn leven is compleet veranderd, het is niet te vergelijken! Van de één op andere dag werd hij op wonderlijke wijze vrij gezet van zijn verslaving.

Tijdens de voorlichting ‘Verslaving’ mogen leerlingen altijd vragen aan hem stellen. We hoeven je vast niet te vertellen dat er - na een moment stilte om zijn verhaal even in te laten werken – er veel vragen op Erik worden afgevuurd!

Guido roorda

Voor de buitenwereld lijkt het vaak alsof het leven Guido allemaal makkelijk afgaat. Hij is professioneel gitarist en doorgaans muzikaal leider en met diverse bezettingen speelt hij door het hele land.

Er zijn echter ook zware periodes geweest in zijn leven, waarin hij vastliep door de veelheid aan levenskeuzes die hij kon maken nadat hij vwo afgerond had. In wetenschappelijk onderzoek komt steeds vaker naar voren dat hij hierin helaas niet de enige is.

Dat maakt dat Guido zich binnen Creatieve Preventie inzet om specifiek voor havo/vwo-leerlingen voorlichtingen te ontwikkelen. Hierin deelt hij – naast kennis over prestatiedruk en motivatieproblematiek – ook zijn eigen verhaal. Indrukwekkend & relevant!

Giovanni Veldhuis

Giovanni heeft een groot hart en grote visie voor de tieners in Nederland en de docenten en jeugdleiders om hen heen. Al tientallen jaren investeert hij via diverse platforms om jongeren te versterken.

Als leider van Youth Alive was hij jarenlang verantwoordelijk voor het jongerenprogramma op de grote landelijke conferentie Opwekking. Ondertussen heeft hij ruim 10.000 jongeren mogen toespreken en verzorgde hij trainingen voor meer dan 1000 jongerenwerkers. Hierbij vindt niet alleen kennisoverdracht plaats, maar maakt hij altijd een koppeling met zijn eigen eerlijke verhaal over zijn leven met ADD.

Hij weet als geen ander hoe het is als mensen je vanwege een ‘stempeltje’ weinig hoop geven… Door kwetsbaar te delen hoe hij WEL zijn leven met trots leidt is hij een grote inspirator voor jongeren én voor onze teamleden!

Jonathan Hoekstra

Jonathan is werkzaam als jongerenwerker. Vanuit zijn studie Godsdienst Pastoraal Werk kwam hij in contact met een jongerenorganisatie en vanuit daar wist hij het zeker: dit is wat ik wil doen!

Jonathan is typisch iemand waarbij je je afvraagt…. ‘Hey… Jonathan… wat vind je NIET leuk?’ Hij is muzikaal, houdt van bestuurlijke taken, is een echt groepsmens en heeft het liefst rechtstreeks contact met de jongeren zelf.

Binnen Creatieve Preventie ziet hij zichzelf als vliegende keep: hij is inzetbaar als voorlichter op diverse thematiek.

Steffie van den Broek

Als gezinsbegeleidster benadrukt Steffie dagelijks de krachten en kwaliteiten van elk gezinslid. Zij is positief en creatief ingesteld en helpt daar graag anderen mee.

Ze houdt ervan om mee te bouwen aan een sterke identiteit. Dit sluit perfect aan bij haar rol binnen Creatieve Preventie, waar zij de thematiek ‘seksualiteit’ verder ontwikkelt tot voorlichtingen op middelbare scholen. Dit thema ziet zij altijd in verbinding met relaties en met name identiteit.

Zo gaaf om te zien hoe zij tieners verder op weg helpt met een stuk bewustwording. Waardevol!

Durk de boer

Op veel plekken zijn systemen leidend, in plaats van mensen. Dat moet en kán anders vindt Durk.

Zijn droom is om een versterker te zijn van mens en organisatie. Durk kwam als spreker bij onze Kerstvoorstelling binnengerold bij Creatieve Preventie.

Hij geniet van het innovatieve en ondernemende karakter van Creatieve Preventie.

Anne-Willemijn maathuis

We zijn enorm blij met Anne-Willemijn in ons team! Binnen Creatieve Preventie ontwikkelt zij de voorlichting thematiek ‘havo/vwo-motivatieproblematiek’ verder door.

Haar drive is om haar eerlijke verhaal te delen met leerlingen. Toen zij zelf switchte van vwo 4 naar havo 5, deed dat zij dat namelijk niet vanwege slechte cijfers. Pas later zag ze in dat ze deze keuze maakte door onzekerheid, het constante gevoel van moeten presteren, het niet willen falen en het ervaren van hoge werkdruk. Recent wetenschappelijk onderzoek laat zien dat Anne-Willemijn helaas niet de enige is.

Graag wil ze andere tieners bemoedigen door het delen van kennis en haar ervaring. Bijzonder!

marije van den berg

Marije van den Berg is spreker, coach en auteur. Ze volgde haar opleiding tot integratief coach bij Groundwork.

Na haar jarenlange ervaring met preventie- en jeugdwerk bij stichting Chris/De Hoop GGZ en stichting BUtogether, is ze zelfstandig verder gegaan als spreker. Daarnaast werkt zij voor De Zichtmakers, een evenementen en media bureau. 

Binnen Creatieve Preventie is Marije actief binnen het uitzetten van de grote lijnen van het online weerbaarheidsprogramma LIFELINE – iets wat écht haar hart heeft - en draagt ze haar steentje bij in de strategische marketing communicatie.

Joy Petersen LIFELINE

Joy Petersen

Als afgestudeerd gedragswetenschapper kwam Joy via haar eerdere stage al snel terecht bij de Kinder-en Jeugdpsychiatrie. Met haar cliënten werkt zij samen met hen stap voor stap naar verder herstel, en laat zij hen ervaren hoe kostbaar ze zijn.

Joy is presentator van LIFELINE, onze eerste module op ons e-learing platform. Zelf zegt zij daarover: “Kletsen over moeilijke onderwerpen die voorkomen bij jongeren, zodat zij weten dat ze zeker niet de enige zijn in moeilijke situaties én tegelijkertijd lol maken, want het leven is leuk!” Funfact: Joy is zangeres! (En haar man pianist, jajaja…)

team -Voorstellingen

Rapper Atalaya

Zangeres Nathalie Booij

Spreker Marije Perik

Geluidsman EdwalD Selles

geluidsman Jarno hessels

Gitarist Mark Pardijs

drummer Robin rinsma

Zangeres Myrthe Ebbers

Spreker Bram Boaz

Zangeres Susan v/d Berg

Geluidsman Siep Kiers

gitarist Joël Floor

Drummer Sjoerd Krijtenburg

Rapper SRVNT

spreker Shelton Telesford

Ondersteunende organisaties

Raise Up

Meer informatie volgt binnenkort.

Helpgoed

Meer informatie volgt binnenkort.

Meer dan een lied

Meer informatie volgt binnenkort.

Meer weten? Klik op onderstaande buttons.

    onze kernwaarden              

N

Kerngericht

Het versterken van de identiteit van de leerlingen ligt ten grondslag van elk aanbod. Ongeacht thematiek.

N

Deskundig

We plaatsen kwaliteit boven kwantiteit. Onze trainers, artiesten en ervaringsdeskundigen zijn getraind. We houden onze programma's actueel en up-to-date. 

N

Out of the box

Elk programma bevat een mix van educatie, evangelie en entertainment. We bieden de programma's op maat aan bij verschillende leerniveaus, leeftijden en regio’s. We sluiten aan bij de leefwereld van de jongeren en tegelijkertijd dragen we onze eigen visie uit.

N

Christelijke identiteit

We werken vanuit christelijke waarden en normen. Dit vormt de basis van elk programma.  De positieve christelijke levensstijl staat centraal in aanbod én in de levens van teamleden.

N

Langdurig effect

We willen scholen inspireren om een langdurige visie te ontwikkelen op gebied van preventie en toerusting. Over hoe zij leerlingen stapsgewijs, door verschillende leergangen en -niveaus heen, op een passende en creatieve manier meer weerbaar kunnen maken.

    onze werkwijze

VAN A TOT Z

Van aanvraag tot en met evaluatie zijn we betrokken. We denken actief mee, ook met details.

kennismaking

Mogelijkheid tot inplannen van vrijblijvende telefonische kennismaking. Klik hier.

T

IDENTITEIT SCHOOL

We sluiten aan bij jullie identiteit en maken vooraf duidelijke afspraken; altijd in overleg.

betrouwbaar

We werken overzichtelijk, we komen op tijd en we houden ons aan de gemaakte afspraken.

i

VERDIEPING

We denken waar gewenst mee met goede follow-up voor verdere verdieping en ontwikkeling.

veel energie

De bevlogen medewerkers zetten hun unieke talent en persoonlijke ervaring in met veel energie. 

onze achtergrond

Hoe het begon
Eind 2014 kreeg Nathalie Booij de vraag van een middelbare school om een Paasviering op maat uit te denken. Zij betrok jongerenwerker en rapper Matheus Sales de Moura en zo ontstond het eerste concept van Creatieve Preventie in de vorm van een paasvoorstelling. Dit werd al snel uitgebreid met een kerstvoorstelling.

Gezamenlijke drive
Wat we als Scholentour-team snel merkten was dat onze gezamenlijke drive een krachtige uitwerking had. Op elk onderdeel combineerden we vanaf start een mix van evangelie, entertainment en educatie.

Groot bereik
We zagen dat er veel scholen zijn die het ook wat spannend vonden om een paas- of kerstviering te laten verzorgen. Er zijn zoveel verschillende leerlingen en docenten; ieder met een eigen (niet-) kerkelijke achtergrond. Na afloop gaven juist ook deze scholen aan dat wij de grote thema’s van Pasen en Kerst begrijpelijk maakten in dagelijkse beelden en thema’s.

Eén dag knallen, en dan?
OK! De voorstellingen sluiten goed aan… Maar dan? Hoe kunnen we creëren dat onderwerpen nog een diepere laag krijgen voor de leerlingen? Ook kregen we aanvragen van scholen voor meer verdieping. Na brainstormsessies en bezinning in een periode van twee jaar wisten we precies wat we wilden: meer verdieping en follow-up!

Van visie naar programma’s
Vanaf medio 2018 zijn we achter de schermen gestart met het uitwerken van concrete ideeën en programma’s. In alles wat we doen, willen we de drie pijlers, de mix van educatie, evangelie, entertainment verder uitwerken. Daarom kozen we voor de nieuwe naam ‘Creatieve Preventie’.

Creatieve Preventie als beweging
Ondertussen kwamen er steeds meer mensen op ons pad met een passie om de tieners te versterken. Elk op een eigen manier, met een andere thematiek. Creatieve Preventie ontwikkelt met hen nieuw aanbod en traint hen.

“Het valt niet meer te ontkennen: Creatieve Preventie is een gepassioneerde beweging die haar vorm verkregen heeft vanuit deskundigheid, betrokkenheid en creativiteit. We zien uit naar aankomende jaren!”  

Marije Perik (2019) 

Nathalie Booij

Zoek contact met ons!

Persoonlijk contact
Interesse in meer informatie over wat we kunnen betekenen of heb je een hele andere vraag? Plan vrijblijvend een belafspraak in.  Namens het team denk ik graag mee op maat mee met jou als docent, professional of ouder. 

We zien uit naar verdere kennismaking!

Hartelijke groet,
namens alle betrokkenen,

Nathalie Booij
Initiatiefnemer Creatieve Preventie

Ontvang meer informatie over LIFELINE

Laat hieronder je e-mail achter en je ontvangt binnen enkele minuten meer informatie over LIFELINE én hoe jij 1 week lang vrijblijvend op ons platform kan rondneuzen!

 

Ontvang de online brochure over ons online preventieprogramma direct in je mail. Geheel vrijblijvend!

 

Vraag nu de eerste les van lespakket (un)Shakable gratis en vrijblijvend aan. Binnen enkele minuten ontvang je de mail met de downloadlink.

Vraag nu de bemoedigingskaarten kosteloos aan en ontvang binnen 5 werkdagen!

× Waar kan ik je mee helpen?