fbpx
Online Preventie Programma

paasvoorstelling
BREAK FREE

Dé invulling voor de paasviering die aansluit bij alle leerlingen van het voortgezet onderwijs.

Organiseert jouw school de paasviering per klas of pakken jullie juist grootschalig uit in de aula?

Middelbare scholen komen jaarlijks bij ons terug voor de invulling van de paasviering. We lanceren daarom elk jaar een nieuwe paasvoorstelling.

De week van de paasvieringen start over

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

boekingen beschikbaar (live)

Let op: laatste plekken voor Pasen

paasVoorstelling BREAK FREE IS…

R

zowel live als 100% digitaal beschikbaar

R

geschikt voor diverse leerniveaus & achtergronden

R

geschikt voor onderbouw & bovenbouw

R

uitgedacht door jongerenwerkers

R

inclusief een verwerkingsles van één lesuur

R

financieel af te handelen met de CJP Cultuurkaart

paasVoorstelling BREAK FREE IS…

R

geschikt voor diverse leerniveaus & achtergronden

R

geschikt voor onderbouw & bovenbouw

R

uitgedacht door jongerenwerkers

R

met energieke teamleden

R

inclusief een verwerkingsles van één lesuur

R

financieel af te handelen met de CJP Cultuurkaart

invulling voor de paasviering

In onze spannende voorstelling BREAK FREE ervaren we zelf het effect van groepsdruk. Wat gebeurde er met Pilatus toen het volk hem onder druk zette? En hoe was het om de groep te zien die Pilatus opjutte? Bekijk de video van onze theatermaker voor uitleg over de viering:

Paasvoorstelling BREAK FREE - Invulling paasviering middelbare scholen

Docenten over onze voorstellingen

‘Ik heb net de première gehad met een leerling die deze week niet bij de paasviering kan zijn. Hij vond het erg leuk en mooi om te zien. De opdrachten tussendoor waren ook leuk. Na de video nog een mooi gesprek gehad over zijn geloof en hoe hij zijn struggles daarin kwijt kon. Complimenten over de video! Heel leuk en afwisselend. Bedankt!’

Docent Pieter Dirk

Praktijkonderwijs

‘De voorstelling vond ik erg mooi! Het tempo en de tijdsduur waren goed afgestemd. Verder vond ik dat de inhoud veel mogelijkheden had om door te praten. We hebben zelf ook onze ‘struggles’ opgeschreven en in een kom gedaan en ervoor gebeden.’

Docent Marcel Dannenburg

“Het was betekenisvol en juist in deze periode is het zo belangrijk om over ‘lasten’ te praten. Het was ook mooi om een aantal leerlingen te horen die meer van zichzelf liet zien door open te zijn. Zo ontstonden er mooie gesprekken waar zelfs emoties bij kwamen kijken.”

Nathan 't Hooft

Godsdienstdocent, Comenius College

Een paasvoorstelling met:

w

Interactie

Op twee momenten tijdens de viering kiezen de leerlingen samenwelke verhaallijn ze verder willen zien!

Veel energie

Met veel energie presenteert de host deze voorstelling. Zij neemt een leuke werkvorm mee die alles op z’n kop zet.

i

VERDIEPING

De mentoren ontvangen een uitgebreide lesbrief met werkvormen en voor extra verdieping in de klassen.

Waar de paasviering over gaat

Onmogelijke keuze
Het zou je maar gebeuren: jarenlang gaat het goed tussen jou als machthebber en ‘jouw’ volk, en ineens zet datzelfde volk je voor een onmogelijke keuze! Burgermeester van den Brugge weet hoe het voelt. Zijn vrouw Claudia probeert hem een kant op te sturen in deze beslissing. Maar alle inwoners van de stad hebben een andere mening. We spreken zelfs een tiener die daartussen stond.  

Pilatus stond onder druk
In deze spannende voorstelling beleven we hoe het voor Pilatus was om onder zo’n grote druk van het volk te staan en welke factoren meespeelden bij zijn beslissing. We komen uit op de grote vraag: ‘Waar baseer jij je keuzes op? Op liefde of op angst?’ 

Interactief
Tijdens de live-uitvoering worden de video’s van de drie karakters gepresenteerd door een energieke gastheer of gastvrouw. Aan de hand van unieke attributen op het podium en de inzet van een aantal leerlingen uit de zaal wordt de interactie vergroot. Bij de digitale uitvoering worden er werkvormen meegeleverd om de in klas uit te voeren. Bij beide varianten kiezen de leerlingen op twee momenten tijdens de voorstelling welke verhaallijn zij willen volgen. 
 

Hoe we werken

Praktisch & relevant

Door de concrete thema’s ontdekken leerlingen dat Pasen vandaag de dag relevant is.

T

WERKAFSpraken

Als Creatieve Preventie maken we vooraf duidelijke afspraken om goed aan te sluiten bij jullie identiteit.

ontzorgen

Wij verzorgen de productie en zorgen voor de puntjes op de ‘i’. Bij live-uitvoeringen zorgen we voor licht en geluid.

veel afwisseling

Het programma zorgt voor voldoende afwisseling. Dit zorgt ervoor dat de voorstellingen voor de leerlingen aansprekend is.

Slimme planning

De voorstelling duurt maximaal 45 minuten, zodat de voorstelling makkelijk in te roosteren valt in jullie normale planning.

i

VERwerkingsles

Elke docent ontvangt een uitgewerkte lesbrief. Deze kan worden ingezet om het thema verder uit te diepen.  

Docent over de samenwerking

“Het mooie van de voorstelling van Creatieve Preventie organiseert vind ik dat er niet alleen een spreker is, niet alleen zang, maar dat er ook een stukje interactie is met de zaal, dus leerlingen worden echt meegenomen. Ik kon goed merken dat de aandacht er heel goed bij was vanuit de leerlingen. Ook na afloop kregen we de verwerkingsles toegestuurd waarin we ook in de lessen na de viering nog eens konden terugkijken met leerlingen op de viering. Dat bood ons handvatten om met leerlingen nog is in gesprek te gaan.. We zijn er heel erg over te spreken en hebben ze niet voor niets al twee keer uitgenodigd. Ik kan ze van harte aanbevelen!”

Erik Wessels

Reggesteyn Nijverdal (havo/vwo)

Onze passie in cijfers

We zijn trots en dankbaar dat we sinds onze start in 2015 al zoveel leerlingen en docenten hebben mogen bereiken.

scholen

UITVOERINGEN

leerlingen

invulling voor de paasviering

In onze spannende voorstelling BREAK FREE ervaren we zelf het effect van groepsdruk. Wat gebeurde er met Pilatus toen het volk hem onder druk zette? En hoe was het om de groep te zien die Pilatus opjutte? Bekijk de video van onze theatermaker voor uitleg over de viering:

Paasviering middelbare scholen: BREAK FREE

VRAAG NU DE verwerkingles van BREAK FREE GRATIS AAN!

Voor deze nieuwe paasvoorstelling BREAK FREE ontwikkelden we opnieuw een verwerkingsles. Deze les is ook los toepasbaar in jouw (mentor)klas. Vul hieronder jouw naam en e-mailadres in en ontvang het lesmateriaal direct én vrijblijvend in je mailbox!

contact

We komen graag met jou in contact

Wil je meer informatie of vrijblijvend contact opnemen, dan zijn er verschillende manieren. Ook staan hieronder een aantal veel gestelde vragen. Wellicht vind je daar al antwoord op jouw vraag. We maken graag kennis met je.  

 

plaats vrijblijvend een optie

Via dit formulier kun je vrijblijvend aangeven in welk thema je interesse hebt. We komen doorgaans binnen één werkdag bij je terug.

plan een belafspraak in

Via deze link kun je een vrijblijvende telefonische belafspraak inplannen met Nathalie Booij, initiatiefnemer van Creatieve Preventie.

i

vragen of opmerkingen

We horen graag waar jouw behoefte, vraag of interesse ligt. Vul dit formulier in zodat we op maat met je kunnen meedenken of de juiste informatie toesturen.

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen?
Zoek contact met ons en we denken graag met je mee.

Voor welke leerniveaus en leeftijden zijn de voorstellingen?

 

Voortgezet onderwijs
Onze voorstellingen zijn speciaal ontwikkeld voor leerlingen van alle leerniveaus, zowel onderbouw als bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Tijdens de uitgebreide voorbespreking zullen we details over de groep leerlingen per show uitvragen. Op die manier houdt ons team rekening met de groep om goed aan te sluiten, zoals in taalgebruik en lengte van items.

 

Op maat aansluiten
Het beste is om ons persoonlijk te benaderen zodat we kunnen meedenken voor de beste match.

Kunnen we live komen kijken naar een voorstelling?

We begrijpen dat jullie onze voorstellingen live willen ervaren. Neem contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Vrijblijvend telefonisch kennismaken kan ook! Plan daarvoor een belafspraak in.

Hoeveel voorstellingen kunnen jullie geven op 1 dag?

VOORSTELLINGE OFFLINE

Aantal shows per dag
In verband met het vele op- en afbouwen voor de voorstelling worden er minimaal 2 shows per dag afgenomen door de school binnen 1 dagdeel. Ons team is flexibel en kan - in overleg - tot 6 shows geven op 1 dag.

Voorstellingen verspreiden over 2 dagen
Bij grote scholen of samenwerkingen tussen scholen kunnen we het aantal shows verspreiden over 2 aaneengesloten dagen. Dit is alleen in overleg mogelijk en als het aantal afgenomen shows niet op 1 dag passen voor het team

We zien uit naar verder contact om op maat mee te denken!

 

BIJ DIGITALE VOORSTELLINGEN

Bij de digitale viering is de school vrij om in de geboekte week de videoproductie te tonen, ongeacht dag of tijdstip of frequentie per dag.

Welke plek krijgt jullie christelijke identiteit?

 

Toegankelijk
We hebben veel ervaring met het begrijpbaar en toegankelijk maken van grote thema's als Pasen en Kerst. Veel scholen hebben een grote gevarieerde groep leerlingen en docenten. Sommigen zijn kerkelijk opgegroeid, anderen weer niet. Of wellicht is jullie school qua identiteit juist meer behoudend met veel christelijke leerlingen. Ons programma sluit goed aan, omdat we de in de voorbereidingen veel details uitvragen om te weten wat de identiteit van de school is.

Wij slaan een brug
Onze interne visie is 'walk the talk'. Dat betekent dat onze teamleden zelf een persoonlijke relatie hebben met Jezus. Onze teams dragen daarom vanuit een respectvolle en open houding de positieve christelijke levensstijl uit. We hebben veel ervaring om een brug te slaan tussen verschillende achtergronden op een toegankelijke manier. Meer weten of verder van gedachten wisselen hierover? Plan een vrijblijvende belafspraak in voor persoonlijk contact.

 

Jongeren versterken
Iedereen met een hart voor tieners wil hetzelfde: jongeren laten weten hoe geliefd en waardevol zij zijn. Deze boodschap staat centraal in de voorstellingen. 

 

 

 

[/db_pb_accordion]
Hoe lang bestaat Creatieve Preventie al?


Hoe het begon

Al vanaf 2014 geven we paas- en kerstvoorstellingen op middelbare scholen. We merkten hoe bijzonder het was om op eigentijdse manier ons geloof in God uit te dragen aan leerlingen die gevarieerde - of geen kerkelijke achtergrond. We besloten daarom om meerdere teams in te werken op hetzelfde concept.

Impact - ook op lange termijn
Bij het uitvoeren van deze voorstellingen zijn we vaak één dag intensief op een school. We merkten dat we meer wilden geven aan leerlingen en docenten dan een bijzondere ervaring en show. We kregen het verlangen om de scholen extra verdiepingsmateriaal mee te geven. Mentoren gebruiken de verwerkingslessen naar eigen inzicht. Op deze manier werken zij de thematiek nog verder uit met de leerlingen.

 

Oprichting Creatieve Preventie
Vanaf medio 2018 doen we dit alles onder de naam ‘Creatieve Preventie’ en is ons aanbod aangevuld met het geven van voorlichtingen, workshops en projectdagen.

Waar vind ik meer informatie over tarieven?

Offertes op maat
Om een offerte op maat op te laten stellen, plan je eerst een belafspraak in of plaats je vrijblijvend een optie. Op die manier hebben we beter zicht op jullie specifieke vraag, de leerlingen en wat jullie school graag wil ontvangen.

Je ontvangt na dit gesprek, naast een offerte, de brochure met meer informatie en de diverse pakketprijzen zodat je dit intern makkelijk kan doorsturen voor verder overleg.

Zijn er ook andere thema's en aanbod op maat mogelijk?

Waar kunnen we jullie mee helpen?
We vinden het fijn om te horen welke thematiek en vragen er leven. Sluiten de thema's zoals omschreven op onze site nog niet aan of mis je onderwerpen? Laat dit aan ons weten via het contactformulier. Graag denken we mee op maat en expertise.

[/db_pb_accordion]

Ontvang meer informatie over LIFELINE

Laat hieronder je e-mail achter en je ontvangt binnen enkele minuten meer informatie over LIFELINE én hoe jij 1 week lang vrijblijvend op ons platform kan rondneuzen!

 

Ontvang de online brochure over ons online preventieprogramma direct in je mail. Geheel vrijblijvend!

 

Vraag nu de eerste les van lespakket (un)Shakable gratis en vrijblijvend aan. Binnen enkele minuten ontvang je de mail met de downloadlink.

Vraag nu de bemoedigingskaarten kosteloos aan en ontvang binnen 5 werkdagen!

× Waar kan ik je mee helpen?