fbpx

Een nieuw begin

“I want it all,and I want it now!” Hoe herkenbaar is deze quote. Ik wil iets hebben, en wel nu! In onze consumptiemaatschappij hoeven we nergens meer op te wachten of onze moeite ergens voor doen. Commitment en trouw zijn woorden die steeds minder tot de vanzelfsprekendheid behoren. En laten die karaktereigenschappen nu nét nodig zijn voor dat nieuwe begin.

door | dec 22, 2020 | Persoonlijke verhalen

Wat een jaar!

Zo net voor de Kerst en het daarbij horende oud & nieuw kijken we toch terug op een onvergetelijk 2020. Er is zo ontzettend veel gebeurd in de afgelopen maanden, dat ze voorbijgevlogen zijn. Aan het begin van 2020 kwamen langzamerhand de berichten ons land binnen van een nieuw virus covid-19, waarna het ondenkbare gebeurde.

Jullie hebben het gered!

Een pandemie ging over de wereld, scholen werden gesloten en het onderwijs én de gezinnen stonden voor een enorm grote uitdaging. Namelijk: het onderwijs op rolletjes te laten verlopen met alle ingrijpende maatregelen van de overheid. Men! Wat zijn wij trots op jullie! Echt waar! Jij als docent, als schooldirecteur, mentor, conrector, conciërge of wat jouw relatie ook is tot de leerling: jouw inzet maakt het verschil!

Een nieuw begin

Zo staan we nu in de laatste schoolweek van 2020 en mogen we vooruitkijken. 2021 ligt voor de boeg. Een jaar met een onzekere start, we hebben namelijk geen idee hoe het corona virus zich verder ontwikkelt. Maar laat dit moment ook zeker een moment zijn vol verwachting van een nieuw jaar met nieuwe kansen, dromen én wensen! Een jaar waarin je als docent enorm van betekenis kunt zijn voor je leerlingen. 

“Als er één ding is wat we de afgelopen maanden geleerd hebben is het wel dat trouw en commitment van enorme waarde zijn.”

Het belang van geestkracht én veerkracht in het leven

Als er één ding is wat we de afgelopen maanden geleerd hebben is het wel dat trouw en commitment van enorme waarde zijn. Daar waar je geen invloed hebt op hoe lang de pandemie duurt of je geen enkele mogelijkheid ziet om je leven te controleren: toch ben je trouw gebleven. Dat is een les die je door mag geven aan de leerlingen. Want al gaat het om de dromen en doelen die de leerlingen voor ogen hebben, obstakels gaan ze zeker te weten tegen komen in hun leven. En de grootste vraag is of ze daar de geestkracht en de veerkracht in ontwikkelen om daar op een goede manier mee om te gaan.

Lessons learned

Dat is precies waarom we een aantal mooie – door ons geleerde - lessen voor jou op een rijtje zetten:

1. Levens veranderende processen ontstaan soms juist op het moment dat je even uit de waan van elke dag stapt. Juist omdat je normaal gesproken door de drukte, de hectiek en de snelheid van het leven niet geconfronteerd wordt met bepaalde dingen in je leven. 

2. Deze processen zijn vaak erg ongemakkelijk en oncomfortabel, omdat ze je op terreinen brengen in je leven waar je eerder – bewust of onbewust – het liefst weg bleef.

3. Je kunt op geen enkele manier controleren hoe lang een bepaald proces duurt óf waar je precies uit gaat komen. Bovendien weet je nooit wat het je brengt.

4. Als je terugkijkt op de geleerde lessen ben je altijd blij dat je die lessen geleerd hebt, al ben je natuurlijk super blij dat je niet meer middenin het proces zit.

 5. Je ontdekt dat je waarde niet afhangt van wat je presteert of wat je allemaal bereikt. Maar juist in wie je bent, ligt jouw onbetaalbare waarde.

6.  Je ontdekt een diepere vorm van vrijheid, die je in staat stelt om keuzes te maken voor datgene wat in jouw leven van grote waarde is.

7. Je ontdekt dat je (nog) minder afhankelijk bent van de mening van andere mensen in je leven.

8. In alle onzekerheid en oncomfortabele processen mag je staan in de zekerheid dat God alles ten goede keert voor een ieder die Hem liefheeft. ⁠

ONZE WENS VOOR JOU IN 2021

 Als Creatieve Preventie wensen we jou een fantastisch nieuw begin toe in het nieuwe jaar! Een jaar vol nieuwe lessen die je mag leren en die je mag doorgeven aan je leerlingen. Een jaar waarin je karakter gevormd wordt en waarin de mensen om je heen van die vruchten mogen plukken, dat is dé manier hoe jij een onmiskenbare impact achter kunt laten bij jouw leerlingen!

Fijne dagen namens alle teamleden,
Nathalie Booij

 

Jurrien ten Brinke - Be Courageous

Over Nathalie Booij:

Nathalie Booij (1985) heeft een grote passie om mensen te verbinden in creatieve concepten. Ze heeft Maatschappelijk Werk & Dienstverlening gestudeerd, en daarna Projectmanagement. Zo was zij  projectleider bij een project voor verslaafde jongeren en startte zij met het ontwikkelen van preventieprogramma's. Daarnaast is zij zangeres. Zo treedt zij al jaren op bij middelbare scholen met een paas-en kerstvoorstelling. Zij bracht in maart 2018 haar Cd 'Als ik kijk naar U uit' en toert hiermee door heel Nederland samen met haar man Mark Pardijs. 

VRAAG NU DE EERSTE lesbrief van (un)Shakable GRATIS AAN

Wij als Creatieve Preventie geloven dat we samen verantwoordelijk zijn om tieners mentaal weerbaar te maken. Dat is de reden waarom wij in de afgelopen maanden lespakket (un)Shakable hebben ontwikkeld. Een lespakket met zes lesbrieven vol opdrachten, sociale interacties en inzichten. We stellen tijdelijk de eerste lesbrief gratis beschikbaar voor jou als docent.

Ontvang meer informatie over LIFELINE

Laat hieronder je e-mail achter en je ontvangt binnen enkele minuten meer informatie over LIFELINE én hoe jij 1 week lang vrijblijvend op ons platform kan rondneuzen!

 

Ontvang de online brochure over ons online preventieprogramma direct in je mail. Geheel vrijblijvend!

 

Vraag nu de eerste les van lespakket (un)Shakable gratis en vrijblijvend aan. Binnen enkele minuten ontvang je de mail met de downloadlink.

Vraag nu de bemoedigingskaarten kosteloos aan en ontvang binnen 5 werkdagen!

× Waar kan ik je mee helpen?