fbpx

“Er mogen zijn ondanks alles, dankzij alles…”

Maak kennis met Daniëlle Bakker, 38 jaar en sinds enige tijd betrokken bij Creatieve Preventie. Daniëlle werkt als kinder- en jongerencoach in haar eigen praktijk. En daarnaast is ze achter de schermen betrokken bij Creatieve Preventie. In haar werk als coach wil ze haar coachees wat mee geven. Dit sluit heel erg aan bij wat Creatieve Preventie als doel heeft voor jongeren.

 

“Er mogen zijn ondanks alles, dankzij alles”  

Dit is een slogan die Daniëlle gebruikt in haar kinder- en jongerencoach-praktijk. Onder deze slogan zit een boodschap die zij graag uitdraagt naar kinderen, jongeren en volwassenen. Het is zo belangrijk dat jongeren mogen leren dat ze er mogen zijn. Ondanks alles. Dat ze er mogen zijn, ondanks de omstandigheden.

Ieder verhaal doet er toe

“Ik wil graag meegeven aan tieners dat hun verhaal ertoe doet en dat ze daarvan mogen delen. Dat het daarbij ook belangrijk is om je diepste emoties en gevoelens te uiten. Hoe lastig dat ook kan zijn. Weten dat je er toe doet, versterkt ook een stuk eigenwaarde en draagt bij aan een gezond zelfbeeld.”

’tijdens mijn pubertijd kreeg ik een eetstoornis’

Dat Daniëlle zich hier zo hard voor maakt is omdat zij uit eigen ervaring weet wat er kan gebeuren als je hier geen stem aan geeft. Daniëlle heeft in haar pubertijd een eetstoornis ontwikkeld. Een eetstoornis die de onrust en onvrede in haar naar de achtergrond deed verdwijnen. Het werd een periode van eenzaamheid. Het eten werd haar grootste vriend en soms ook haar grote vijand. Daar achter ging een heel verhaal schuil waarin er geen ruimte mocht zijn voor de diepere gevoelens en emoties.

“Als je accepteert dat jij oké bent ondanks je omstandigheden komt er ruimte voor herstel en eigenwaarde”

Er kwam ruimte voor herstel

Toen Daniëlle haar eetstoornis omarmde en accepteerde dat ze een probleem had kwam er ruimte voor herstel. Het was heel bijzonder om daarin te ervaren dat er een diepere vrede kwam vanuit de waarheid dat zij oké was, maar dat het lag aan de omstandigheden waarin zij zat. Het was net of deze hand in hand met elkaar samen gingen. Na het stuk acceptatie kwam er fysiek ruimte voor herstel en mocht ze ervaren dat ze vrij werd van de eetstoornis.

‘Jongeren zijn niet hun probleem, stoornis of verslaving’

Deze getuigenis deelt ze graag met anderen en geldt niet alleen voor het thema eetstoornissen. Jongeren mogen leren dat ze prachtig zijn, geliefd.
En dat zij niet hun probleem, stoornis, verslaving zijn.

Haar ervaring als ervaringsdeskundige en ook als professional zet zij met enorme passie in voor en met Creatieve Preventie. Daar zijn wij als team enorm blij mee!

Jurrien ten Brinke - Be Courageous

Over Daniëlle Bakker:

Daniëlle Bakker (1981) is werkzaam als kinder- en jongerencoach in haar eigen praktijk ‘Dartel & Vrij’. Naast kinderen en jongeren begeleidt zij ook hun ouders op het gebied van opvoedingsvraagstukken. Daniëlle begeleidt veel kinderen en tieners waarbij de ouders in het proces van echtscheiding zitten. In haar eigen pubertijd ontwikkelde zij een eetstoornis. Met haar verhaal inspireert zij jongeren en zet zij zich in om hun weerbaarheid te vergroten.

VRAAG NU DE EERSTE lesbrief van (un)Shakable GRATIS AAN

Wij als Creatieve Preventie geloven dat we samen verantwoordelijk zijn om tieners mentaal weerbaar te maken. Dat is de reden waarom wij in de afgelopen maanden lespakket (un)Shakable hebben ontwikkeld. Een lespakket met zes lesbrieven vol opdrachten, sociale interacties en inzichten. We stellen tijdelijk de eerste lesbrief gratis beschikbaar voor jou als docent.

Ontvang meer informatie over LIFELINE

Laat hieronder je e-mail achter en je ontvangt binnen enkele minuten meer informatie over LIFELINE én hoe jij 1 week lang vrijblijvend op ons platform kan rondneuzen!

 

Ontvang de online brochure over ons online preventieprogramma direct in je mail. Geheel vrijblijvend!

 

Vraag nu de eerste les van lespakket (un)Shakable gratis en vrijblijvend aan. Binnen enkele minuten ontvang je de mail met de downloadlink.

Vraag nu de bemoedigingskaarten kosteloos aan en ontvang binnen 5 werkdagen!

× Waar kan ik je mee helpen?