fbpx

Lees hier het bijzondere verhaal van rapper SRVNT!

“Het is een wonder dat ik dit kan schrijven …”

Op dit moment gaat het heel goed met mij en zit ik lekker in mijn vel. Maar een aantal jaren terug had ik dat nooit kunnen dromen. Het is werkelijk een wonder dat ik dit nu kan schrijven, en dat ik op dit moment zo positief in het leven sta. Want een aantal jaren terug was er voor mij niks positiefs aan het leven en kon het mij ook allemaal niet zo veel meer schelen. Ik ben op jonge leeftijd namelijk veel gepest op de basisschool en het voortgezet onderwijs.

Hoe het begon

Op jonge leeftijd ben ik gediagnosticeerd met ADHD. Gek genoeg voelde het echt als een label. Het leek alsof leraren en docenten alleen naar mij keken als het drukke jongetje. Ook had ik weinig aansluiting op school. Op de basisschool had ik niet zoveel vrienden, en liep ik ook vaak in mijn eentje over het plein rond. Het gaf mij het gevoel dat ik er niet bij hoorde en ik sloot mijzelf af van de rest van de klas.

Ik werd dagelijks bedreigd

Ook op het voortgezet onderwijs werd ik al snel onpopulair. Dagelijks werden er veel negatieve dingen naar mij geschreeuwd. Dat ik het niet verdiende om te leven. Dat ik een einde moest maken aan mijn leven. Het ging van kwaad tot erger. Na schooltijd werd ik regelmatig achtervolgd door een groepje jongeren. Ze dreigden me vaak in elkaar te slaan. Of me bij mij thuis op te zoeken.

Speelt dit bij jou op school?

Lees hier meer over de workshop die Thomas speciaal voor Creatieve Preventie ontwikkeld heeft.

Bijzonder hoe je leven kan veranderen

Mijn schooltijd is voor mij echt een hel geweest. Als ik terugkijk heb ik er nooit over nagedacht om op te geven. Om mezelf iets aan te doen, Maar juist dat vind ik een wonder. Dat ik dit verhaal nu kan delen met jullie.

Naast alle pijnlijke aspecten is de schooltijd plek geweest waar ik mezelf heb herontdekt. Ik ben als kind altijd christelijk opgevoed, maar het deed mij nog niet zoveel toen ik jong was. Op een gegeven moment ontmoette ik nieuwe vrienden die me meenamen naar een jongerendienst. Ik werd daar echt aangeraakt door Gods liefde. In de periode daarna ervoer ik weer dat ik geliefd was, en dat ik ertoe doe. Ik begon herstel te vinden, beetje bij beetje.

Ook heeft mijn liefde voor muziek een positieve impact op mijn leven gehad. Door het schrijven van nummers kon ik gemakkelijker mijn verhaal kwijt. Vervolgens mij ben ik gestart om als rapper op te treden. Het is bijzonder om mijn verhaal via muziek te delen. Ik merk dat het anderen ook inspireert open te zijn over hun eigen worstelingen.

rapworkshops op middelbare scholen

Dat is de reden dat ik graag rapworkshops geef. Tijdens deze energieke workshop help ik de jongeren om hun verhaal op papier te zetten. Het is leuk om dit in een ontspannen sfeer te doen en even met leerlingen op te kunnen trekken.

Wat kan ik betekenen voor jullie school?

Thomas Werkman (SRVNT)

Over SRVNT:

SRVNT is de artiestennaam van Thomas Werkman (1998). Hij geniet ervan om jongeren te inspireren en te motiveren om het beste uit henzelf te halen. Naast het geven van optredens, workshops en het schrijven van nieuwe muziek, heeft hij ook zijn opleiding als onderwijsassistent afgerond.

VRAAG NU DE EERSTE lesbrief van (un)Shakable GRATIS AAN

Wij als Creatieve Preventie geloven dat we samen verantwoordelijk zijn om tieners mentaal weerbaar te maken. Dat is de reden waarom wij in de afgelopen maanden lespakket (un)Shakable hebben ontwikkeld. Een lespakket met zes lesbrieven vol opdrachten, sociale interacties en inzichten. We stellen tijdelijk de eerste lesbrief gratis beschikbaar voor jou als docent.

Ontvang meer informatie over LIFELINE

Laat hieronder je e-mail achter en je ontvangt binnen enkele minuten meer informatie over LIFELINE én hoe jij 1 week lang vrijblijvend op ons platform kan rondneuzen!

 

Ontvang de online brochure over ons online preventieprogramma direct in je mail. Geheel vrijblijvend!

 

Vraag nu de eerste les van lespakket (un)Shakable gratis en vrijblijvend aan. Binnen enkele minuten ontvang je de mail met de downloadlink.

Vraag nu de bemoedigingskaarten kosteloos aan en ontvang binnen 5 werkdagen!

× Waar kan ik je mee helpen?