fbpx

Projectdag Burgerschap

Een leuke, inspirerende dag over leven in een maatschappij met mensen die anders zijn of denken dan jij.

Onbekend maakt onzeker

Met zoveel verschillende mensen in een land, is het soms best lastig om nieuwsgierig te blijven en je open te stellen. Het onbekende kan gepaard gaan met gevoelens van angst, waardoor je het liever ontwijkt. Als gevolg hiervan kan het zijn dat je er niets vanaf wilt weten of je er tegen gaat afzetten.

We geven leerlingen mee dat verschillen er mogen zijn

Juist door die verschillen kunnen we elkaar helpen en verder komen. Maar om dat te kunnen zien en op een respectvolle manier met elkaar om te gaan zijn er principes nodig, zoals de vrijheid hebben om van mening te verschillen. En die principes komen steeds weer terug op deze projectdag.

Een energieke dag bomvol inspiratie

We starten de dag met een voorstelling om het thema goed neer te zetten. Deze voorstelling bevat een spreker, rapper en zangeres, en is een lekker energiek begin van de projectdag.

Hierna volgen er verschillende workshops, allemaal rondom het centrale thema. De workshops worden geleid door ervaren voorlichters, artiesten en ervaringsdeskundigen. Stuk voor stuk zijn de workshops actief en sluiten ze aan bij de belevingswereld van tieners.

We sluiten de dag gezamenlijk met elkaar af.

De projectdag…

vindt plaats op school

wordt op maat gemaakt

is geschikt voor diverse leerniveaus en achtergronden

wordt van A tot Z door ons verzorgd

is volledig te financieren met de CJP cultuurkaart

De invulling van de projectdag Burgerschap

Hieronder vind je de onderdelen die in ieder geval terugkomen bij de projectdag Burgerschap. We vullen deze op maat aan met waar behoefte aan is.

SRVT rap workshop CJP
Prikkelende aftrap met gave show
De dag start met een voorstelling van 30 minuten. De show bevat een spreker, rapper en zangeres, die een hoop energie meebrengen. Op een interactieve manier worden de leerlingen meegenomen naar het thema van deze projectdag.
Projectdag CJP Voortgezet Onderwijs
Workshop your voice matters
Jouw stem telt. Je mag jouw mening laten horen en deze is net zo waardevol als die van ieder ander. Dat is wat de leerlingen meekrijgen in deze workshop, die wordt begeleid door een zangeres.
Voorlichting Eetstoornis Voortgezet onderwijs
Workshop vooroordelen
Deze workshop wordt geleid door een docent. De docent ontvangt van ons een duidelijke lesbrief waarin leuke werkvormen staan beschreven. Het doel is om leerlingen bewust te maken van welke vooroordelen ze hebben en het inzicht te geven dat dit niet altijd waar is.
Smartphone Fotografie Workshop CJP voortgezet onderwijs
Workshop Away from home
In deze workshop laten we een ervaringsdeskundige aan het woord die is gevlucht uit haar eigen land. De leerlingen ontdekken dat iedere vluchteling een eigen verhaal heeft en hoe het voor iemand is om ineens in een heel ander land te wonen.
Workshop I Am Legend CJP Voortgezet onderwijs
Proeverij
‘Wat de boer niet kent, dat eet hij niet’. Wij willen juist laten zien hoe leuk het is als je dat wel doet. We laten de leerlingen kennismaken met voedsel uit het land van herkomst van de vluchteling, om daarmee een brug te slaan tussen de twee leefwerelden.

Docenten over de samenwerking met Creatieve Preventie

We hebben Nathalie Booij en haar team twee keer op bezoek gehad en ik kan alleen maar zeggen dat dat zeer goed bevallen is! Vooral omdat zij de taal van de leerlingen spreken, en dan heb ik het niet alleen puur over leerlingen met een christelijke achtergrond. Dat zijn vooral ook die leerlingen die er – naar eigen zeggen – niets mee hebben. Dat zijn ook de leerlingen die zij weten te triggeren. Het is niet prekend, maar echt, authentiek en heel uitnodigend. Ik kan het alleen maar van harte aanbevelen. Onze VMBO leerlingen waren er allemaal hartstikke blij mee en dat kon je ook zien na de optredens. De leerlingen kwamen terug om met Nathalie of andere mensen uit het team na te praten. Dus bij deze: nodig ze uit!” 

Annemarie Hubers

Aeres, Nijkerk

“Ik wil je heel erg bedanken voor wat er gisteren heeft plaatsgevonden op de vmbo school in Rijnsburg. Wat een impact! Collega’s geraakt, kinderen geraakt en onder de indruk. Dit is wat er nodig is op deze plek. Dankjewel voor wie je bent, je visie en je talent. Wil je dit ook doorgeven aan je team? Nogmaals dank!”

Jamie Prigge

Wellant College, Rijnsburg

Onze passie in cijfers

We zijn trots en dankbaar dat we sinds onze start in 2015 al zoveel leerlingen en docenten hebben mogen bereiken.

scholen

UITVOERINGEN

leerlingen

De drie e’s van Creatieve Preventie

 Educatie
We hebben de expertise in huis om projectdagen te verzorgen die aansluiten bij de huidige jongerencultuur en leefwereld.

Entertainment
De unieke samenstelling van het team van presentatoren, artiesten en zorgprofessionals laat een blijvende indruk achter bij jongeren. 

Evangelie
Onze programma’s zijn gebaseerd op christelijke normen en waarden en sluiten aan bij leerlingen met andere achtergronden.

Wat je van ons kan verwachten

Laagdrempelig

Wij filteren grote thema's tot voor jongeren herkenbare en alledaagse praktijkvoorbeelden.

T

IDENTITEIT SCHOOL

We sluiten aan bij jullie identiteit en maken vooraf duidelijke afspraken. Alles in overleg.

VAN A TOT Z

Wij zorgen voor de productie: van een draaiboek en gehele presentatie tot licht en geluid.

veel energie

Hoog energielevel door verschillende teamrollen en programmaonderdelen. 

planning op maat

We stemmen samen af hoe de dag er precies uitziet. Jullie kennen de leerlingen immers het beste.

i

VERDIEPING

We denken waar gewenst mee met goede follow-up voor verdere verdieping en ontwikkeling.

contact

Als je meer wilt weten of vrijblijvend wilt brainstormen over de invulling van een projectdag, voel je dan vrij om contact op te nemen. We maken graag kennis met je!

plaats vrijblijvend een optie

Via dit formulier kun je vrijblijvend aangeven in welk thema je interesse hebt. We komen doorgaans binnen één werkdag bij je terug.

plan een belafspraak in

Via deze link kun je een vrijblijvende telefonische belafspraak inplannen met Nathalie Booij, initiatiefnemer van Creatieve Preventie.

i

vragen of opmerkingen

We horen graag waar jouw behoefte, vraag of interesse ligt. Vul dit formulier in zodat we op maat met je kunnen meedenken of de juiste informatie toesturen.

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem contact met ons op en we denken graag met je mee.

Voor welke leerniveaus en leeftijden zijn de projectdagen?

Voortgezet onderwijs
De projectdagen zijn geschikt voor leerlingen van alle leerniveaus, zowel onderbouw als bovenbouw, van het voortgezet onderwijs. We bieden ook programma’s aan gericht op specifieke niveaus en klassen.

 Op maat aansluiten
We denken graag met je mee! Neem contact met ons met op om samen te brainstormen over de mogelijkheden.

Is de projectdag op maat?
Het grootste gedeelte van deze projectdag staat vast, we vullen alleen de workshops aan op maat.
Kunnen we ‘real life’ kennismaken?

Dat kan. We komen graag langs bij jullie school. Neem contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Kunnen we komen kijken bij een projectdag?

We begrijpen dat jullie onze projectdagen live willen ervaren. Neem contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Vrijblijvend telefonisch kennismaken kan ook! Plan daarvoor een belafspraak in.

Welke plek krijgt jullie christelijke identiteit?

Toegankelijk
We hebben veel ervaring met het begrijpelijk en toegankelijk maken van grote thema’s. Veel scholen hebben een gevarieerde groep leerlingen en docenten. Sommigen zijn kerkelijk opgegroeid, anderen weer niet. Of wellicht is jullie school qua identiteit juist meer behoudend met veel christelijke leerlingen. Ons programma sluit goed aan, omdat we in de voorbereidingen veel details uitvragen om te weten wat de identiteit van de school is. Vervolgens passen we ons hierop aan.

 Een brug slaan tussen verschillende achtergronden
Onze interne visie is ‘walk the talk’. Dat betekent dat onze teamleden zelf een persoonlijke relatie hebben met Jezus. Onze teams dragen daarom vanuit een respectvolle en open houding de positieve christelijke levensstijl uit. We hebben veel ervaring in een brug slaan tussen verschillende achtergronden op een toegankelijke manier. Meer weten of verder van gedachten wisselen hierover? Plan een vrijblijvende belafspraak in voor persoonlijk contact.

 Jongeren versterken
Iedereen met een hart voor tieners wil hetzelfde: jongeren laten weten hoe geliefd en waardevol ze zijn. Deze boodschap staat centraal in de voorstellingen.

Hoe lang bestaat Creatieve Preventie al?

Hoe het begon
Al vanaf 2015 geven we paas- en kerstvoorstellingen op middelbare scholen. We merkten hoe bijzonder het was om op een eigentijdse manier ons geloof in God uit te dragen aan leerlingen met een gevarieerde of niet-kerkelijke achtergrond. We besloten daarom om meerdere teams in te werken op hetzelfde concept.

 Impact op lange termijn
Bij het uitvoeren van deze voorstellingen zijn we vaak één dag intensief op een school. We merkten dat we meer wilden geven aan leerlingen en docenten dan een bijzondere ervaring en show. We kregen het verlangen om de scholen extra verdiepingsmateriaal mee te geven. Mentoren gebruiken de verwerkingslessen naar eigen inzicht. Op deze manier werken zij de thematiek nog verder uit met de leerlingen.

 Oprichting Creatieve Preventie
Vanaf medio 2018 doen we dit alles onder de naam ‘Creatieve Preventie’ en is ons aanbod aangevuld met het geven van voorlichtingen, workshops en projectdagen.

Waar vind ik meer informatie over tarieven?

Vraag onze brochure hier aan. Hierin staat per aanbod enkele richtlijnen en tarieven. Omdat ons aanbod zo divers is en boekingen in grootte variëren, werken we veel op maat.

Offertes op maat
Om een offerte op maat op te laten stellen, plan je eerst een belafspraak in of plaats je vrijblijvend een optie. Op die manier hebben we beter zicht op jullie specifieke vraag, de leerlingen en wat jullie school graag wil ontvangen.

Zijn er ook andere thema’s en aanbod op maat mogelijk?

Sluiten de thema’s zoals omschreven op onze site nog niet aan of mis je onderwerpen? Laat dit dan gerust aan ons weten via het contactformulier. We denken graag mee.

Let's connect

We zien er naar uit om ook jou beter te leren kennen!
Volg ons alvast op social media en ontvang nieuwe inspiraties en updates.

Ontvang meer informatie over LIFELINE

Laat hieronder je e-mail achter en je ontvangt binnen enkele minuten meer informatie over LIFELINE én hoe jij 1 week lang vrijblijvend op ons platform kan rondneuzen!

 

Ontvang de online brochure over ons online preventieprogramma direct in je mail. Geheel vrijblijvend!

 

Vraag nu de eerste les van lespakket (un)Shakable gratis en vrijblijvend aan. Binnen enkele minuten ontvang je de mail met de downloadlink.

Vraag nu de bemoedigingskaarten kosteloos aan en ontvang binnen 5 werkdagen!

× Waar kan ik je mee helpen?