fbpx

Projectdag zelfbeeld

The Real You - een dag vol plezier en inspiratie met het thema ‘zelfbeeld’

Projectdag ‘The real you’

Dit is een projectdag die op maat is uitgedacht met als thema zelfbeeld. Jongeren hebben een grote neiging om zichzelf met anderen te vergelijken. Wanneer ze dit doen met de ideaalbeelden die via social media worden gepresenteerd, dan botst dat en kan dat extra onzeker maken. Bij deze ‘T.R.Y.-day’ staat daarom zelfbeeld en authenticiteit centraal.

 

Een onvergetelijke dag

De dag start met een prikkelende aftrap. Daarna volgen diverse workshops die aansluiten bij het door jullie gekozen thema. De leerlingen helpen we op een interactieve, creatieve manier te groeien in zowel kennis als inzicht. Na de workshops volgt een klassikale verdieping. De dag sluiten we gezamenlijk af met onder andere The Battle Race.

Het afwisselende programma zit bomvol energie! Ervaren voorlichters, artiesten en ervaringsdeskundigen inspireren de leerlingen op een manier die aansluit bij hun leefwereld. Ze delen niet alleen kennis, maar ook hun eigen levenservaringen. Grote thema’s filteren we tot voor jongeren herkenbare en alledaagse praktijkvoorbeelden. Zo krijgen de leerlingen inzichten waar ze hun leven lang profijt van hebben.

De projectdag…

vindt doorgaans plaats op school

wordt op maat gemaakt

is geschikt voor diverse leerniveaus en achtergronden

wordt van A tot Z door ons verzorgd

is volledig te financieren met de CJP cultuurkaart

De invulling van een projectdag

De inhoud van de projectdag stemmen we samen met jullie af. Jullie kennen de leerlingen het beste en kunnen de beste inschatting maken van waar behoefte aan is. Waar gewenst denken we ook mee met een goede follow-up voor verdere verdieping. 

Hieronder vind je voorbeelden van mogelijke onderdelen van een projectdag. Klik ophet plusje onder de foto’s voor toelichting.

SRVT rap workshop CJP
Prikkelende aftrap met gave show

De dag start met een energieke show van 30 minuten. De show bevat een rapper en een spreker en wordt ondersteund door multimedia. Op een interactieve manier worden de leerlingen meegenomen naar het thema van de projectdag. De sfeer en energie worden hierdoor aangenaam neergezet voor de rest van de dag!

Projectdag CJP Voortgezet Onderwijs
The Battle Race

De dag sluiten we met elkaar af met The Battle Race. Groepjes van maximaal 15 leerlingen leggen een circuit af. Met attributen wordt er, met een klein competitief aspect, een parcours doorlopen. De groep die wint wordt met een kleine prijsuitreiking in het zonnetje gezet.

Voorlichting Eetstoornis Voortgezet onderwijs
Workshop - Lekker in je vel

Tijdens deze workshop leren de leerlingen op een gezonde manier naar zichzelf te kijken, met een koppeling aan het thema eetgedrag. De workshop gaat niet over voeding, maar over zelfacceptatie. Ook helpen we de leerlingen om een eigen mening te vormen over dit thema. Naast het delen van kennis is er ook een ervaringsdeskundige aanwezig, die op een interactieve manier met de leerlingen in gesprek gaat.

Smartphone Fotografie Workshop CJP voortgezet onderwijs
Workshop - #Storyofmylife

In deze workshop wordt het thema pesten besproken. De leerlingen worden zich bewust van de impact die zij kunnen hebben op het leven van een ander, zowel positief als negatief. Rapper Thomas (artiestennaam SRVNT) leidt deze workshop. Hij heeft zelf een heftig pestverleden, maar zijn passie voor muziek hielp hem uit het dal. De leerlingen mogen in deze workshop iets wat zij willen delen over hun leven op papier zetten. Ondanks de thematiek heeft Thomas het talent om dit te bespreken in een sfeer van humor en plezier.

Workshop I Am Legend CJP Voortgezet onderwijs
Workshop - I am legend (boys only)

Niet alleen meiden zijn een ster in vergelijken… Ook jongens vergelijken zich met elkaar en met alles wat zij zien op YouTube en andere kanalen. Ze worden constant geconfronteerd met leeftijdsgenoten die ergens in uitblinken en daardoor veel volgers hebben. In deze workshop worden de jongens op een interactieve en toegankelijke manier stilgezet met vragen als ‘Wat is de standaard?’ en ‘Waar wil jij je aan spiegelen?’.

Smartphone Fotografie Workshop CJP voortgezet onderwijs
Workshop - My best selfie (girls only)

In deze workshop leren de meiden handige tips & tricks voor het maken van toffe foto’s met hun smartphone. Tegelijkertijd wordt er door de trainer dieper ingegaan op het thema ‘zelfbeeld’ en ‘authenticiteit’ door de leerlingen mee te nemen naar de backstage wereld. De meiden hebben na deze workshop een realistischer en gezonder beeld over social media.

 We denken graag mee om een dag neer te zetten die perfect aansluit bij jullie leerlingen!

Docenten over de samenwerking met Creatieve Preventie

We hebben Nathalie Booij en haar team twee keer op bezoek gehad en ik kan alleen maar zeggen dat dat zeer goed bevallen is! Vooral omdat zij de taal van de leerlingen spreken, en dan heb ik het niet alleen puur over leerlingen met een christelijke achtergrond. Dat zijn vooral ook die leerlingen die er – naar eigen zeggen – niets mee hebben. Dat zijn ook de leerlingen die zij weten te triggeren. Het is niet prekend, maar echt, authentiek en heel uitnodigend. Ik kan het alleen maar van harte aanbevelen. Onze VMBO leerlingen waren er allemaal hartstikke blij mee en dat kon je ook zien na de optredens. De leerlingen kwamen terug om met Nathalie of andere mensen uit het team na te praten. Dus bij deze: nodig ze uit!” 

Annemarie Hubers

Aeres, Nijkerk

“Ik wil je heel erg bedanken voor wat er gisteren heeft plaatsgevonden op de vmbo school in Rijnsburg. Wat een impact! Collega’s geraakt, kinderen geraakt en onder de indruk. Dit is wat er nodig is op deze plek. Dankjewel voor wie je bent, je visie en je talent. Wil je dit ook doorgeven aan je team? Nogmaals dank!”

Jamie Prigge

Wellant College, Rijnsburg

Onze passie in cijfers

We zijn trots en dankbaar dat we sinds onze start in 2015 al zoveel leerlingen en docenten hebben mogen bereiken.

scholen

UITVOERINGEN

leerlingen

Bekijk de video voor een impressie

Projectdag Voortgezet Onderwijs

bewustwording onder leerlingen wordt vergroot

Jongeren hebben een grote neiging om zichzelf met anderen te vergelijken. Wanneer ze hun werkelijke leven gaan vergelijken met de ideaalbeelden die via social media worden gepresenteerd, dan botst dat en kan dat extra onzeker maken. Dát is waarom de T.R.Y.-day aansluit bij de belevingswereld van de jongeren. 

De drie e’s van Creatieve Preventie

 Educatie
We hebben de expertise in huis om projectdagen te verzorgen die aansluiten bij de huidige jongerencultuur en leefwereld.

Entertainment
De unieke samenstelling van het team van presentatoren, artiesten en zorgprofessionals laat een blijvende indruk achter bij jongeren. 

Evangelie
Onze programma’s zijn gebaseerd op christelijke normen en waarden en sluiten aan bij leerlingen met andere achtergronden.

Projectdag Voortgezet Onderwijs CJP

Wat je van ons kan verwachten

Laagdrempelig

Wij filteren grote thema's tot voor jongeren herkenbare en alledaagse praktijkvoorbeelden.

T

IDENTITEIT SCHOOL

We sluiten aan bij jullie identiteit en maken vooraf duidelijke afspraken. Alles in overleg.

VAN A TOT Z

Wij zorgen voor de productie: van een draaiboek en gehele presentatie tot licht en geluid.

veel energie

Hoog energielevel door verschillende teamrollen en programmaonderdelen. 

planning op maat

We stemmen samen af hoe de dag er precies uitziet. Jullie kennen de leerlingen immers het beste.

i

VERDIEPING

We denken waar gewenst mee met goede follow-up voor verdere verdieping en ontwikkeling.

Gezond beeld Kunnen vormen

Jongeren willen zich bij hun leeftijdsgenoten van hun beste kant laten zien. Daarnaast letten ze sterk op wat anderen doen en zijn ze sterk geneigd om dat na te gaan doen. Dat hoort bij hun identiteitsontwikkeling. 

Tieners zijn bezig om een beeld over zichzelf te vormen en ze zijn volop aan het onderzoeken hoe ze hun eigen leven willen gaan invullen. In deze leeftijdsfase zijn ze ook nog eens erg gevoelig voor beïnvloeding, van hun vrienden als ook van de media.

Social media

Een zichtbaar voorbeeld is het gebruik van sociale media: de mooiste foto’s, de leukste belevenissen en de meest gevatte opmerkingen worden geplaatst. De mindere momenten, de blunders, zorgen en twijfels worden liever achterwege gelaten. Het gevolg hiervan is dat er een beeld ontstaat van mensen die er mooi uitzien en die het alleen maar leuk, gezellig en goed hebben.

Het is zo bijzonder om juist hierin de mentale weerbaarheid van leerlingen te vergroten. We horen positieve reacties terug van zowel docenten als leerlingen.

contact

Als je meer wilt weten of vrijblijvend wilt brainstormen over de invulling van een projectdag, voel je dan vrij om contact op te nemen. We maken graag kennis met je!

plaats vrijblijvend een optie

Via dit formulier kun je vrijblijvend aangeven in welk thema je interesse hebt. We komen doorgaans binnen één werkdag bij je terug.

plan een belafspraak in

Via deze link kun je een vrijblijvende telefonische belafspraak inplannen met Nathalie Booij, initiatiefnemer van Creatieve Preventie.

i

vragen of opmerkingen

We horen graag waar jouw behoefte, vraag of interesse ligt. Vul dit formulier in zodat we op maat met je kunnen meedenken of de juiste informatie toesturen.

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem contact met ons op en we denken graag met je mee.

Voor welke leerniveaus en leeftijden zijn de projectdagen?

Voortgezet onderwijs
De projectdagen zijn geschikt voor leerlingen van alle leerniveaus, zowel onderbouw als bovenbouw, van het voortgezet onderwijs. We bieden ook programma’s aan gericht op specifieke niveaus en klassen.

 Op maat aansluiten
We denken graag met je mee! Neem contact met ons met op om samen te brainstormen over de mogelijkheden.

Zijn alle projectdagen op maat?

Zeker! Graag denken we met je mee hoe we aan kunnen sluiten bij jouw school, leerlingen en wensen. Neem contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Hoe ziet een projectdag eruit?

Een projectdag heeft doorgaans een plenaire opening en dagafsluiting. Daartussen worden workshops gepland. Per thema en groep leerlingen wordt het type workshops bepaald.

Sport & Spel
Per school verschilt het of we de sport- en spel activiteiten in de ochtend of in de middag inzetten. We zien uit naar verder contact om op maat mee te denken!

Kunnen we ‘real life’ kennismaken?

Dat kan. We komen graag langs bij jullie school. Neem contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Kunnen we komen kijken bij een projectdag?

We begrijpen dat jullie onze projectdagen live willen ervaren. Neem contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Vrijblijvend telefonisch kennismaken kan ook! Plan daarvoor een belafspraak in.

Welke plek krijgt jullie christelijke identiteit?

Toegankelijk
We hebben veel ervaring met het begrijpelijk en toegankelijk maken van grote thema’s. Veel scholen hebben een gevarieerde groep leerlingen en docenten. Sommigen zijn kerkelijk opgegroeid, anderen weer niet. Of wellicht is jullie school qua identiteit juist meer behoudend met veel christelijke leerlingen. Ons programma sluit goed aan, omdat we in de voorbereidingen veel details uitvragen om te weten wat de identiteit van de school is. Vervolgens passen we ons hierop aan.

 Een brug slaan tussen verschillende achtergronden
Onze interne visie is ‘walk the talk’. Dat betekent dat onze teamleden zelf een persoonlijke relatie hebben met Jezus. Onze teams dragen daarom vanuit een respectvolle en open houding de positieve christelijke levensstijl uit. We hebben veel ervaring in een brug slaan tussen verschillende achtergronden op een toegankelijke manier. Meer weten of verder van gedachten wisselen hierover? Plan een vrijblijvende belafspraak in voor persoonlijk contact.

 Jongeren versterken
Iedereen met een hart voor tieners wil hetzelfde: jongeren laten weten hoe geliefd en waardevol ze zijn. Deze boodschap staat centraal in de voorstellingen.

Hoe lang bestaat Creatieve Preventie al?

Hoe het begon
Al vanaf 2015 geven we paas- en kerstvoorstellingen op middelbare scholen. We merkten hoe bijzonder het was om op een eigentijdse manier ons geloof in God uit te dragen aan leerlingen met een gevarieerde of niet-kerkelijke achtergrond. We besloten daarom om meerdere teams in te werken op hetzelfde concept.

 Impact op lange termijn
Bij het uitvoeren van deze voorstellingen zijn we vaak één dag intensief op een school. We merkten dat we meer wilden geven aan leerlingen en docenten dan een bijzondere ervaring en show. We kregen het verlangen om de scholen extra verdiepingsmateriaal mee te geven. Mentoren gebruiken de verwerkingslessen naar eigen inzicht. Op deze manier werken zij de thematiek nog verder uit met de leerlingen.

 Oprichting Creatieve Preventie
Vanaf medio 2018 doen we dit alles onder de naam ‘Creatieve Preventie’ en is ons aanbod aangevuld met het geven van voorlichtingen, workshops en projectdagen.

Waar vind ik meer informatie over tarieven?

Vraag onze brochure hier aan. Hierin staat per aanbod enkele richtlijnen en tarieven. Omdat ons aanbod zo divers is en boekingen in grootte variëren, werken we veel op maat.

Offertes op maat
Om een offerte op maat op te laten stellen, plan je eerst een belafspraak in of plaats je vrijblijvend een optie. Op die manier hebben we beter zicht op jullie specifieke vraag, de leerlingen en wat jullie school graag wil ontvangen.

Zijn er ook andere thema’s en aanbod op maat mogelijk?

Sluiten de thema’s zoals omschreven op onze site nog niet aan of mis je onderwerpen? Laat dit dan gerust aan ons weten via het contactformulier. We denken graag mee.

Let's connect

We zien er naar uit om ook jou beter te leren kennen!
Volg ons alvast op social media en ontvang nieuwe inspiraties en updates.

Ontvang meer informatie over LIFELINE

Laat hieronder je e-mail achter en je ontvangt binnen enkele minuten meer informatie over LIFELINE én hoe jij 1 week lang vrijblijvend op ons platform kan rondneuzen!

 

Ontvang de online brochure over ons online preventieprogramma direct in je mail. Geheel vrijblijvend!

 

Vraag nu de eerste les van lespakket (un)Shakable gratis en vrijblijvend aan. Binnen enkele minuten ontvang je de mail met de downloadlink.

Vraag nu de bemoedigingskaarten kosteloos aan en ontvang binnen 5 werkdagen!

× Waar kan ik je mee helpen?