fbpx

Projectdag

Een dag vol interactie, inzichten en plezier om de mentale weerbaarheid van middelbare scholieren te vergroten.

Geef als school een positieve impuls in de persoonlijke ontwikkeling en de weerbaarheid van je leerlingen!


Juist met een projectdag kun je 
leerlingen op een interactieve en creatieve manier aan het denken zetten over verschillende levensthema’s. Hierbij kun je denken aan identiteit, weerbaarheid, seksualiteit of risicogedrag. Zo kun je als school op een onvergetelijke manier bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling en de weerbaarheid van je leerlingen.

Guido Roorda

Plenaire aftrap & workshops

Als Creatieve Preventie organiseren we projectdagen op maat. De dag start met een prikkelende plenaire aftrap, gevolgd door diverse workshops die aansluiten bij het door jou gekozen thema. Op deze leuke en afwisselende manier helpen wij leerlingen te groeien in zowel kennis als inzicht. Na de klassikale verdieping sluiten we de dag weer met elkaar af met onder andere The Battle Race.

Wij sluiten aan op de belevingswereld van leerlingen

Ons enthousiaste en deskundige team bestaat uit voorlichters, creatievelingen en ervaringsdeskundigen. Wat hen drijft is de passie om de leerlingen te inspireren op een manier die aansluit bij de leefwereld van tieners. Dit doen zij niet alleen aan de hand van kennisoverdracht, maar ook door het delen van eigen ervaringen wordt de bewustwording en de impact bij leerlingen vergroot.

We denken graag mee met de dag die perfect aansluit bij jullie leerlingen!

Docenten over de samenwerking met Creatieve Preventie

We hebben Nathalie Booij en haar team twee keer op bezoek gehad en ik kan alleen maar zeggen dat dat zeer goed bevallen is! Vooral omdat zij de taal van de leerlingen spreken, en dan heb ik het niet alleen puur over leerlingen met een christelijke achtergrond. Dat zijn vooral ook die leerlingen die er – naar eigen zeggen – niets mee hebben. Dat zijn ook de leerlingen die zij weten te triggeren. Het is niet prekend, maar echt, authentiek en heel uitnodigend. Ik kan het alleen maar van harte aanbevelen. Onze VMBO leerlingen waren er allemaal hartstikke blij mee en dat kon je ook zien na de optredens. De leerlingen kwamen terug om met Nathalie of andere mensen uit het team na te praten. Dus bij deze: nodig ze uit!” 

Annemarie Hubers

Aeres, Nijkerk

“Ik wil je heel erg bedanken voor wat er gisteren heeft plaatsgevonden op de vmbo school in Rijnsburg. Wat een impact! Collega’s geraakt, kinderen geraakt en onder de indruk. Dit is wat er nodig is op deze plek. Dankjewel voor wie je bent, je visie en je talent. Wil je dit ook doorgeven aan je team? Nogmaals dank!”

Jamie Prigge

Wellant College, Rijnsburg

 projectdag ‘T.R.Y.-day’

The real you

 

Om een nog concreter beeld te geven over de mogelijkheden van een projectdag, nemen we je graag mee naar de projectdag ‘T.R.Y.-day: The Real You’. Deze projectdag is op maat uitgedacht voor een groep van circa 100 leerlingen, eerste jaar VMBOBij de ‘T.R.Y.-day’ staat zelfbeeld en authenticiteit centraal. Hieronder lees je meer over waarom wij deze projectdag samen met een school op maat hebben ontwikkeld.

Bekijk de video voor een impressie

Projectdag Voortgezet Onderwijs

bewustwording onder leerlingen wordt vergroot

Jongeren hebben een grote neiging om zichzelf met anderen te vergelijken. Wanneer ze hun werkelijke leven gaan vergelijken met de ideaalbeelden die via social media worden gepresenteerd, dan botst dat en kan dat extra onzeker maken. Dát is waarom de T.R.Y.-day aansluit bij de belevingswereld van de jongeren. 

Gezond beeld Kunnen vormen

Jongeren willen zich bij hun leeftijdsgenoten van hun beste kant laten zien. Daarnaast letten ze sterk op wat anderen doen en zijn ze sterk geneigd om dat na te gaan doen. Dat hoort bij hun identiteitsontwikkeling. 

Tieners zijn bezig om een beeld over zichzelf te vormen en ze zijn volop aan het onderzoeken hoe ze hun eigen leven willen gaan invullen. In deze leeftijdsfase zijn ze ook nog eens erg gevoelig voor beïnvloeding, van hun vrienden als ook van de media.

Social media

Een zichtbaar voorbeeld is het gebruik van sociale media: de mooiste foto’s, de leukste belevenissen en de meest gevatte opmerkingen worden geplaatst. De mindere momenten, de blunders, zorgen en twijfels worden liever achterwege gelaten. Het gevolg hiervan is dat er een beeld ontstaat van mensen die er mooi uitzien en die het alleen maar leuk, gezellig en goed hebben.

Het is zo bijzonder om juist hierin de mentale weerbaarheid van leerlingen te vergroten. We horen positieve reacties terug van zowel docenten als leerlingen.

Het programma van een projectdag

Wat je krijgt als je een team van zorgprofessionals en creatievelingen laat brainstormen over de ideale projectdag voor leerlingen? Juist! Een energiek, afwisselend programma dat inhoudelijk sterk gebracht wordt door ervaren en betrokken voorlichters en artiesten.

Hieronder vind je voorbeelden van de onderdelen van een projectdag. Klik op het plusje onder de foto’s voor een toelichting. Het programma van een projectdag is dus op maat: samen met jou wordt het programma vastgesteld en georganiseerd. 

SRVT rap workshop CJP
Plenaire aftrap met een toffe show

Speciaal voor de projectdag is er een energieke show van 30 minuten ontwikkelt met een rapper en een spreker. Dit wordt bovendien ondersteund door multimedia. Op een interactieve manier worden de leerlingen meegenomen naar het thema van deze dag. De sfeer en energie worden hierdoor aangenaam neergezet voor de rest van de dag!

Projectdag CJP Voortgezet Onderwijs
The Battle Race (Sport & spel)

In groepjes van maximaal 15 leerlingen leggen leerlingen een circuit af. Met de door ons meegebrachte attributen wordt er, met een klein competitief aspect, een parcours doorlopenDe groep die wint wordt met een kleine prijsuitreiking in het zonnetje gezet.

Workshop I Am Legend CJP Voortgezet onderwijs
Workshop 'I Am Legend' (Boys Only)

Niet alleen meiden zijn een ster in vergelijken… Zo vergelijken ook de jongens zich met elkaar en met alles wat zij zien op YouTube en andere kanalen. Ze worden constant geconfronteerd met leeftijdsgenoten die ergens in uitblinken en daardoor veel volgers hebben. In deze workshop worden de jongens op interactieve en toegankelijke manier stilgezet met vragen als ‘Wat is de standaard?’ en ‘Waar wil jij je aan spiegelen?’.

Smartphone Fotografie Workshop CJP voortgezet onderwijs
Workshop My best Self(ies)

In deze girls-only workshop leren de meiden handige tips & tricks voor het maken van toffe foto’s met hun smartphone. Tegelijkertijd wordt er door de trainer dieper ingegaan op het thema ‘zelfbeeld’ en ‘authenticiteit’ door leerlingen mee te nemen naar de ‘backstage wereld’. De meiden hebben na deze workshop een realistischer en gezonder beeld over social media.

Voorlichting Eetstoornis Voortgezet onderwijs
Workshop 'Lekker in je vel'

Tijdens deze workshop leren jongeren op een gezonde manier naar zichzelf te kijken, met een koppeling aan het thema eetgedragDe workshop gaat niet over voeding, maar over zelfacceptatie. Ook helpen we de leerlingen om een eigen mening te vormen over dit thema.

Naast het delen van kennis is er ook een ervaringsdeskundige aanwezig die op een interactieve manier met de jongeren in gesprek gaat.

 

Rap Workshop CJP voortgezet onderwijs
Workshop #storyofmylife

Zelf heeft rapper Thomas (SRVNT) een heftig pestverleden en zijn passie voor muziek hielp hem uit het dal. In deze workshop laat hij de leerlingen hun eigen teksten schrijven. Iets wat zij met de rest van de groep willen delen over hun leven.

Ondanks de thematiek heeft Thomas het talent om dit te bespreken in een sfeer van humor en plezier. De leerlingen worden bewust van de impact die zij kunnen hebben op het leven van een ander, zowel positief als negatief.

Praktische zaken

z

GELUID EN LICHT

Geluidsapparatuur en een geluidsman verzorgen wij, aangevuld met lichtset.

LOCATIE

De dag vindt doorgaans gewoon in de school plaats. In overleg is een andere locatie mogelijk. 

CJP cultuurkaart

Ontvang korting door de inzet van de CJP Cultuurkaart. Wij zijn aangesloten bij de CJP.

We denken graag mee met de dag die perfect past bij jullie leerlingen!

Onze passie in cijfers

We zijn trots en dankbaar dat we sinds onze start in 2015 al zoveel leerlingen en docenten hebben mogen bereiken.

scholen

UITVOERINGEN

leerlingen

Onze projectdag is:

Uitgedacht door jongerenwerkers.

Beschikbaar voor verschillende thematieken, zoals social media, verslaving, seksualiteit, identiteit en weerbaarheid.

Geschikt voor diverse leerniveaus en achtergronden.

Met professionele, bevlogen en energieke teamleden.

Volledig te financieren met de CJP cultuurkaart.

Projectdag Voortgezet Onderwijs CJP

Wat je van ons kan verwachten

Laagdrempelig

Wij filteren grote thema's tot voor jongeren herkenbare en alledaagse praktijkvoorbeelden.

T

IDENTITEIT SCHOOL

We sluiten aan bij jullie identiteit en maken vooraf duidelijke afspraken. Alles in overleg.

VAN A TOT Z

Wij zorgen voor de productie: van een draaiboek en gehele presentatie tot licht en geluid.

veel energie

Hoog energielevel door verschillende teamrollen en programmaonderdelen. 

planning op maat

We stemmen samen af hoe de dag er precies uitziet. Jullie kennen de leerlingen immers het beste.

i

VERDIEPING

We denken waar gewenst mee met goede follow-up voor verdere verdieping en ontwikkeling.

contact

We komen graag met jou in contact

Wil je meer informatie of vrijblijvend contact opnemen, dan zijn er verschillende manieren. Ook staan hieronder een aantal veel gestelde vragen. Wellicht vind je daar al antwoord op jouw vraag. We maken graag kennis met je.  

 

plaats vrijblijvend een optie

Via dit formulier kun je vrijblijvend aangeven in welk thema je interesse hebt. We komen doorgaans binnen één werkdag bij je terug.

plan een belafspraak in

Via deze link kun je een vrijblijvende telefonische belafspraak inplannen met Nathalie Booij, initiatiefnemer van Creatieve Preventie.

i

vragen of opmerkingen

We horen graag waar jouw behoefte, vraag of interesse ligt. Vul dit formulier in zodat we op maat met je kunnen meedenken of de juiste informatie toesturen.

Veel gestelde vragen

Lees hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen.
Staat je vraag er niet tussen?
Zoek contact met ons en we denken graag met je mee.

HOE LANG BESTAAT CREATIEVE PREVENTIE AL?

Hoe het begon
Al vanaf 2014 geven we paas- en kerstvoorstellingen op middelbare scholen. We merkten hoe bijzonder het was om op eigentijdse manier ons geloof in God uit te dragen aan leerlingen die gevarieerde - of geen kerkelijke achtergrond. We besloten daarom om meerdere teams in te werken op hetzelfde concept.

Impact - ook op lange termijn
Bij het uitvoeren van deze voorstellingen zijn we vaak één dag intensief op een school. We merkten dat we meer wilden geven aan leerlingen en docenten dan een bijzondere ervaring en show. We kregen het verlangen om de scholen extra verdiepingsmateriaal mee te geven. Mentoren gebruiken de verwerkingslessen naar eigen inzicht. Op deze manier werken zij de thematiek nog verder uit met de leerlingen.

Oprichting Creatieve Preventie
Vanaf medio 2018 doen we dit alles onder de naam ‘Creatieve Preventie’ en is ons aanbod aangevuld met het geven van voorlichtingen, workshops en projectdagen. Bovendien lanceerden we in 2020 onze eerste online weerbaarheidsprogramma onder de naam LIFELINE.

Voor welke leerniveaus en leeftijden zijn de projectdagen?

Voortgezet onderwijs
Ons online aanbod en ons aanbod op scholen is geschikt voor leerlingen van alle leerniveaus, zowel onderbouw als bovenbouw van voortgezet onderwijs. Zoals je wellicht al hebt gezien bieden we ook programma’s aan gericht op specifieke niveaus en klassen.

Op maat aansluiten
Het beste is om ons persoonlijk te benaderen zodat we kunnen meedenken voor de beste match.

 

Kunnen we live komen kijken BIJ een projectdag?

We begrijpen dat jullie onze projectdagen ook weleens live willen ervaren. Neem contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Vrijblijvend telefonisch kennismaken kan ook! Plan daarvoor een belafspraak in.

Hoe ziet een projectdag eruit?

Globale indeling
Een projectdag heeft doorgaans een plenaire opening en dagafsluiting. Daar tussen worden vaak workshops gepland. Per thema en groep leerlingen worden de type workshops ingepland.

Sport & Spel
Per school verschilt het of we de sport- en spel activiteiten in de ochtend of in de middag inzetten. We zien uit naar verder contact om op maat mee te denken!

KUNNEN WE 'REAL LIFE' KENNISMAKEN?

We komen graag langs bij jullie school. Neem contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Vrijblijvend telefonisch kennismaken kan ook! Plan daarvoor een belafspraak in.

WELKE PLEK KRIJGT JULLIE CHRISTELIJKE IDENTITEIT IN DE PROGRAMMA’S?

Vaak ontvangen we deze vraag van scholen met veel leerlingen en docenten met gevarieerde (of geen) kerkelijke achtergronden.

Jongeren versterken
Iedereen met een hart voor tieners wil hetzelfde: jongeren laten weten hoe geliefd en waardevol zij zijn. Niemand kan ontkennen dat deze maatschappij steeds meer en meer van hen vraagt: onderzoek wijst steeds meer uit wat de impact is van de prestatiedruk die jongeren ervaren. Jongeren hebben in deze tijd sturing nodig en bewustwording dat zij grenzen kunnen stellen. Regie kunnen nemen in situaties.

Wij slaan een brug
Onze trainers, artiesten, ervaringsdeskundigen en voorlichters dragen daarom vanuit een respectvolle en open houding de positieve christelijke levensstijl uit. We hebben veel ervaring om een brug te slaan tussen verschillende achtergronden. Meer weten of verder van gedachten wisselen hierover? Plan een vrijblijvende belafspraak in voor persoonlijk contact.

WAAR VIND IK MEER INFORMATIE OVER TARIEVEN?

Online brochure
Vraag onze brochure hier aan. Hierin staat per aanbod enkele richtlijnen en tarieven. Omdat ons aanbod zo divers is en boekingen in grootte variëren, werken we veel op maat.

Offertes op maat
Om een offerte op maat op te laten stellen, plan je eerst een belafspraak in of plaats je vrijblijvend een optie. Op die manier hebben we beter zicht op jullie specifieke vraag, de leerlingen en wat jullie school graag wil ontvangen.

Zijn er ook andere thema's en aanbod op maat mogelijk?

Waar kunnen we jullie mee helpen?
We vinden het fijn om te horen welke thematiek en vragen er leven. Sluiten de thema's zoals omschreven op onze site nog niet aan of mis je onderwerpen? Laat dit aan ons weten via het contactformulier. Graag denken we mee op maat en expertise.

Let's connect

We zien er naar uit om ook jou beter te leren kennen!
Volg ons alvast op social media en ontvang nieuwe inspiraties en updates.

Ontvang meer informatie over LIFELINE

Laat hieronder je e-mail achter en je ontvangt binnen enkele minuten meer informatie over LIFELINE én hoe jij 1 week lang vrijblijvend op ons platform kan rondneuzen!

 

Ontvang de online brochure over ons online preventieprogramma direct in je mail. Geheel vrijblijvend!

 

Vraag nu de eerste les van lespakket (un)Shakable gratis en vrijblijvend aan. Binnen enkele minuten ontvang je de mail met de downloadlink.

Vraag nu de bemoedigingskaarten kosteloos aan en ontvang binnen 5 werkdagen!

× Waar kan ik je mee helpen?