fbpx

Projectdagen

DAGEN MET INTERACTIE, INZICHTEN EN PLEZIER

PROJECTDAGEN

Dagen vol interactie, inzichten en plezier!  

PROJECTDAGEN

Met onze paas- en kerstvoorstellingen touren we al bijna een decennium door het hele land. Scholen en docenten vroegen ons steeds vaker of we ook andere zaken konden aanbieden, omdat we goed aansluiten bij leerlingen. Vanaf 2019 geven we daarom ook voorlichtingen, workshops en projectdagen.

Dit alles op een manier die ons onderscheid: op een toegankelijke en prikkelende manier uitkomen op een thema waar de tieners mee bezig zijn en hen hierover meer leren. Denk aan thema’s als social media, alcohol & drugs, seksualiteit en weerbaarheid. Ook zijn er meer thema’s in de maak.

Waar kunnen we jou mee helpen?

Waar is jullie school naar op zoek? We denken graag mee op maat. We zullen je nooit zomaar een aanbod doen, maar altijd zorgvuldig kijken naar de achterliggende vraag.

 

Zoek contact met ons
Plan via bovenstaande button een belafspraak in, app ons, of vul hier het contactformulier in.

PROJECTDAG T.R.Y.-DAY

The Real You

Het doel van een projectdag is om leerlingen op een interactieve en creatieve manier aan het denken te zetten over verschillende thema’s. Dit gebeurt aan de hand van een prikkelende plenaire aftrap, gevolgd door interessante workshops en klassikale verdieping van het thema.

ONZE PASSIE IN CIJFERS

We plaatsen kwaliteit boven kwantiteit.
Desondanks zijn we trots op onderstaande cijfers!

scholen

voorstellingen

leerlingen

Wat je van ons kan verwachten

Laagdrempelig

Wij filteren grote thema's tot voor jongeren herkenbaar en alledaagse thema’s.

T

IDENTITEIT SCHOOL

We sluiten aan bij jullie identiteit en maken vooraf duidelijke afspraken.

VAN A TOT Z

Wij zorgen voor de productie: van een draaiboek en gehele presentatie tot licht en geluid.

veel energie

Hoog energielevel door verschillende teamrollen en programmaonderdelen. 

planning op maat

We stemmen samen af hoe de dag er precies uitziet. Jullie kennen de leerlingen immers het beste.

i

Afwisseling

Naast de plenaire aftrap en dagsluiting, vinden er verschillende workshops plaats.

leuke voordelen

z

GELUID EN LICHT

Geluidsapparatuur en een geluidsman verzorgen wij, aangevuld met lichtset.

LOCATIE

De dag vindt doorgaans gewoon in de school plaats. In overleg is een andere locatie mogelijk. 

CJP cultuurkaart

Ontvang korting door de inzet van de CJP Cultuurkaart. Wij zijn aangesloten bij de CJP.

ERvaringen van docenten

"De leerlingen hadden alle aandacht tijdens de voorstelling. Dit is opvallend aangezien niet alle leerlingen een christelijke achtergrond hebben."

Wim ter Haar

Aeres MBO Nijkerk

"Ik kijk terug op een geslaagd optreden bij ons op school. We hebben alleen maar positieve reacties gehad van de leerlingen!"

Aad Berger

Vakcollege Rijnmond Katwijk

"De communicatie tussen mij en Nathalie heb ik als zeer prettig ervaren. Mijn collega's zijn ook erg positief omdat zij zagen wat de impact was op de leerlingen."

Bas Flipse

Groene Hart Leerpark, Alphen aan den Rijn

“De leerlingen zijn bijzonder geraakt door de inhoud van de voorstelling en het verhaal van de spreker. Bedankt! De verdiepingslessen waren een grote meerwaarde"

Joan Mulder

Noordik, Vriezenveen

Onze projectdagen zijn ...

Uitgedacht door jongerenwerkers.

Beschikbaar voor verschillende thematiek. Denk aan social media, verslaving, seksualiteit, identiteit en weerbaarheid.

Geschikt voor diverse leerniveaus & achtergronden.

Met professionele, bevlogen en energieke teamleden.

CJP cultuurkaart inzetbaar!

impressie van ons team

EEN DAG MET…

MUZIEK & RAP

Hedendaagse en positieve muziek verzorgd door professionele artiesten.

SPREKER

In begrijpelijke taal inspireert de spreker de leerlingen door eigen ervaringen te delen.

Sport & Spel

Een dag met grappige sport & spel elementen om het ijs te breken en de energie hoog te houden.

Tijdelijke actie!

Vraag nu onze inspirerende dagopeningen voor de periode rondom Pasen gratis aan.

Ontvang de inspiratie direct en vrijblijvend in je mailbox!

MEER INFORMATIE

Persoonlijk contact
Interesse in meer informatie over over onze werkwijze, ervaring en onze teamleden? Plan vrijblijvend een belafspraak in of controleer via onderstaand formulier of de gewenste datum beschikbaar is.

We zien uit naar verdere kennismaking!

 

Hartelijke groet,

Nathalie Booij
Initiatiefnemer Creatieve Preventie

Wees er snel bij

Onze agenda’s lopen al snel vol. Plaats nu meteen vrijblijvend en gratis een optie door onderstaand formulier in te vullen.

 PaasvoorstellingKerstvoorstelling


Alcohol & DrugsSocial MediaVrede met je lijfSeksualiteitHAVO/VWO motivatieproblematiek


Smartphone FotografieRapPercussie


T.R.Y. dayHAVO/VWO motivatieproblematiek


module LIFELINE

Wij behandelen je gegevens zorgvuldig, zie voor meer informatie onze privacy-verklaring. Dit formulier is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Veel gestelde vragen

Lees hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen.
Staat je vraag er niet tussen?
Zoek contact met ons en we denken graag met je mee.

Voor welke leerniveaus en leeftijden zijn de projectdagen?

 

Voortgezet onderwijs
Onze projectdagen zijn speciaal ontwikkeld voor leerlingen van alle leerniveaus, zowel onderbouw als bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Tijdens de uitgebreide voorbespreking zullen we details over de groep leerlingen uitvragen. Op die manier houdt ons team rekening met de groep om goed aan te sluiten, zoals in taalgebruik en lengte van items.

 

Op maat aansluiten
Het beste is om ons persoonlijk te benaderen zodat we kunnen meedenken voor de beste match.

Kunnen we live komen kijken BIJ een projectdag?

We begrijpen dat jullie onze projectdagen ook weleens live willen ervaren. Neem contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Vrijblijvend telefonisch kennismaken kan ook! Plan daarvoor een belafspraak in.

Hoe ziet een projectdag eruit?

Globale indeling
Een projectdag heeft doorgaans een plenaire opening en dagafsluiting. Daar tussen worden vaak workshops gepland. Per thema en groep leerlingen worden de type workshops ingepland.

Sport & Spel
Per school verschilt het of we de sport- en spel activiteiten in de ochtend of in de middag inzetten. We zien uit naar verder contact om op maat mee te denken!

Welke plek krijgt jullie christelijke identiteit?

Toegankelijk
We hebben veel ervaring met het begrijpbaar en toegankelijk maken van grote thema’s. Veel scholen hebben een grote gevarieerde groep leerlingen en docenten. Sommigen zijn kerkelijk opgegroeid, anderen weer niet. Of wellicht is jullie school qua identiteit juist meer behoudend met veel christelijke leerlingen. Ons programma sluit goed aan, omdat we de in de voorbereidingen veel details uitvragen om te weten wat de identiteit van de school is.

Wij slaan een brug
Onze interne visie is ‘walk the talk‘. Dat betekent dat onze teamleden zelf een persoonlijke relatie hebben met Jezus. Onze teams dragen daarom vanuit een respectvolle en open houding de positieve christelijke levensstijl uit. We hebben veel ervaring om een brug te slaan tussen verschillende achtergronden op een toegankelijke manier. Meer weten of verder van gedachten wisselen hierover? Plan een vrijblijvende belafspraak in voor persoonlijk contact.

 

Jongeren versterken
Iedereen met een hart voor tieners wil hetzelfde: jongeren laten weten hoe geliefd en waardevol zij zijn. Deze boodschap staat centraal tijdens de dagen.

 

 

 

Hoe lang bestaat Creatieve Preventie al?


Hoe het begon

Al vanaf 2014 geven we paas- en kerstvoorstellingen op middelbare scholen. We merkten hoe bijzonder het was om op eigentijdse manier ons geloof in God uit te dragen aan leerlingen die gevarieerde - of geen kerkelijke achtergrond. We besloten daarom om meerdere teams in te werken op hetzelfde concept.

Impact - ook op lange termijn
Bij het uitvoeren van deze voorstellingen zijn we vaak één dag intensief op een school. We merkten dat we meer wilden geven aan leerlingen en docenten dan een bijzondere ervaring en show. We kregen het verlangen om de scholen extra verdiepingsmateriaal mee te geven. Mentoren gebruiken de verwerkingslessen naar eigen inzicht. Op deze manier werken zij de thematiek nog verder uit met de leerlingen.

 

Oprichting Creatieve Preventie
Vanaf medio 2018 doen we dit alles onder de naam ‘Creatieve Preventie’ en is ons aanbod aangevuld met het geven van voorlichtingen, workshops en projectdagen.

Waarom heten jullie 'Creatieve Preventie'?

Visie ontwikkeling
De naam ‘Creatieve Preventie’ is ontstaan tijdens brainstormsessies. Een leuk feitje is dat deze brainstorm plaatsvond, al jaren voordat Creatieve Preventie daadwerkelijk opgericht werd.  Dit laat zien dat Creatieve Preventie met veel zorg en passie al een lang proces heeft gehad in visieontwikkeling.

Out-of-the-box, deskundig en creatief 
In deze tijd en in deze maatschappij moeten we ons samen sterk maken om een positieve impact te hebben op de ontwikkeling van de jongeren. Op een manier die hen daadwerkelijk aanspreekt en die zinvol is. Wij doen dit op een creatieve wijze en out-of-the-box met medewerkers die intern gedreven zijn om de jongeren verder op weg te helpen.

 Unieke mix educatie, evangelie, entertainment
Onze roots liggen in het aanbieden van een unieke mix van educatie, evangelie en entertainment in onze voorstellingen. We zagen hoe positief dit aansloot op grote groepen leerlingen. We hebben besloten deze mix als grondslag neer te zetten in ons verdere aanbod.

Waar vind ik meer informatie over tarieven?

 

Online brochure
Vraag onze brochure aan voor meer informatie. Hierin staat per aanbod enkele richtlijnen en tarieven. Omdat ons aanbod zo divers is en boekingen in grootte variëren, werken we veel op maat.

Offertes op maat
Om een offerte op maat op te laten stellen, plan je eerst een belafspraak in of plaats je vrijblijvend een optie. Op die manier hebben we beter zicht op jullie specifieke vraag, de leerlingen en wat jullie school graag wil ontvangen.

Zijn er ook andere thema's en aanbod op maat mogelijk?

Waar kunnen we jullie mee helpen?
We vinden het fijn om te horen welke thematiek en vragen er leven. Sluiten de thema’s zoals omschreven op onze site nog niet aan of mis je onderwerpen? Laat dit aan ons weten via het contactformulier. Graag denken we mee op maat en expertise.

Let's connect

We zien er naar uit om ook jou beter te leren kennen!
Volg ons alvast op social media en ontvang nieuwe inspiraties en updates over onze beweging.

Niet eens nieuwsgierig? 😉

Geen probleem, je kan deze pagina gewoon wegklikken. Je ontvangt de dagopeningen binnen enkele minuten in je mail!

Ontvang de eerste les over Corona en de gevolgen nu gratis!

Na het volgen van deze les ‘De koers is veranderd’ – over Corona & de gevolgen hebben je leerlingen:
– Kennis over het belang van sociale relaties
– Handvatten hoe ze deze kunnen onderhouden
– Kennis over eenzaamheid en tools hoe ze hier mee om kunnen gaan
– Inzicht in het belang van het bijdragen aan de maatschappij

Laat hieronder je e-mail achter en je ontvangt de les gratis in je mailbox.

 

Ontvang de online brochure over ons online preventieprogramma direct in je mail. Geheel vrijblijvend!

 

× Waar kan ik je mee helpen?