fbpx

S.O.S.

Bij S.O.S. vind je de artikelen om jou te inspireren binnen jouw werk als docent en/of mentor op school. Wij ontwikkelen graag inspirerende blogs en vlogs voor jou over actuele thema’s.

Klik op de categorie ‘Persoonlijke verhalen‘ of ‘Over onze teamleden‘ om meteen naar de gewenste blog te gaan.

Blogserie: Corona en de gevolgen

“Wat zijn de voordelen van een e-learning preventieproject voor leerlingen?”

“Wat zijn de voordelen van een e-learning preventieproject voor leerlingen?”

Het onderwijs zit opeens in een hele grote verandering, de vraag is of je het bij kunt benen. Geeft het je energie, of slurpt het je helemaal leeg? Naast het curriculum wat bijdraagt om de leerlingen het desbetreffende niveau af te kunnen ronden tijdens hun middelbare schoolperiode, zijn er ook andere belangrijke aandachtspunten binnen het onderwijs. Namelijk het mentaal weerbaar en geestelijk veerkrachtig maken van de leerlingen, wat een blijvende impact zal hebben in hun leven. (…)

“Online preventie, de nieuwe trend?”

“Online preventie, de nieuwe trend?”

15 maart 2020, tijdens een persconferentie kwam openbaar dat de scholen vanaf de daaropvolgende weken dicht moesten vanwege de coronacrisis. Dat wat een paar weken leek, bleek een lange onzekere periode in te wijden. Leerlingen die vanuit thuis moesten gaan leren, leerlingen die ‘kwijt’ waren omdat er geen contact mogelijk was en de grote vraag hoe de examens dit jaar zouden gaan verlopen. Het bracht een hoop onzekerheid en stress. Ineens had je online contact met je leerlingen en stond je voor de uitdaging om je leerlingen op afstand alle kennis bij te brengen. (…)

“De impact van corona op leerlingen is groot!”

“De impact van corona op leerlingen is groot!”

De impact op de geestelijke gezondheid van de tieners en jongeren is gigantisch. Ze komen zo opeens voor vraagstukken te staan waar ze eerder nog niet zo mee geconfronteerd werden. De verveling, het ontbreken van een gezond dagritme en emoties als angst en eenzaamheid waar ze door overvallen (kunnen) worden. Bovendien zijn niet alle situaties thuis zo veilig, waardoor ze veel spanningen kunnen ervaren. noodgedwongen bij hun ouders op de bank. ‘Jongeren van nu denken ook vaak dat de wereld aan hun voeten ligt. (…) En nu worden ze opeens in hun vrijheid beperkt.’

Blogserie: LIFELINE - hét online preventieprogramma

“Help, ik heb stress!”

“Help, ik heb stress!”

Elk mens maakt zich wel eens zorgen; zo vaak kun je dagen ergens over nadenken of pieker je over bepaalde situaties. Jammer genoeg kun je niet altijd alles voorzien, alle antwoorden geven of weten wat de toekomst zal brengen. Als christen mag je jezelf getroost weten door de belofte die in Jesaja 41:10 staat. Daar staat: ‘Vreest niet, want Ik (God) ben met je.’ Maar toch kent vrijwel iedereen wel van die momenten dat zorgen invloed uitoefenen op je gedachtes, emoties én in je lijf.

“#realitycheck – over online weerbaarheid.”

“#realitycheck – over online weerbaarheid.”

Jongeren zijn erg beïnvloedbaar via social media. Wij als volwassenen zijn de sleutel om jongeren bewust te maken dat de online wereld niet altijd hetzelfde is als de offline wereld. Én dat jongeren hun eigenwaarde mogen vinden binnen hun eigen identiteit, in plaats van hun eigenwaarde te vergelijken met anderen in de online wereld.

“Angst en emotieregulatie.”

“Angst en emotieregulatie.”

Ben jij wel eens bang? Mag je dan bang zijn, of vind je dat je vooral sterk moet zijn? Menig mens ervaart een taboe, waarbij het uit den bozen is om bang te zijn. Vooral als je christen bent en vooral niet bang MOET zijn. Juist omdat God met je is. De bijbel is echter heel duidelijk, wanneer je de psalmen leest ontdek je opeens dat angst een hele normale emotie is. Een gevoel dat zeker aandacht vereist.

“Hoe help je jongeren aan een positief zelfbeeld?”

“Hoe help je jongeren aan een positief zelfbeeld?”

Jezelf even onzeker voelen is één, maar worstelen met een negatief zelfbeeld is wel een heel ander verhaal. Er zijn diverse kenmerken van een negatief zelfbeeld, zoals jezelf vergelijken met anderen, moeite hebben om voor jezelf op te komen of überhaupt niet aan dingen beginnen omdat je er al van overtuigd bent dat het sowieso niet gaat lukken! Het is van belang dat leerlingen uit die negatieve spiraal komen en dat ze leert te onderscheiden, te filteren, wat nu wel of niet waar is. Juist zo kunnen ze de waarheid over zichzelf ontdekken!

“Zelfbeeld onder jongeren”

“Zelfbeeld onder jongeren”

Elke leerling zit volop in de pubertijd, waarbij de hormonen door het lijf heen gieren en elke jongere op zoek is naar een realistisch beeld van zichzelf. Je zelfbeeld is letterlijk het beeld dat je hebt van jezelf. Hoe kijk je naar je uiterlijk, je leervermogen of je sociale vaardigheden. Het ontwikkelen van een positief zelfbeeld is van groot belang! Juist om gezonde keuzes te kunnen maken en jezelf op een goede manier te profileren in onze maatschappij.

“Onzekerheid, waar het allemaal begon!”

“Onzekerheid, waar het allemaal begon!”

Elk mens is bekend met een gevoel van onzekerheid, maar hoe ga je daar nu mee om? En sterker
nog, hoe help je jongeren naar een gezond zelfbeeld? Hierbij is dé tip: practise what you preach. Leer
de jongeren hoe God naar ze kijkt! Ken je dat zelf nog niet, ga dan eerst zelf op die ontdekkingsreis!

Blogserie: jongeren & prestatiedruk

“Hechting, eigenwaarde en relaties.”

“Hechting, eigenwaarde en relaties.”

Elk mens wordt geboren met de behoefte naar de basisveiligheid van onvoorwaardelijk geliefd zijn, gezien en gekend worden. De eerste plek waar je dit (als alles goed gaat) vindt is in het gezin waarin je opgroeit. Maar helaas leven we niet in een ideale wereld en groeien veel jongeren op in gezinnen waar deze basisveiligheid minder aanwezig is. Lees in deze blog welke invloed dit kan hebben op het gevoel van eigenwaarde en de relaties die jongeren aangaan.

Persoonlijke verhalen

“Het is een wonder dat ik dit kan schrijven!”

“Het is een wonder dat ik dit kan schrijven!”

Lees hier het bijzondere verhaal van rapper SRVNT!"Het is een wonder dat ik dit kan schrijven ..."Op dit moment gaat het heel goed met mij en zit ik lekker in mijn vel. Maar een aantal jaren terug had ik dat nooit kunnen dromen. Het is werkelijk een wonder dat ik dit...

“Er mogen zijn ondanks alles, dankzij alles”

“Er mogen zijn ondanks alles, dankzij alles”

“Er mogen zijn ondanks alles, dankzij alles...” Maak kennis met Daniëlle Bakker, 38 jaar en sinds enige tijd betrokken bij Creatieve Preventie. Daniëlle werkt als kinder- en jongerencoach in haar eigen praktijk. En daarnaast is ze achter de schermen betrokken bij...

“Daarom zet ik mij in voor de nieuwe generatie”

“Daarom zet ik mij in voor de nieuwe generatie”

"...En dáárom zet ik me in voor de nieuwe generatie!" Hey hoi! Ik ben Marije en ik kan niet wachten om alles wat we het afgelopen jaar hebben voorbereid met jou te delen! Maar het lijkt me goed om eerst mijn eigen persoonlijke verhaal te vertellen. Dan snap je nog...

Over onze teamleden

onze initiatiefnemer!

onze initiatiefnemer!

Maak kennis met onze initiatiefnemer! Het leek ons tijd om Nathalie Booij voor te stellen aan jullie! Nathalie is de initiatiefnemer van Creatieve Preventie en heeft ons als team bij elkaar gebracht. Zij is concepteigenaar, bewaakt de visie en faciliteert alle...

Let's connect

We zien er naar uit om ook jou beter te leren kennen!
Volg ons alvast op social media en ontvang nieuwe inspiraties en updates over onze beweging.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Niet eens nieuwsgierig? 😉

Geen probleem, je kan deze pagina gewoon wegklikken. Je ontvangt de dagopeningen binnen enkele minuten in je mail!

Ontvang de eerste les over Corona en de gevolgen nu gratis!

Na het volgen van deze les ‘De koers is veranderd’ – over Corona & de gevolgen hebben je leerlingen:
– Kennis over het belang van sociale relaties
– Handvatten hoe ze deze kunnen onderhouden
– Kennis over eenzaamheid en tools hoe ze hier mee om kunnen gaan
– Inzicht in het belang van het bijdragen aan de maatschappij

Laat hieronder je e-mail achter en je ontvangt de les gratis in je mailbox.

 

Ontvang de online brochure over ons online preventieprogramma direct in je mail. Geheel vrijblijvend!

 

× Waar kan ik je mee helpen?