fbpx

Wat is het effect van deze corona-periode op de mentale gezondheid van tieners en jongeren in Nederland?

En het belangrijkste: Wat kunnen we NU doen om openheid te creëren bij middelbare scholieren, op een veilige manier die aansluit op hun leefwereld?

Samen Sterker

Jurrien ten Brinke Be Courageous samenwerking LIFELINE

Wij slaan de handen in één om de mentale weerbaarheid van middelbare scholieren te vergroten. Júíst nu.

JúíST IN DEZE TIJD SAMENWERKEN

Wij, Jurrien ten Brinke van Be Courageous en Nathalie Booij van Creatieve Preventie, slaan de handen in één. Beiden zijn wij al jaren actief met onze eigen programma’s op middelbare scholen, en hebben daarmee tienduizenden leerlingen bereikt. 

 

WE WILLEN JOU VERSTERKEN MET DAT WAT JIJ AL DOET.


Wij zien alle
mooie initiatieven van middelbare scholen en docenten om in deze tijd in contact te zijn met hun leerlingen. Hierin willen we graag ondersteunen door onze programma’s met elkaar te verbinden. Hierdoor wordt het voor jou als docent nog makkelijker om de mentale weerbaarheid van leerlingen verder te vergroten.

Bekijk de video om TE ONTDEKKEN OF JOUW SCHOOL EEN MATCH IS VOOR DIT BIJZONDERE AANBOD*.

* Let op: in de video wordt gesproken over een ander programma, LIFELINE. In de praktijk blijkt lespakket (un)Shakable beter aan te sluiten bij wat docenten graag toepassen na een Be Courageous Day. Meer informatie over (un)Shakable vind je verder op deze pagina. 

 

Corona leerlingen Voortgezet onderwijs

Be Courageous 

Be Courageous is een interactief schoolprogramma, dat via sport en spelactiviteiten, groepsgesprekken, getuigenissen en enthousiaste sprekers jongeren in één dag vanuit hun eigen levenservaring laat ontdekken:

$

Wie zij zijn en wat hun gaven/talenten zijn.

$

Wat zij wel/niet van zichzelf laten zien (maskers).

$

Op welke manier zij in het leven staan.

$

Hoe zij meer vanuit hun hart kunnen gaan leven.

$

Welke onderwerpen uit hun persoonlijk leven tijd en aandacht vragen.

$

Hoe zij vreugde en verdriet een plek kunnen geven.

$

Dat zij elkaar, ouders en mensen op school nodig hebben.

Be Courageous Over de Streep Preventie programma
Online Preventie Programma

Lespakket
(un)Shakable

6 kant-en-klare mentorlessen om jouw leerlingen te helpen om standvastig door het leven te gaan.

OVER LESPAKKET (UN)SHAKABLE

R

Kant-en-klare lessen

Je ontvangt 6 uitgebreide lesbrieven met bijbehorende PowerPointPresentatie, zodat jij de les kan draaien zonder veel voorbereiding.

FLEXIBEL INZETBAAR

Jij als docent kan de lessen naar eigen inzicht aanpassen. Je kiest zelf welke van de meegeleverde werkvormen je wel of niet geschikt vindt voor jouw klas(sen).

w

Verbinding centraal

Niet het overdragen van kennis staat centraal, maar de positieve beinvloeding van het proces van interactie, veiligheid en verbinding tussen de leerlingen. 

WERKVORMEN

Alle werkvormen zijn van A tot Z uitgeschreven, zodat jij je alleen maar hoeft te richten op het lezen van de lesbrief en het leiden van het groepsproces.

AANSLUITING TIENERS

Door afwisselende items, goede vormgeving en aangeleverde audio bij aanvang en afsluiting van de les, sluiten we aan bij de leefwereld van tieners.

h

BIJBELSE KOPPELINGEN

In de lesbrief zijn in aparte kaders Bijbelse koppelingen genoteerd. Jij bent vrij om deze in te zetten op een manier die past bij jou(w) overtuiging.

‘Toen we de lessen uitvoerden, ontstond er in de meeste klassen veel openheid. Leerlingen vonden herkenning in elkaars verhaal en dat gaf hen rust. Door de leuke werkvormen en de beweging die daardoor ontstond, bleef de aandacht er goed bij en wisselde de sfeer goed af. Daarnaast ontdekte ik door de lessen heen dat leerlingen uit één klas allemaal met hetzelfde thema worstelden. Het was zo zinvol dat we daarachter kwamen en daardoor de leerlingen hierin verder op weg konden helpen. Dank voor dit waardevolle lespakket!’

Agnieta Berg

Godsdienstdocent, Comenius Beroepsonderwijs

Hier staan wij voor

Educatie

Wij hebben de expertise in huis om preventieprogramma’s te verzorgen die aansluiten bij de huidige jongerencultuur en leefwereld.

Interactie

Juist door de unieke samenstelling van het team van artiesten en zorgprofessionals laat het programma een blijvende indruk achter.

Evangelie

Onze programma’s zijn gebaseerd op christelijke waarden en normen én sluiten aan bij leerlingen met andere achtergronden.

Inspirerende woorden

“Be Courageous is een bijzonder scholenprogramma dat tieners en jongeren stimuleert om echt te zijn, maskers af te zetten en in verbondenheid met de ander te leren leven. Be Courageous heb ik zelf meegemaakt en elke school in Nederland zou dat ook eens moeten ervaren. Grote kans dat het vervolgens wordt opgenomen in jullie curriculum voor het volgende leerjaar!”

Bert Reinds

Orthopedagoog

“Wanneer jongeren weten dat ze van waarde zijn, durven ze beter voor zichzelf op te komen en maakt het dat ze zichzelf niet hoeven te bewijzen door te presteren of anderen naar beneden te halen.”

Smit & Noordzij

“Het valt niet meer te ontkennen: Creatieve Preventie is een gepassioneerde beweging die haar vorm verkregen heeft vanuit deskundigheid, betrokkenheid en creativiteit. We zien uit naar aankomende jaren!”.

Marije Perik

Online Preventie Programma

 HOE WERKT HET?

 Wellicht zijn we als Be Courageous of Creatieve Preventie al eens bij jou op school geweest en ben je bekend met onze procedure. Of misschien wil je ons voor het eerst introduceren op school. Hieronder lees je meer over het proces voor verdere verkenning. 

Vrijblijvende belafspraak

Plan een vrijblijvende telefonische kennismaking in met Nathalie Booij, initiatiefnemer van Creatieve Preventie, via deze link . Zij kan je alle ins en outs geven over (un)Shakable en koppelt jou graag aan Jurrien voor overleg over Be Courageous.

i

ALlE iNFO OP EEN RIJTJE

Na het kennismakingsgesprek ontvang je per mail een brochure en indien gewenst een offerte op maat. We zorgen ervoor dat je alle informatie overzichtelijk ontvangt voor intern overleg.

T

AFSPRAKEN OP MAAT

Bij interesse zullen we afspraken op maat maken. Zo brengen we in kaart hoe we zo goed mogelijk kunnen aansluiten bij de behoeften van de mentoren.

A

ready to go

In overleg plannen we de Be Courageous Day in en ontvangt jullie school alle downloads links voor het lesmateriaal van (un)Shakable. 

VRAAG DE EERSTE lesbrief van (un)Shakable NU GRATIS AAN! 

Wij als Creatieve Preventie geloven dat we samen verantwoordelijk zijn om tieners mentaal weerbaar te maken.  Graag stellen we daarom de eerste lesbrief van lespakket (un)Shakable tijdelijk gratis beschikbaar

“De communicatie tussen mij en Nathalie heb ik als zeer prettig ervaren. Mijn collega’s zijn ook erg positief omdat zij zagen wat de impact was op de leerlingen.”

Bas Flipse

Groene Hart Leerpark, Alphen a/d Rijn

“De leerlingen zijn bijzonder geraakt door de inhoud van de voorstelling en het verhaal van de spreker. Bedankt! De verdiepingslessen waren een grote meerwaarde”

Joan Mulder

CSG Het Noordik, Vriezenveen

De combinatie van Be Couragous en (un)Shakable IS dé mogelijkheid om het gesprek met leerlingen aan te gaan over actuele thema’s die hun persoonlijk raken.

Waarom je deze combinatie niet wilt missen voor je leerlingen:

De programma’s zijn in te zetten tijdens één of meerdere projectweken óf als mentorlessenpakket!

Als docent krijg je alle tools in handen om met deze methode aan de slag te gaan. Dat betekent minder voorbereiding voor jou.

Zowel Be Courageous als (un)Shakable is een laagdrempelige methode om wezenlijke thema’s aan te snijden met de leerlingen in een voor hen veilige leeromgeving.

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen.

Voor welke leerniveaus en leeftijden is (un)Shakable?

De lesbrieven van (un)Shakable zijn gedifferentieerd in de volgende categorieën:

  1. vmbo-onderbouw
  2. vmbo-bovenbouw
  3. havo/vwo-onderbouw
  4. havo/vwo-bovenbouw

Vraag via deze link de eerste les gratis aan.

Is er een inkijkexemplaar beschikbaar?

Via deze link vraag je de eerste lesbrief uit (un)Shakable van jouw gewenste niveau gratis aan. Op deze manier krijg je een goede indruk van de opzet van een lesbrief en hoe een les eruit ziet. Je ontvangt meteen de bijbehorende PowerPointpresentatie.

Wat zijn de doelstellingen van (un)Shakable?

De lessen zijn vormgegeven op een manier die ervoor zorgt dat jij als docent met weinig voorbereiding de les kunt verzorgen en hebben als doel de binding in de klas te versterken en leerlingen mentaal meer weerbaar te maken.

De doelstellingen staan hier omgeschreven.

Hoe lang bestaat Creatieve Preventie al?

Hoe het begon
Al vanaf 2014 geven we paas- en kerstvoorstellingen op middelbare scholen. We merkten hoe bijzonder het was om op eigentijdse manier ons geloof in God uit te dragen aan leerlingen die gevarieerde - of geen kerkelijke achtergrond. We besloten daarom om meerdere teams in te werken op hetzelfde concept.

Impact - ook op lange termijn
Bij het uitvoeren van deze voorstellingen zijn we vaak één dag intensief op een school. We merkten dat we meer wilden geven aan leerlingen en docenten dan een bijzondere ervaring en show. We kregen het verlangen om de scholen extra verdiepingsmateriaal mee te geven. Mentoren gebruiken de verwerkingslessen naar eigen inzicht. Op deze manier werken zij de thematiek nog verder uit met de leerlingen.

Oprichting Creatieve Preventie
Vanaf medio 2018 doen we dit alles onder de naam ‘Creatieve Preventie’ en is ons aanbod aangevuld met het geven van voorlichtingen, workshops en projectdagen. Bovendien lanceerden we in 2020 onze eerste online weerbaarheidsprogramma onder de naam LIFELINE.

[/db_pb_accordion]
Welke plek krijgt jullie christelijke identiteit?

Vaak ontvangen we deze vraag van scholen met veel leerlingen en docenten met gevarieerde (of geen) kerkelijke achtergronden.

 

Jongeren versterken
Iedereen met een hart voor tieners wil hetzelfde: jongeren laten weten hoe geliefd en waardevol zij zijn. Niemand kan ontkennen dat deze maatschappij steeds meer en meer van hen vraagt: onderzoek wijst steeds meer uit wat de impact is van de prestatiedruk die jongeren ervaren. Jongeren hebben in deze tijd sturing nodig en bewustwording dat zij grenzen kunnen stellen. Regie kunnen nemen in situaties.

 

Wij slaan een brug
Onze trainers, artiesten, ervaringsdeskundigen en voorlichters dragen daarom vanuit een respectvolle en open houding de positieve christelijke levensstijl uit. We hebben veel ervaring om een brug te slaan tussen verschillende achtergronden.

Persoonlijk contact
Meer weten of verder van gedachten wisselen hierover? Plan een vrijblijvende belafspraak in voor persoonlijk contact met initiatiefnemer Nathalie Booij.

WAAR VIND IK MEER INFORMATIE OVER DE TARIEVEN?


Het tarief ligt aan een aantal factoren zoals het aantal leerlingen. Om vrijblijvend een offerte op maat op te laten stellen, plan je eerst een belafspraak in of plaats je vrijblijvend een optie.

Zijn er ook andere thema's en aanbod op maat mogelijk?


THEMATIEK

We hebben ook ander aanbod ontwikkeld over thema's als zelfbeeld, social media, alcohol en drugs, prestatiedruk en meer.

AANBOD
Hiervoor zijn andere lespakketten beschikbaar, een online preventieprogramma, projectdagen, workshops, voorlichtingen en voorstellingen.

OVERLEG OF HET EEN MATCH IS
Plan via deze link een vrijblijvende belafspraak in met onze initiatiefnemer Nathalie Booij om te brainstormen over wat voor jouw leerlingen een mooie aanvulling kan zijn.

[/db_pb_accordion]

contact

We komen graag met jou in contact

Wil je meer informatie of vrijblijvend contact opnemen, dan zijn er verschillende manieren. Ook staan hieronder een aantal veel gestelde vragen. Wellicht vind je daar al antwoord op jouw vraag. We maken graag kennis met je.  

 

plaats vrijblijvend een optie

Via dit formulier kun je vrijblijvend aangeven in welk thema je interesse hebt. We komen doorgaans binnen één werkdag bij je terug.

plan een belafspraak in

Via deze link kun je een vrijblijvende telefonische belafspraak inplannen met Nathalie Booij, initiatiefnemer van Creatieve Preventie.

i

vragen of opmerkingen

We horen graag waar jouw behoefte, vraag of interesse ligt. Vul dit formulier in zodat we op maat met je kunnen meedenken of de juiste informatie toesturen.

Ontvang meer informatie over LIFELINE

Laat hieronder je e-mail achter en je ontvangt binnen enkele minuten meer informatie over LIFELINE én hoe jij 1 week lang vrijblijvend op ons platform kan rondneuzen!

 

Ontvang de online brochure over ons online preventieprogramma direct in je mail. Geheel vrijblijvend!

 

Vraag nu de eerste les van lespakket (un)Shakable gratis en vrijblijvend aan. Binnen enkele minuten ontvang je de mail met de downloadlink.

Vraag nu de bemoedigingskaarten kosteloos aan en ontvang binnen 5 werkdagen!

× Waar kan ik je mee helpen?