fbpx
Online Preventie Programma

Vergroot de mentale weerbaarheid van leerlingen met het lespakket (un)Shakable

Bevat 6 kant-en-klare mentorlessen

Iedere leerling krijgt te maken met onverwachte gebeurtenissen en emoties. Op de één is de impact groter dan op de ander, maar dat het aantal jongeren met neerslachtige gevoelens stijgt is een feit. Hoe geweldig is het als jij als docent hier een verschil in kan maken?

Met het lespakket (un)Shakable vergroot je de mentale weerbaarheid van leerlingen. In 6 kant-en-klare lessen krijg je als docent de tools in handen om in verschillende onderwerpen te duiken en de leerlingen te helpen standvastig in het leven te staan. De lessen sluiten aan bij de belevingswereld van jouw leerlingen en bevatten verschillende werkvormen.

Je ontvangt de lesbrieven, PowerPointpresentaties en instructievideo’s die bij de lessen horen. Wij leveren de lessen compleet aan, maar als docent heb je alle vrijheid om de les op maat aan te passen. Samen met de leerlingen zoek je tijdens de lessen de verbinding op en help je ze hun mentale weerbaarheid te versterken. Juist in deze tijd enorm belangrijk!

Ontvang gratis & vrijblijvend
de eerste les van het lespakket!

KANT-EN-KLARE MENTORLESSEN

Als Creatieve Preventie spelen we actief in op deze uitdaging, wat resulteert in totaal zes lesbrieven vol opdrachten, sociale interacties en inzichten. De lessen zijn vormgegeven op een manier die ervoor zorgt dat jij als docent met weinig voorbereiding de les kunt verzorgen en hebben als doel de binding in de klas te versterken en leerlingen mentaal meer weerbaar te maken.

De impact van Corona
De mentale gezondheid van veel jongeren kwam door de coronacrisis onder druk te staan. Bepaalde thema’s, zoals eenzaamheid, zijn in deze periode nog meer naar voren gekomen. Het lespakket (un)Shakable gaat in op deze thema’s, waardoor leerlingen deze periode mentaal een plekje kunnen geven.

‘Toen we de lessen uitvoerden, ontstond er in de meeste klassen veel openheid. Leerlingen vonden herkenning in elkaars verhaal en dat gaf hen rust. Door de leuke werkvormen en de beweging die daardoor ontstond, bleef de aandacht er goed bij en wisselde de sfeer goed af. Daarnaast ontdekte ik door de lessen heen dat leerlingen uit één klas allemaal met hetzelfde thema worstelden. Het was zo zinvol dat we daarachter kwamen en daardoor de leerlingen hierin verder op weg konden helpen. Dank voor dit waardevolle lespakket!’

Agnieta Berg

Godsdienstdocent, Comenius Beroepsonderwijs

De 6 lessen van het lespakket (un)Shakable…

R

staan van A tot Z uitgeschreven in de lesbrieven en duren 45 minuten.

R

zitten bomvol leuke opdrachten, sociale interacties en mooie inzichten.

R

zijn naar eigen inzicht aan te passen door jou als docent.

R

hebben afwisselende items die aansluiten op de leefwereld van jongeren.

R

bevatten in de lesbrief Bijbelse koppelingen die vrij inzetbaar zijn.

"Mijn, best wel drukke vmbo 3e klas, leerlingen, zaten stil te luisteren en waren onder de indruk van de video over onzekerheid die jullie hadden bijgevoegd in de lesbrief. Wat bijzonder om te zien wat jullie materiaal teweegbrengt."

Mannelijke docent

Dit halen leerlingen uit het lespakket (un)Shakable

Elisabeth van Zijl
R

Inzicht
De leerlingen krijgen inzicht in zichzelf, ontdekken de kracht van hun uniekheid en worden zich nog meer bewust van hun kwaliteiten en uitdagingen.

R

Handvatten
De leerlingen ontdekken het belang van zelfzorg en ze krijgen de tools in handen om goed met hun emoties om te gaan.

R

Samenwerken
De leerlingen ontdekken de kracht van samen, waardoor ze hulp durven te vragen en weten hoe ze zelf van betekenis kunnen zijn voor anderen.

R
Veerkracht
De leerlingen begrijpen het belang van mentale veerkracht en ontdekken welke gezonde manieren ze in kunnen zetten om in balans te komen.

Onze passie in cijfers

We zijn trots en dankbaar dat we sinds onze start in 2015 al zoveel leerlingen en docenten hebben mogen bereiken.

scholen

UITVOERINGEN

leerlingen

VRAAG DE EERSTE lesbrief van (un)Shakable NU GRATIS AAN! 

Wij als Creatieve Preventie geloven dat we samen verantwoordelijk zijn om tieners mentaal weerbaar te maken.  Graag stellen we daarom de eerste lesbrief van lespakket (un)Shakable tijdelijk gratis beschikbaar

Waar gaan de lessen inhoudelijk over?

SRVT rap workshop CJP
Les 1: Back on track

De eerste les draait om het geven van een positieve impuls op het groepsproces. De leerlingen vinden herkenning bij elkaar en vergroten het gevoel van verbinding.

Projectdag CJP Voortgezet Onderwijs
Les 2: Better2Gether

In de tweede les ontdekken de leerlingen het belang van het hebben van gezonde (vriendschaps)relaties en de invloed van communicatie daarop. Wat zijn eigenschappen van een goede vriendschap? Hoe bouw je deze op?

Workshop I Am Legend CJP Voortgezet onderwijs
Les 3: Ups & Downs

De derde les gaat over de invloed van emoties en hoe hiermee om te gaan. De leerlingen leren welke emoties er zijn, wat de functie hiervan is en dat er geen negatieve of positieve emoties zijn.

Smartphone Fotografie Workshop CJP voortgezet onderwijs
Les 4: Me, myself & I

In deze les wordt dieper ingegaan op hoe de leerlingen op emotioneel gebied beter voor zichzelf kunnen zorgen. Ze leren dat het wel of niet zorgdragen voor hun emoties een grote invloed heeft op hoe ze reageren op situaties.

Voorlichting Eetstoornis Voortgezet onderwijs
Les 5: This is me!

De vijfde les staat in het teken van zelfontwikkeling. De leerlingen ontdekken dat hoe beter ze zichzelf kennen, hoe meer keuzes ze kunnen maken waar ze langdurig tevreden mee zijn.

Rap Workshop CJP voortgezet onderwijs
Les 6: Balance

De laatste les gaat over het belang van veerkracht en weerbaarheid. Vanuit het thema weerbaarheid wordt er teruggeblikt op de afgelopen lessen en worden alle thema’s samengevoegd.

De AHAA-methode

In het lespakket wordt gewerkt met de AHAA-methode. Als docent hoef je de leerlingen niet veel te vertellen, je introduceert alleen kort de werkvorm. Door het beleven van de activiteit en de vragen die je stelt, ontdekken de leerlingen zelf de boodschap: het AHAA-moment.

Vraag de eerste les van het lespakket (un)Shakable nu aan!

Om je een kijkje te geven in het lespakket kun je de eerste les gratis aanvragen.

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op, we denken graag met je mee.

Voor welke leerniveaus en leeftijden is (Un)Shakable?

De lessen van (Un)Shakable zijn gedifferentieerd in de volgende categorieën:
1. vmbo-onderbouw
2. vmbo-bovenbouw
3. havo/vwo-onderbouw
4. havo/vwo-bovenbouw

Vraag via deze link de eerste gratis les aan.

Welke plek krijgt jullie christelijke identiteit?

Jongeren versterken
Iedereen met een hart voor tieners wil hetzelfde: jongeren laten weten hoe geliefd en waardevol ze zijn. Niemand kan ontkennen dat deze maatschappij steeds meer en meer van hen vraagt: onderzoek wijst steeds meer uit wat de impact is van de prestatiedruk die jongeren ervaren. Jongeren hebben in deze tijd sturing nodig en bewustwording dat zij grenzen kunnen stellen. Regie kunnen nemen in situaties.

Wij slaan een brug
Onze trainers, artiesten, ervaringsdeskundigen en voorlichters dragen daarom vanuit een respectvolle en open houding de positieve christelijke levensstijl uit. We hebben veel ervaring met een brug slaan tussen verschillende (of geen) kerkelijke achtergronden.

Persoonlijk contact
Meer weten of verder van gedachten wisselen hierover? Plan een vrijblijvende belafspraak in voor persoonlijk contact met initiatiefnemer Nathalie Booij.

Waar vind ik meer informatie over de tarieven?

Het tarief is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal leerlingen. Vraag vrijblijvend een offerte aan. Klik hier om een belafspraak in te plannen.

Zijn er andere thema’s en aanbod op maat mogelijk?

Zeker! We hebben ook ander aanbod ontwikkeld over thema’s als zelfbeeld, social media, alcohol & drugs, prestatiedruk en meer. Bekijk hier ons aanbod.

Heb je wensen voor een ander specifiek thema? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

Staat je vraag er niet tussen?
Zoek contact met ons en we denken graag met je mee.

Ontvang meer informatie over LIFELINE

Laat hieronder je e-mail achter en je ontvangt binnen enkele minuten meer informatie over LIFELINE én hoe jij 1 week lang vrijblijvend op ons platform kan rondneuzen!

 

Ontvang de online brochure over ons online preventieprogramma direct in je mail. Geheel vrijblijvend!

 

Vraag nu de eerste les van lespakket (un)Shakable gratis en vrijblijvend aan. Binnen enkele minuten ontvang je de mail met de downloadlink.

Vraag nu de bemoedigingskaarten kosteloos aan en ontvang binnen 5 werkdagen!

× Waar kan ik je mee helpen?