fbpx
Online Preventie Programma

Lespakket
(un)Shakable

6 kant-en-klare mentorlessen om jouw leerlingen te helpen om standvastig door het leven te gaan.

Vraag jij je ook af hoe je jouw leerlingen kunt helpen om de afgelopen periode mentaal een plek te geven?

En hoe jij en jouw collega’s dit het beste kunnen aanpakken, zonder elkaar te overvragen in deze al drukke periode?

 

IMPACT VAN CORONA IS GROOT

Door periode van lockdowns en andere maatregelen heeft elke leerling onverwachts te maken gehad met bepaalde situaties en of gevoelens: eenzaamheid, geen invloed of controle over hun leven hebben, beperkte vrijheid, angst voor hun eigen gezondheid of de mensen die hun lief zijn.  

 

KANT-EN-KLARE MENTORLESSEN

Als Creatieve Preventie spelen we actief in op deze uitdaging, wat resulteert in totaal zes lesbrieven vol opdrachten, sociale interacties en inzichten. De lessen zijn vormgegeven op een manier die ervoor zorgt dat jij als docent met weinig voorbereiding de les kunt verzorgen en hebben als doel de binding in de klas te versterken en leerlingen mentaal meer weerbaar te maken.

‘Toen we de lessen uitvoerden, ontstond er in de meeste klassen veel openheid. Leerlingen vonden herkenning in elkaars verhaal en dat gaf hen rust. Door de leuke werkvormen en de beweging die daardoor ontstond, bleef de aandacht er goed bij en wisselde de sfeer goed af. Daarnaast ontdekte ik door de lessen heen dat leerlingen uit één klas allemaal met hetzelfde thema worstelden. Het was zo zinvol dat we daarachter kwamen en daardoor de leerlingen hierin verder op weg konden helpen. Dank voor dit waardevolle lespakket!’

Agnieta Berg

Godsdienstdocent, Comenius Beroepsonderwijs

OVER LESPAKKET (UN)SHAKABLE

R

Kant-en-klare lessen

Je ontvangt 6 uitgebreide lesbrieven met bijbehorende PowerPointPresentatie, zodat jij de les kan draaien zonder veel voorbereiding.

FLEXIBEL INZETBAAR

Jij als docent kan de lessen naar eigen inzicht aanpassen. Je kiest zelf welke van de meegeleverde werkvormen je wel of niet geschikt vindt voor jouw klas(sen).

w

Verbinding centraal

Niet het overdragen van kennis staat centraal, maar de positieve beinvloeding van het proces van interactie, veiligheid en verbinding tussen de leerlingen. 

WERKVORMEN

Alle werkvormen zijn van A tot Z uitgeschreven, zodat jij je alleen maar hoeft te richten op het lezen van de lesbrief en het leiden van het groepsproces.

AANSLUITING TIENERS

Door afwisselende items, goede vormgeving en aangeleverde audio bij aanvang en afsluiting van de les, sluiten we aan bij de leefwereld van tieners.

h

BIJBELSE KOPPELINGEN

In de lesbrief zijn in aparte kaders Bijbelse koppelingen genoteerd. Jij bent vrij om deze in te zetten op een manier die past bij jou(w) overtuiging.

"Mijn, best wel drukke vmbo 3e klas, leerlingen, zaten stil te luisteren en waren onder de indruk van de video over onzekerheid die jullie hadden bijgevoegd in de lesbrief. Wat bijzonder om te zien wat jullie materiaal teweegbrengt."

Mannelijke docent

Doelstellingen van (un)Shakable

Met behulp van (un)Shakable krijg je de tools in handen om verschillende onderwerpen aan te kaarten en leerlingen te helpen om mentaal nog meer weerbaar te worden.

 

De hoofddoelstellingen van het lespakket zijn:

Elisabeth van Zijl

 

De hoofddoelstellingen van het lespakket zijn:
$

De leerlingen krijgen inzicht in zichzelf, ontdekken de kracht van hun uniciteit en worden zich nog meer bewust van hun kwaliteiten en uitdagingen.

$

De leerlingen ontdekken het belang van zelfzorg en ze krijgen de tools in handen om goed met hun emoties om te gaan.

$

De leerlingen ontdekken de kracht van samen, waardoor ze de hulp van anderen in kunnen zetten en zelf van betekenis kunnen zijn voor anderen.

$
De leerlingen zien het belang in van geestelijke veerkracht en ontdekken welke gezonde manieren ze in kunnen zetten om in balans te komen.

Onze passie in cijfers

We zijn trots en dankbaar dat we sinds onze start in 2015 al zoveel leerlingen en docenten hebben mogen bereiken.

scholen

UITVOERINGEN

leerlingen

De lesbrieven zijn…

geschreven om mentoren handvatten te geven om de leerlingen te helpen om de thema’s te behandelen die na afgelopen periode nog sterker naar voren kwamen

ontwikkeld op verzoek van enkele christelijke scholen 

uitgewerkt in samenwerking met docenten

gedifferentieerd op leerniveau en onderbouw & bovenbouw

flexibel aan te passen naar eigen inzicht

VRAAG DE EERSTE lesbrief van (un)Shakable NU GRATIS AAN! 

Wij als Creatieve Preventie geloven dat we samen verantwoordelijk zijn om tieners mentaal weerbaar te maken.  Graag stellen we daarom de eerste lesbrief van lespakket (un)Shakable tijdelijk gratis beschikbaar

Over de lessen van (un)Shakable

Hieronder vind je de kernboodschap per les. Het is zo mooi om terug te horen van docenten wat er gebeurt in het groepsproces en op persoonlijk vlak bij de leerlingen als zij dit programma doorlopen.

SRVT rap workshop CJP
Les 1: Back on track

Het geven van een positieve impuls op het groepsproces en het vergroten van het gevoel van verbinding.

Projectdag CJP Voortgezet Onderwijs
Les 2: Better2Gether

Het belang van het hebben van gezonde (vriendschaps)relaties en de invloed van communicatie op relaties.

Workshop I Am Legend CJP Voortgezet onderwijs
Les 3: Ups & Downs

Leerlingen leren welke emoties er zijn, welke invloed emoties hebben en wat de functie is van het ervaren en uiten van emoties.

Smartphone Fotografie Workshop CJP voortgezet onderwijs
Les 4: Me, myself & I

Leerlingen ontdekken het belang van zelfzorg en leren dat het zorg dragen voor hun emoties hiervoor een startpunt is.

Voorlichting Eetstoornis Voortgezet onderwijs
Les 5: This is me!

Hoe beter jij jezelf kent, hoe meer keuzes je zult maken waar je langdurig tevreden mee zult zijn.

Rap Workshop CJP voortgezet onderwijs
Les 6: Balance

Vanuit het thema weerbaarheid wordt er teruggeblikt op afgelopen lessen en worden alle thema’s samengevoegd.

De voordelen van lespakket (Un)Shakable

PositieF EFFECT OP de mentale gezondheid van leerlingen

Door te investeren in goed lesmateriaal, ontzorg je niet alleen jullie team, maar heeft dit een positief effect op de mentale gezondheid op en het gevoel van verbinding met jouw leerlingen. Juist in deze tijd zo belangrijk!

COMPLEET AANGELEVERD EN TEGELIJKERTIJD Flexibel inzetbaar

Wij zorgen voor de lesbrieven, een instructievideo en een PowerPointPresentatie, zodat jij je alleen nog maar hoeft in te lezen. Natuurlijk heb jij daarnaast als docent alle vrijheid om de les op maat aan te passen.

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen.

Voor welke leerniveaus en leeftijden is (un)Shakable?

De lesbrieven van (un)Shakable zijn gedifferentieerd in de volgende categorieën:

  1. vmbo-onderbouw
  2. vmbo-bovenbouw
  3. havo/vwo-onderbouw
  4. havo/vwo-bovenbouw

Vraag via deze link de eerste les gratis aan.

Is er een inkijkexemplaar beschikbaar?

Via deze link vraag je de eerste lesbrief uit (un)Shakable van jouw gewenste niveau gratis aan. Op deze manier krijg je een goede indruk van de opzet van een lesbrief en hoe een les eruit ziet. Je ontvangt meteen de bijbehorende PowerPointpresentatie.

Wat zijn de doelstellingen van (un)Shakable?

De lessen zijn vormgegeven op een manier die ervoor zorgt dat jij als docent met weinig voorbereiding de les kunt verzorgen en hebben als doel de binding in de klas te versterken en leerlingen mentaal meer weerbaar te maken.

De doelstellingen staan hier omgeschreven.

Hoe lang bestaat Creatieve Preventie al?

Hoe het begon
Al vanaf 2014 geven we paas- en kerstvoorstellingen op middelbare scholen. We merkten hoe bijzonder het was om op eigentijdse manier ons geloof in God uit te dragen aan leerlingen die gevarieerde - of geen kerkelijke achtergrond. We besloten daarom om meerdere teams in te werken op hetzelfde concept.

Impact - ook op lange termijn
Bij het uitvoeren van deze voorstellingen zijn we vaak één dag intensief op een school. We merkten dat we meer wilden geven aan leerlingen en docenten dan een bijzondere ervaring en show. We kregen het verlangen om de scholen extra verdiepingsmateriaal mee te geven. Mentoren gebruiken de verwerkingslessen naar eigen inzicht. Op deze manier werken zij de thematiek nog verder uit met de leerlingen.

Oprichting Creatieve Preventie
Vanaf medio 2018 doen we dit alles onder de naam ‘Creatieve Preventie’ en is ons aanbod aangevuld met het geven van voorlichtingen, workshops en projectdagen. Bovendien lanceerden we in 2020 onze eerste online weerbaarheidsprogramma onder de naam LIFELINE.

Welke plek krijgt jullie christelijke identiteit?

Vaak ontvangen we deze vraag van scholen met veel leerlingen en docenten met gevarieerde (of geen) kerkelijke achtergronden.

 

Jongeren versterken
Iedereen met een hart voor tieners wil hetzelfde: jongeren laten weten hoe geliefd en waardevol zij zijn. Niemand kan ontkennen dat deze maatschappij steeds meer en meer van hen vraagt: onderzoek wijst steeds meer uit wat de impact is van de prestatiedruk die jongeren ervaren. Jongeren hebben in deze tijd sturing nodig en bewustwording dat zij grenzen kunnen stellen. Regie kunnen nemen in situaties.

 

Wij slaan een brug
Onze trainers, artiesten, ervaringsdeskundigen en voorlichters dragen daarom vanuit een respectvolle en open houding de positieve christelijke levensstijl uit. We hebben veel ervaring om een brug te slaan tussen verschillende achtergronden.

Persoonlijk contact
Meer weten of verder van gedachten wisselen hierover? Plan een vrijblijvende belafspraak in voor persoonlijk contact met initiatiefnemer Nathalie Booij.

WAAR VIND IK MEER INFORMATIE OVER DE TARIEVEN?


Het tarief ligt aan een aantal factoren zoals het aantal leerlingen. Om vrijblijvend een offerte op maat op te laten stellen, plan je eerst een belafspraak in of plaats je vrijblijvend een optie.

Zijn er ook andere thema's en aanbod op maat mogelijk?


THEMATIEK

We hebben ook ander aanbod ontwikkeld over thema's als zelfbeeld, social media, alcohol en drugs, prestatiedruk en meer.

AANBOD
Hiervoor zijn andere lespakketten beschikbaar, een online preventieprogramma, projectdagen, workshops, voorlichtingen en voorstellingen.

OVERLEG OF HET EEN MATCH IS
Plan via deze link een vrijblijvende belafspraak in met onze initiatiefnemer Nathalie Booij om te brainstormen over wat voor jouw leerlingen een mooie aanvulling kan zijn.

Staat je vraag er niet tussen?
Zoek contact met ons en we denken graag met je mee.

Ontvang meer informatie over LIFELINE

Laat hieronder je e-mail achter en je ontvangt binnen enkele minuten meer informatie over LIFELINE én hoe jij 1 week lang vrijblijvend op ons platform kan rondneuzen!

 

Ontvang de online brochure over ons online preventieprogramma direct in je mail. Geheel vrijblijvend!

 

Vraag nu de eerste les van lespakket (un)Shakable gratis en vrijblijvend aan. Binnen enkele minuten ontvang je de mail met de downloadlink.

Vraag nu de bemoedigingskaarten kosteloos aan en ontvang binnen 5 werkdagen!

× Waar kan ik je mee helpen?