fbpx
social media voorlichting preventie

 Voorlichting Social Media

Bijna iedere leerling bevindt zich wel op een of meerdere socialmediakanalen. Dit geeft mooie mogelijkheden en kansen, maar ook zorgen en gevaren.
Want het is voor tieners niet altijd even makkelijk om te beoordelen of de mensen met wie ze praten daadwerkelijk zijn wie ze zeggen dat ze zijn. Of om in te schatten of de informatie die ze lezen daadwerkelijk van een betrouwbare bron komt. En ook aan het delen van foto’s en video’s kunnen zowel op de korte termijn als op de lange termijn negatieve gevolgen zitten.

Daarom is het belangrijk om hierover het gesprek aan te gaan en leerlingen voor te lichten.

social media voorlichting preventie
LEERLINGEN WORDEN WEGWIJS GEMAAKT IN DE OMGANG MET SOCIAL MEDIA

In deze interactieve voorlichting werken we aan bewustwording en mediawijsheid. Wat komt er op je af? Wat doet het met je? Hoe ga je verstandig om met internet, media, digitale contacten en grenzen?

Op een creatieve manier krijgen leerlingen in 1 of 2 lesuren (afhankelijk van de groep) handvatten, tips en tools om op een gezonde manier van social media gebruik te maken.

DIT GEVEN WE DE LEERLINGEN MEE

social media voorlichting preventie
R
Het belang van mediawijsheid
R
Hoe ze bewuste keuzes kunnen maken wat betreft internet en media
R
Het belang van grenzen stellen en respecteren
R
De belangrijkste principes voor digitaal contact met anderen
R
De voordelen en gevaren van internet

OVER DE VOORLICHTING SOCIAL MEDIA

Vanuit ons team komt een deskundige bij jullie op school om de voorlichting te geven. Het enige wat er nodig is, is een klaslokaal, een beamer, een scherm of smartboard, een whiteboard/flipover en geluidsboxen.

De voorlichting duurt 45 tot 90 minuten. Het is geschikt voor kinderen tussen de 11 en 15 jaar, met een maximale groepsgrootte van 30 leerlingen. 

PROFESSIONEEL
De voorlichting is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en wordt up-to-date gehouden.

KERNGERICHT
Het versterken van de identiteit van leerlingen is de basis van elk aanbod, ongeacht de thematiek.

IDENTITEIT
We werken vanuit christelijke normen en waarden.

CREATIEVE PREVENTIE

Ons team bestaat uit getrainde artiesten, ervaringsdeskundigen en trainers. We zijn allemaal gepassioneerd over ons werk en brengen veel energie mee. De positieve christelijke levensstijl staat centraal in ons aanbod én in de levens van teamleden.

Samen maken we graag het verschil!

contact

Als je meer wilt weten of een optie wilt plaatsen, voel je dan vrij om contact op te nemen. We maken graag kennis met je!

plaats vrijblijvend een optie

Via dit formulier kun je vrijblijvend aangeven in welk thema je interesse hebt. We komen doorgaans binnen één werkdag bij je terug.

plan een belafspraak in

Via deze link kun je een vrijblijvende telefonische belafspraak inplannen met Nathalie Booij, initiatiefnemer van Creatieve Preventie.

i

vragen of opmerkingen

We horen graag waar jouw behoefte, vraag of interesse ligt. Vul dit formulier in zodat we op maat met je kunnen meedenken of de juiste informatie toesturen.

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen?
Neem dan gerust contact met ons op, we denken graag met je mee.

Voor welke leerniveaus en leeftijd is de voorlichting?
De voorlichting social media is geschikt voor alle leerniveaus, voor de leeftijd van 11-15 jaar.
Is de voorlichting op maat?

Zeker! We denken graag met je mee hoe we aan kunnen sluiten bij jouw school, leerlingen en wensen. Neem contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Kunnen we ‘real life’ kennismaken?

Dat kan. We komen graag langs bij jullie school. Neem contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Hoeveel voorlichtingen kunnen jullie geven op één dag?

De hoeveelheid voorlichtingen die we kunnen geven is afhankelijk van de dag, het aantal klassen of leerlingen. In gesprek met jou kijken we naar eventuele bijzonderheden of problematiek van de groep en of we een ervaringsdeskundige inzetten. Laten we samen brainstormen over de mogelijkheden.

Waar vind ik meer informatie over tarieven?

Je ontvangt een offerte op maat die aansluit op de behoeften en wensen. Om deze offerte te kunnen maken is het belangrijk om inzicht te krijgen in jullie specifieke vraag, de leerlingen en wat jullie als school graag willen ontvangen. We maken dan ook graag kennis met je. Plan een belafspraak in of plaats vrijblijvend een optie.
Naast een offerte ontvang je de brochure met meer informatie en de diverse pakketprijzen, zodat je dit intern kan doorsturen voor verder overleg.

Zijn er ook thema’s op maat mogelijk?

Zeker! Bekijk hier onze andere thema’s.

Welke plek krijgt jullie christelijke identiteit?

Jongeren versterken
Iedereen met een hart voor tieners wil hetzelfde: jongeren laten weten hoe geliefd en waardevol ze zijn. Niemand kan ontkennen dat deze maatschappij steeds meer en meer van hen vraagt: onderzoek wijst steeds meer uit wat de impact is van de prestatiedruk die jongeren ervaren. Jongeren hebben in deze tijd sturing nodig en bewustwording dat zij grenzen kunnen stellen. Regie kunnen nemen in situaties.

Wij slaan een brug
Onze trainers, artiesten, ervaringsdeskundigen en voorlichters dragen daarom vanuit een respectvolle en open houding de positieve christelijke levensstijl uit. We hebben veel ervaring met een brug slaan tussen verschillende (of geen) kerkelijke achtergronden.

Persoonlijk contact
Meer weten of verder van gedachten wisselen hierover? Plan een vrijblijvende belafspraak in voor persoonlijk contact met initiatiefnemer Nathalie Booij.

Ontvang meer informatie over LIFELINE

Laat hieronder je e-mail achter en je ontvangt binnen enkele minuten meer informatie over LIFELINE én hoe jij 1 week lang vrijblijvend op ons platform kan rondneuzen!

 

Ontvang de online brochure over ons online preventieprogramma direct in je mail. Geheel vrijblijvend!

 

Vraag nu de eerste les van lespakket (un)Shakable gratis en vrijblijvend aan. Binnen enkele minuten ontvang je de mail met de downloadlink.

Vraag nu de bemoedigingskaarten kosteloos aan en ontvang binnen 5 werkdagen!

× Waar kan ik je mee helpen?