fbpx
social media voorlichting preventie

 Voorlichtingen verslaving

Een verslaving ontstaat niet zomaar. Vaak heeft het te maken met overlevingsstrategieën, groepsdruk, identiteit of het wegdrukken van emoties. Daarom kijken we in onze voorlichtingen niet alleen naar wat een verslaving is en wat de gevolgen zijn, maar ook naar de factoren die kunnen leiden tot een verslaving.
social media voorlichting preventie
LEERLINGEN WORDEN BEWUST GEMAAKT VAN HET ONTSTAAN, DE GEVOLGEN EN HET VOORKOMEN VAN VERSLAVINGEN

In deze interactieve voorlichtingen gaan we in op verschillende verslavende middelen. Ook praat de voorlichter over copingmechanismen, over groepsdruk en over het belang van keuzes en identiteit.

Naast een voorlichter is er ook een ervaringsdeskundige die zijn verhaal vertelt. Hij neemt de leerlingen mee in hoe hij verslaafd is geraakt, wat dat met hem deed en hoe hij eruit is gekomen. Ook kijken we welke keuzes hij vroeger heeft gemaakt die invloed hebben gehad op de verslaving.

Op een creatieve manier krijgen leerlingen in twee lesuren inzicht in verslavingen en hoe ze hiermee om kunnen gaan.

DIT GEVEN WE DE LEERLINGEN MEE

R

Het belang van keuzes en identiteit

R

De mechanismes achter copingstrategieën en groepsdruk

R

De werking en schade van middelengebruik

R

Hoe de weg naar verslaving vaak een geleidelijk pad is

R

Hoe je als jongere omgaat met iemand die verslaafd is

social media voorlichting preventie

DE VERSCHILLENDE VOORLICHTINGEN

Verslavingen zijn er in vele vormen. Om de onderwerpen goed uit te lichten hebben we het uitgesplitst in twee voorlichtingen: 

Middelengebruik

Bij deze voorlichting gaan we in op de verschillende soorten verslavende alcoholische en drugsgerelateerde middelen.

Verslavingen algemeen

Bij deze voorlichting trekken we het thema ‘verslavingen’ breder en kijken we bijvoorbeeld ook naar cafeïne, winkelen en gamen.

De voorlichtingen kunnen beiden los worden geboekt. Twijfel je welke het beste is voor jouw school? Neem dan contact met ons op, we denken graag met je mee. 

OVER DE VOORLICHTINGEN VERSLAVING

Vanuit ons team komt er een voorlichter en een ervaringsdeskundige bij jullie op school om de voorlichting te geven. Het enige wat er nodig is, is een klaslokaal, een beamer en geluidsboxen.

De voorlichting duurt 2 lesuren. Het is geschikt voor kinderen tussen de 11 en 19 jaar, met een maximale groepsgrootte van 30 leerlingen.

PROFESSIONEEL
De voorlichting is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en wordt up-to-date gehouden.

KERNGERICHT
Het versterken van de identiteit van leerlingen is de basis van elk aanbod, ongeacht de thematiek.

IDENTITEIT
We werken vanuit christelijke normen en waarden.

De voorlichtingen kunnen beiden los worden geboekt. Twijfel je welke het beste is voor jouw school? Neem dan contact met ons op, we denken graag met je mee. 

GETUIGENIS ERVARINGSDESKUNDIGE

  Tijdens de voorstelling er is ook altijd een ervaringsdeskundige die zijn verhaal doet over zijn verslavingverleden, wat altijd veel indruk maakt bij de leerlingen. Tijdens de les staan we ook stil bij de keuzes die hij maakte in de tijd voordat hij verslaafd raakte. Wat kunnen we daarvan leren? Hieronder een stukje van Eriks verhaal.  

CREATIEVE PREVENTIE

We zijn een team bestaande uit getrainde artiesten, ervaringsdeskundigen en voorlichters. Stuk voor stuk zijn we enorm gepassioneerd over ons werk en naar iedere school brengen we een flinke dosis energie mee. De positieve christelijke levensstijl loopt als een rode draad door ons aanbod én door de levens van teamleden.

Samen maken we graag het verschil!

contact

Als je meer wilt weten of een optie wilt plaatsen, voel je dan vrij om contact op te nemen. We maken graag kennis met je!

plaats vrijblijvend een optie

Via dit formulier kun je vrijblijvend aangeven in welk thema je interesse hebt. We komen doorgaans binnen één werkdag bij je terug.

plan een belafspraak in

Via deze link kun je een vrijblijvende telefonische belafspraak inplannen met Nathalie Booij, initiatiefnemer van Creatieve Preventie.

i

vragen of opmerkingen

We horen graag waar jouw behoefte, vraag of interesse ligt. Vul dit formulier in zodat we op maat met je kunnen meedenken of de juiste informatie toesturen.

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen?
Neem dan gerust contact met ons op, we denken graag met je mee.

Voor welke leerniveaus en leeftijden zijn de voorlichtingen over verslaving geschikt?
De voorlichtingen over verslaving zijn geschikt voor alle leerniveaus, voor de leeftijd van 11-19 jaar.
Zijn de voorlichtingen op maat?

Zeker! We vinden het belangrijk om aan te sluiten bij jullie school en leerlingen. Neem contact met ons op om hier samen over te brainstormen.

Kunnen we ‘real life’ kennismaken?

Dat kan. We komen graag langs bij jullie school. Neem contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Hoeveel voorlichtingen kunnen jullie geven op één dag?

Dat is afhankelijk van de dag, het aantal klassen en leerlingen. Laten we samen brainstormen over de mogelijkheden.

Waar vind ik meer informatie over tarieven?

Je ontvangt een offerte op maat. Om deze offerte te kunnen maken krijgen we graag inzicht in jullie specifieke vraag, de leerlingen en wat jullie als school willen ontvangen. We maken dan ook graag kennis met je. Plan een belafspraak in of plaats vrijblijvend een optie.

Zijn er ook thema’s op maat mogelijk?

Zeker! Bekijk hier onze andere thema’s.

Welke plek krijgt jullie christelijke identiteit?

Jongeren versterken
Iedereen met een hart voor tieners wil hetzelfde: jongeren laten weten hoe geliefd en waardevol ze zijn. Niemand kan ontkennen dat deze maatschappij steeds meer en meer van hen vraagt: onderzoek wijst steeds meer uit wat de impact is van de prestatiedruk die jongeren ervaren. Jongeren hebben in deze tijd sturing nodig en bewustwording dat zij grenzen kunnen stellen. Regie kunnen nemen in situaties.

Wij slaan een brug
Onze trainers, artiesten, ervaringsdeskundigen en voorlichters dragen daarom vanuit een respectvolle en open houding de positieve christelijke levensstijl uit. We hebben veel ervaring met een brug slaan tussen verschillende (of geen) kerkelijke achtergronden.

Persoonlijk contact
Meer weten of verder van gedachten wisselen hierover? Plan een vrijblijvende belafspraak in voor persoonlijk contact met initiatiefnemer Nathalie Booij.

Ontvang meer informatie over LIFELINE

Laat hieronder je e-mail achter en je ontvangt binnen enkele minuten meer informatie over LIFELINE én hoe jij 1 week lang vrijblijvend op ons platform kan rondneuzen!

 

Ontvang de online brochure over ons online preventieprogramma direct in je mail. Geheel vrijblijvend!

 

Vraag nu de eerste les van lespakket (un)Shakable gratis en vrijblijvend aan. Binnen enkele minuten ontvang je de mail met de downloadlink.

Vraag nu de bemoedigingskaarten kosteloos aan en ontvang binnen 5 werkdagen!

× Waar kan ik je mee helpen?