fbpx

voorlichtingen

Creëer bewustzijn en stimuleer leerlingen gezonde keuzes te maken in het leven

Verschillende thema’s zoals social media en alcohol zijn van grote invloed op het leven van jongeren. Met voorlichting creëren we bewustzijn over de gevolgen en gevaren van deze specifieke thema’s.

Onderzoek en de eigen ervaringen van de voorlichters en ervaringsdeskundigen vormen de basis van de voorlichtingen. Zij stellen zich op als rolmodel en weten hun verhaal op zo’n manier over te brengen dat het een positieve impact heeft.

Onze voorlichten zijn een combinatie van:

R

Kennisoverdracht

R

Interactieve werkvormen

R

Uitdagende gedachte-experimenten

Dit alles met positieve en concrete handreikingen.

thema’s

Social media

Wat zijn de gevolgen van wat je deelt op social media? Niet alleen de directe gevolgen zijn van belang, maar ook de gevolgen op de lange termijn. Eén van de gevaren van social media is dat het een gepolijste versie weergeeft van de wereld. Welk effect heeft dat op de leerlingen?

 Deze voorlichting leert de jongeren hoe zij op een gezonde en positieve manier met social media om kunnen gaan.

Prestatiedruk

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de jonge generatie worstelt met prestatiedruk. Ze voelen dat de ogen op hen gericht zijn en oordelend toekijken hoe ze falen of succes hebben. Maar wat zijn goede redenen om je best te doen om te presteren? Doe je het voor jezelf of voor een ander?

 Tijdens deze voorlichting worden de leerlingen uitgedaagd om uit te zoeken wat ze motiveert en hoe ze dit kunnen omzetten in daden.

 

Verslaving

Experimenteren hoort erbij, maar leerlingen overzien nog niet de gevaren. De groepsdruk is hoog en ook is er vaak onvoldoende kennis van dit onderwerp. Het gevolg is dat er steeds meer grote risico’s worden genomen, met alle gevolgen vandien.

 Tijdens deze voorlichting staan we niet stil bij wat de leerlingen niet zouden moeten, maar leren we ze wat ze juist beter wel kunnen doen.

eetgedrag

‘Dat wat we eten, beïnvloedt niet alleen hoe we ons voelen, maar hoe we ons voelen beïnvloed ook onze manier van eten.’ - Cooper e.a. 1998 -

We leven in een land waar al het soorten voedsel voor het grijpen ligt, maar ondertussen ook een perfect beeld wordt gecreëerd door de maatschappij. De balans hierin in verstoord en heeft een grote weerslag op leerlingen.

In deze voorlichtingen helpen we de leerlingen om de samenhang te zien tussen hun zelfbeeld, emoties en eetpatronen.

ONZE VOORLICHTINGEN

R

Tijdsduur: doorgaans twee lesuren

R

Groepsgrootte: maximaal 30 leerlingen

R

Leeftijd: onderbouw & bovenbouw

R

Ervaringsdeskundige: hangt af van de thematiek

R

Kosten: vraag hier meer informatie aan

professioneel

De voorlichtingen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en worden up-to-date gehouden.

T

KERNGERICHT

Het versterken van de identiteit van leerlingen is de basis van elk aanbod, ongeacht de thematiek.

IDENTITEIT

We werken vanuit christelijke normen en waarden.

MIS JE EEN THEMA? 

We horen graag waar jouw school behoefte aan heeft en denken graag mee hoe we hier invulling aan kunnen geven. Laat via dit formulier je naam & e-mail adres achter. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

    onze  werkwijze 

Praktische informatie

Globale richtlijnen  - Op maat is er veel mogelijk

R

Tijdsduur: Doorgaans twee lesuren 

R

Groepsgrootte: Maximaal 30 leerlingen

R

Leeftijd: Onderbouw & bovenbouw 

R

Inzet ervaringsdeskundige verschilt per thematiek

R

Kosten: Vraag hier meer informatie op

Hoe we graag samenwerken

VAN A TOT Z

Van aanvraag tot en met evaluatie zijn we betrokken. We denken actief mee, ook met details.

kennismaking

Mogelijkheid tot inplannen van vrijblijvende telefonische kennismaking. Klik hier.

T

IDENTITEIT SCHOOL

We sluiten aan bij jullie identiteit en maken vooraf duidelijke afspraken; altijd in overleg.

betrouwbaar

We werken overzichtelijk, we komen op tijd en we houden ons aan de gemaakte afspraken.

i

VERDIEPING

We denken waar gewenst mee met goede follow-up voor verdere verdieping en ontwikkeling.

veel energie

De bevlogen medewerkers zetten hun unieke talent en persoonlijke ervaring in met veel energie. 

CREATIEVE PREVENTIE 

Ons team bestaat uit getrainde artiesten, ervaringsdeskundigen en trainers. We zijn allemaal gepassioneerd over ons werk en brengen veel energie mee. De positieve christelijke levensstijl staat centraal in ons aanbod én in de levens van teamleden.

Samen we graag het verschil!

contact

Als je meer wilt weten of een optie wilt plaatsen, voel je dan vrij om contact op te nemen. We maken graag kennis met je!

plaats vrijblijvend een optie

Via dit formulier kun je vrijblijvend aangeven in welk thema je interesse hebt. We komen doorgaans binnen één werkdag bij je terug.

plan een belafspraak in

Via deze link kun je een vrijblijvende telefonische belafspraak inplannen met Nathalie Booij, initiatiefnemer van Creatieve Preventie.

i

vragen of opmerkingen

We horen graag waar jouw behoefte, vraag of interesse ligt. Vul dit formulier in zodat we op maat met je kunnen meedenken of de juiste informatie toesturen.

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem contact met ons op en we denken graag met je mee.

Voor welke leerniveaus en leeftijden zijn de workshops?

Voortgezet onderwijs
Ons algemene aanbod is geschikt voor leerlingen van alle leerniveaus, zowel onderbouw als bovenbouw, van het voortgezet onderwijs. We bieden ook programma’s aan gericht op specifieke niveaus en klassen.

 Op maat aansluiten
We denken graag met je mee! Neem contact met ons met op om samen te brainstormen over de mogelijkheden.

Zijn alle voorlichtingen op maat?

Zeker! Graag denken we met je mee hoe we aan kunnen sluiten bij jouw school, leerlingen en wensen. Neem contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Kunnen we ‘real life’ kennismaken?

Dat kan. We komen graag langs bij jullie school. Neem contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Hoeveel voorlichtingen kunnen jullie geven op één dag?

De voorlichtingen zijn op maat. Dat betekent dat we graag met je meedenken in het aanbod, specifiek voor jouw school en leerlingen. De hoeveelheid voorlichtingen die we kunnen geven is afhankelijk van de dag, het aantal klassen of leerlingen.

 In gesprek met jou kijken we naar de thematiek, eventuele bijzonderheden of problematiek van de groep en of we een ervaringsdeskundige inzetten. Laten we samen brainstormen over de mogelijkheden.

Welke plek krijgt jullie christelijke identiteit?

Toegankelijk
We hebben veel ervaring met het begrijpelijk en toegankelijk maken van grote thema’s. Veel scholen hebben een gevarieerde groep leerlingen en docenten. Sommigen zijn kerkelijk opgegroeid, anderen weer niet. Of wellicht is jullie school qua identiteit juist meer behoudend met veel christelijke leerlingen. Ons programma sluit goed aan, omdat we in de voorbereidingen veel details uitvragen om te weten wat de identiteit van de school is. Vervolgens passen we ons hierop aan.

Een brug slaan tussen verschillende achtergronden
Onze interne visie is ‘walk the talk’. Dat betekent dat onze teamleden zelf een persoonlijke relatie hebben met Jezus. Onze teams dragen daarom vanuit een respectvolle en open houding de positieve christelijke levensstijl uit. We hebben veel ervaring in een brug slaan tussen verschillende achtergronden op een toegankelijke manier. Meer weten of verder van gedachten wisselen hierover? Plan een vrijblijvende belafspraak in voor persoonlijk contact.

 Jongeren versterken
Iedereen met een hart voor tieners wil hetzelfde: jongeren laten weten hoe geliefd en waardevol ze zijn. Deze boodschap staat centraal in de voorstellingen.

Hoe lang bestaat Creatieve Preventie al?

Hoe het begon
Al vanaf 2015 geven we paas- en kerstvoorstellingen op middelbare scholen. We merkten hoe bijzonder het was om op een eigentijdse manier ons geloof in God uit te dragen aan leerlingen met een gevarieerde of niet-kerkelijke achtergrond. We besloten daarom om meerdere teams in te werken op hetzelfde concept.

 Impact op lange termijn
Bij het uitvoeren van deze voorstellingen zijn we vaak één dag intensief op een school. We merkten dat we meer wilden geven aan leerlingen en docenten dan een bijzondere ervaring en show. We kregen het verlangen om de scholen extra verdiepingsmateriaal mee te geven. Mentoren gebruiken de verwerkingslessen naar eigen inzicht. Op deze manier werken zij de thematiek nog verder uit met de leerlingen.

 Oprichting Creatieve Preventie
Vanaf medio 2018 doen we dit alles onder de naam ‘Creatieve Preventie’ en is ons aanbod aangevuld met het geven van voorlichtingen, workshops en projectdagen.

Waar vind ik meer informatie over tarieven?

Je ontvangt een offerte op maat die aansluit op de behoeften en wensen. Om deze offerte te kunnen maken is het belangrijk om inzicht te krijgen in jullie specifieke vraag, de leerlingen en wat jullie als school graag willen ontvangen. We maken dan ook graag kennis met je. Plan een belafspraak in of plaats vrijblijvend een optie.

Naast een offerte ontvang je de brochure met meer informatie en de diverse pakketprijzen, zodat je dit intern kan doorsturen voor verder overleg.

Zijn er ook andere thema’s en aanbod op maat mogelijk?

Sluiten de thema’s zoals omschreven op onze site nog niet aan of mis je onderwerpen? Laat dit dan gerust aan ons weten via het contactformulier. We denken graag mee.

Ontvang meer informatie over LIFELINE

Laat hieronder je e-mail achter en je ontvangt binnen enkele minuten meer informatie over LIFELINE én hoe jij 1 week lang vrijblijvend op ons platform kan rondneuzen!

 

Ontvang de online brochure over ons online preventieprogramma direct in je mail. Geheel vrijblijvend!

 

Vraag nu de eerste les van lespakket (un)Shakable gratis en vrijblijvend aan. Binnen enkele minuten ontvang je de mail met de downloadlink.

Vraag nu de bemoedigingskaarten kosteloos aan en ontvang binnen 5 werkdagen!

× Waar kan ik je mee helpen?