fbpx

voorlichtingen

Positieve en concrete handreikingen

 

Getrainde rolmodellen
Met als basis grondig (literatuur)onderzoek creëren voorlichters en ervaringsdeskundigen intieme momenten op school. Ze gebruiken hierbij hun eigen ervaringen.

Met interactie
De lessen zijn een combinatie van kennisoverdracht, interactieve werkvormen en uitdagende gedachte-experimenten. En dat zonder vermanende woorden of geheven vingertje, maar met positieve en concrete handreikingen.

thema’s

Social media

De wereld van social media is een leefwereld voor jongeren en een belangrijk deel van hun leven. Onze voorlichtingen zijn erop gericht jongeren te leren hoe zij zich hierin op een positieve en gezonde manier kunnen begeven.

Social media

De wereld van social media is een leefwereld voor jongeren en een belangrijk deel van hun leven. Onze voorlichtingen zijn erop gericht jongeren te leren hoe zij zich hierin op een positieve en gezonde manier kunnen begeven.

Alcohol & drugs

Een belangrijk kenmerk van de puberende leerling is het experimenteren op allerlei gebieden. Ze zijn steeds meer geneigd om grote risico’s te nemen.
Toch staan wij niet stil bij wat leerlingen NIET zouden moeten doen, maar leren we hen wat ze beter WEL kunnen doen.

eetgedrag

“Dat wat we eten, beïnvloedt niet alleen hoe we ons voelen, maar hoe we ons voelen beïnvloedt ook onze manier van eten.” (Cooper e.a. (1998)

We willen de leerlingen helpen om de samenhang te zien tussen hun zelfbeeld, emoties en eetpatronen.

eetgedrag

“Dat wat we eten, beïnvloedt niet alleen hoe we ons voelen, maar hoe we ons voelen beïnvloedt ook onze manier van eten.” (Cooper e.a. (1998)

We willen de leerlingen helpen om de samenhang te zien tussen hun zelfbeeld, emoties en eetpatronen.

Release nieuwe thema’s

Thema’s die we binnenkort zullen releasen

We merken dat er vraag is vanuit scholen over onderstaande thema’s. Dat is de reden waarom we dit aanbod intern verder aan het ontwikkelen zijn.

Prestatiedruk

“Hij kan wel, maar hij wil niet!” is een veelgehoorde uitspraak. Tijdens deze voorlichting dagen we de leerlingen uit te zoeken naar hetgeen wat hun motiveert. Ook sporen we hen te ontdekken hoe deze motivatie omgezet kan worden in daden. Doordat onze trainers zelf ook VWO’ers zijn geweest en hoe dan ook de processen herkennen, worden dit interessante ontmoetingen!

de grondslag van elke voorlichting

professioneel

Onze programma's zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. De inhoud is up-to-date.

T

KERNGERICHT

Het versterken van de identiteit ligt ter grondslag van elk aanbod, ongeacht thematiek.

IDENTITEIT

We werken vanuit christelijke waarden en normen. Dit vormt de basis van elk programma.

Geef jouw thema door

Mis jij nog andere thema’s of wil je een vrijblijvend seintje krijgen als het nieuwe aanbod te boeken is? Laat via dit formulier je naam & e-mail adres achter en we komen bij je terug!

    onze  werkwijze             

Praktische informatie

Globale richtlijnen  - Op maat is er veel mogelijk

Tijdsduur: Doorgaans twee lesuren 

Groepsgrootte: Maximaal 30 leerlingen

Leeftijd: Onderbouw & bovenbouw 

Inzet ervaringsdeskundige verschilt per thematiek

Kosten: Vraag hier meer informatie op

Hoe we graag samenwerken

VAN A TOT Z

Van aanvraag tot en met evaluatie zijn we betrokken. We denken actief mee, ook met details.

kennismaking

Mogelijkheid tot inplannen van vrijblijvende telefonische kennismaking. Klik hier.

T

IDENTITEIT SCHOOL

We sluiten aan bij jullie identiteit en maken vooraf duidelijke afspraken; altijd in overleg.

betrouwbaar

We werken overzichtelijk, we komen op tijd en we houden ons aan de gemaakte afspraken.

i

VERDIEPING

We denken waar gewenst mee met goede follow-up voor verdere verdieping en ontwikkeling.

veel energie

De bevlogen medewerkers zetten hun unieke talent en persoonlijke ervaring in met veel energie. 

over ons team

deskundig

Onze trainers, artiesten en ervaringsdeskundigen zijn getraind.  

uniek

Onze medewerkers zetten bevlogen hun unieke talent en persoonlijke ervaring in. 

'walk the talk'

De positieve christelijke levensstijl staat centraal in aanbod én in de levens van teamleden. 

kennismaken met teamleden

Graag geven we je een impressie van het Creatieve Preventie team. Ieder met zijn eigen expertise en drijfveren, maar één ding kenmerkt ons allemaal: de passie om een positieve bijdrage te leveren aan de identiteit, weerbaarheid en veerkracht van jongeren.

contact

We komen graag met jou in contact

Wil je meer informatie of vrijblijvend contact opnemen, dan zijn er verschillende manieren. Ook staan hieronder een aantal veel gestelde vragen. Wellicht vind je daar al antwoord op jouw vraag. We maken graag kennis met je.  

 

plaats vrijblijvend een optie

Via dit formulier kun je vrijblijvend aangeven in welk thema je interesse hebt. We komen doorgaans binnen één werkdag bij je terug.

plan een belafspraak in

Via deze link kun je een vrijblijvende telefonische belafspraak inplannen met Nathalie Booij, initiatiefnemer van Creatieve Preventie.

i

vragen of opmerkingen

We horen graag waar jouw behoefte, vraag of interesse ligt. Vul dit formulier in zodat we op maat met je kunnen meedenken of de juiste informatie toesturen.

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen.
Staat je vraag er niet tussen?
Zoek contact met ons en we denken graag met je mee.

Voor welke leerniveaus en leeftijden is creatieve preventie?

Voortgezet onderwijs
Ons algemene aanbod is geschikt voor leerlingen van alle leerniveaus, zowel onderbouw als bovenbouw van voortgezet onderwijs. Zoals je wellicht al hebt gezien bieden we ook programma’s aan gericht op specifieke niveaus en klassen.

Op maat aansluiten
Het beste is om ons persoonlijk te benaderen zodat we kunnen meedenken voor de beste match.

Zijn alle projecten op maat?

De voorlichtingen, projectdagen en workshops zijn op maat. Graag denken we met je mee hoe we aan kunnen sluiten bij jouw school, leerlingen en wensen. Neem contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Zowel de Paas- als de Kerstvoorstelling zijn strak uitgedachte programma’s binnen één lesuur, die niet op maat af te nemen zijn. Naast het programma verzorgen wij het licht en het geluid, inclusief personeel.

Kunnen we 'real life' kennismaken?

We komen graag langs bij jullie school. Neem contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Vrijblijvend telefonisch kennismaken kan ook! Plan daarvoor een belafspraak in.

Hoeveel lessen kunnen jullie geven op 1 dag?

De voorlichtingen, projectdagen en workshops zijn op maat. Dat betekent dat we graag met jou meedenken in het aanbod, specifiek voor jouw school en leerlingen. Afhankelijk van de opzet van de dag, het aantal klassen of leerlingen kunnen we hiervoor een aanbod op maat opstellen.

In gesprek met jou kijken we naar de thematiek, eventuele bijzonderheden of problematiek van de groep en of we een ervaringsdeskundige inzetten. Laten we samen brainstormen over de mogelijkheden.

Hoe lang bestaat Creatieve Preventie al?

Hoe het begon
Al vanaf 2014 geven we paas- en kerstvoorstellingen op middelbare scholen. We merkten hoe bijzonder het was om op eigentijdse manier ons geloof in God uit te dragen aan leerlingen die gevarieerde - of geen kerkelijke achtergrond. We besloten daarom om meerdere teams in te werken op hetzelfde concept.

Impact - ook op lange termijn
Bij het uitvoeren van deze voorstellingen zijn we vaak één dag intensief op een school. We merkten dat we meer wilden geven aan leerlingen en docenten dan een bijzondere ervaring en show. We kregen het verlangen om de scholen extra verdiepingsmateriaal mee te geven. Mentoren gebruiken de verwerkingslessen naar eigen inzicht. Op deze manier werken zij de thematiek nog verder uit met de leerlingen.

 Oprichting Creatieve Preventie
Vanaf medio 2018 doen we dit alles onder de naam ‘Creatieve Preventie’ en is ons aanbod aangevuld met het geven van voorlichtingen, workshops en projectdagen. Bovendien lanceerden we in 2020 onze eerste online weerbaarheidsprogramma onder de naam LIFELINE.

Waar vind ik meer informatie over tarieven?

Omdat ons aanbod zo divers is en boekingen in grootte variëren, werken we veel op maat, neem contact op voor meer informatie.

Offertes op maat
Om een offerte op maat op te laten stellen, plan je eerst een belafspraak in of plaats je vrijblijvend een optie. Op die manier hebben we beter zicht op jullie specifieke vraag, de leerlingen en wat jullie school graag wil ontvangen.

Zijn er ook andere thema's en aanbod op maat mogelijk?

Waar kunnen we jullie mee helpen?
We vinden het fijn om te horen welke thematiek en vragen er leven. Sluiten de thema’s zoals omschreven op onze site nog niet aan of mis je onderwerpen? Laat dit aan ons weten via het contactformulier. Graag denken we mee op maat en expertise.

Welke plek krijgt jullie christelijke identiteit in de programma’s?

Vaak ontvangen we deze vraag van scholen met veel leerlingen en docenten met gevarieerde (of geen) kerkelijke achtergronden.

Jongeren versterken
Iedereen met een hart voor tieners wil hetzelfde: jongeren laten weten hoe geliefd en waardevol zij zijn. Niemand kan ontkennen dat deze maatschappij steeds meer en meer van hen vraagt: onderzoek wijst steeds meer uit wat de impact is van de prestatiedruk die jongeren ervaren. Jongeren hebben in deze tijd sturing nodig en bewustwording dat zij grenzen kunnen stellen. Regie kunnen nemen in situaties.

Wij slaan een brug
Onze trainers, artiesten, ervaringsdeskundigen en voorlichters dragen daarom vanuit een respectvolle en open houding de positieve christelijke levensstijl uit. We hebben veel ervaring om een brug te slaan tussen verschillende achtergronden. Meer weten of verder van gedachten wisselen hierover? Plan een vrijblijvende belafspraak in voor persoonlijk contact.

Let’s connect

We zien er naar uit om ook jou beter te leren kennen!
Volg ons alvast op social media en ontvang nieuwe inspiraties en updates over onze beweging.

Ontvang meer informatie over LIFELINE

Laat hieronder je e-mail achter en je ontvangt binnen enkele minuten meer informatie over LIFELINE én hoe jij 1 week lang vrijblijvend op ons platform kan rondneuzen!

 

Ontvang de online brochure over ons online preventieprogramma direct in je mail. Geheel vrijblijvend!

 

Vraag nu de eerste les van lespakket (un)Shakable gratis en vrijblijvend aan. Binnen enkele minuten ontvang je de mail met de downloadlink.

Vraag nu de bemoedigingskaarten kosteloos aan en ontvang binnen 5 werkdagen!

× Waar kan ik je mee helpen?