fbpx
Online Preventie Programma

Voorstelling (un)Shakable

Feestelijk, energiek en leuk voor alle leerlingen!

Wat doe jij als jouw wereld op z’n kop staat? Doe je dan een stapje terug of sta je stevig? En hoe doe je dat dan? De voorstelling (un)Shakable neemt de leerlingen mee in deze vragen en activeert ze om na te denken over hoe zij omgaan met lastige situaties.

Een betekenisvolle voorstelling geschikt voor alle leerlingen

Wat de achtergrond, het leerniveau of de leeftijd van de leerling ook is: de (un)Shakable voorstelling sluit aan bij de belevingswereld.

 De voorstelling zit bomvol energie. Met een zangeres of rapper, een presentator en een freerunner zetten we een dynamische show neer, waarbij leerlingen actief betrokken worden. Ook nemen we ze in de voorstelling mee naar kwetsbare momenten. De leerlingen krijgen voorbeelden te zien van hoe het leven soms moeilijk kan zijn en hoe ze hiermee om kunnen gaan.

 Kortom: een inspirerende, feestelijke voorstelling!

Wil je het nieuwe schoolseizoen, de projectweek of een andere viering feestelijk aftrappen? Dat kan met de voorstelling (un)Shakable, die geschikt is voor het gehele jaar.

De voorstelling (un)Shakable…

R

wordt gegeven op school en duurt 40 minuten

R

is geschikt voor diverse leerniveaus & achtergronden

R

is geschikt voor onderbouw & bovenbouw

R

is inclusief een verwerkingsles van één lesuur

R

is financieel af te handelen met de CJP Cultuurkaart

R

zit bomvol energie en inspiratie

R

is met een freerunner, presentator en zangeres of rapper

De voorstelling (un)Shakable…

R

wordt gegeven op school en duurt 40 minuten

R

is geschikt voor diverse leerniveaus & achtergronden

R

is geschikt voor onderbouw & bovenbouw

R

is inclusief een verwerkingsles van één lesuur

R

is financieel af te handelen met de CJP Cultuurkaart

R

zit bomvol energie en inspiratie

R

is met een freerunner, presentator en zangeres of rapper

Krijg een impressie van de voorstelling

Bekijk onderstaande video om een indruk te krijgen van voorstelling (un)Shakable.

Voorstelling middelbare scholen: (un)Shakable

Docenten over onze voorstellingen

‘De samenwerking met Creatieve Preventie is prettig. Er is een goede afstemming tussen de organisatie en de school. De paasvoorstelling ‘Vriendschap’ sloot zowel qua inhoud als vorm goed aan bij onze doelgroep. Zowel vanuit leerlingen als collega’s kwam positieve feedback!’’

Rolf Paauwe

Afdelingsleider vwo 4 t/m 6, De Lage Waard Papendrecht

‘De voorstelling vond ik erg mooi! Het tempo en de tijdsduur waren goed afgestemd. Verder vond ik dat de inhoud veel mogelijkheden had om door te praten. We hebben zelf ook onze ‘struggles’ opgeschreven en in een kom gedaan en ervoor gebeden.’

Docent Marcel Dannenburg

“Het was betekenisvol en juist in deze periode is het zo belangrijk om over ‘lasten’ te praten. Het was ook mooi om een aantal leerlingen te horen die meer van zichzelf liet zien door open te zijn. Zo ontstonden er mooie gesprekken waar zelfs emoties bij kwamen kijken.”

Nathan 't Hooft

Godsdienstdocent, Comenius College

Onze passie in cijfers

We zijn trots en dankbaar dat we sinds onze start in 2015 al zoveel leerlingen en docenten hebben mogen bereiken.

scholen

UITVOERINGEN

leerlingen

Een voorstelling met:

Energie

Door de wisselende elementen en de energieke presentatie is de voorstelling echt een feestje.

i

VERDIEPING

De mentoren ontvangen een uitgebreide lesbrief met werkvormen voor extra verdieping in de klas.

Extra voordelen

w

Meedoen (optioneel)

2 tot 4 leerlingen kunnen iets kort voorbereiden met een docent aan de hand van vragen die we vooraf sturen.

z

Licht en geluid

Wij regelen geluidsapparatuur en een geluidsman, aangevuld met lichtset.

Locatie

De viering is doorgaans in de aula van school. In overleg is een andere locatie mogelijk.

CJP Cultuurkaart

Volledige of gedeeltelijke betaling met de CJP Cultuurkaart is mogelijk.

Docent over de samenwerking

“Het mooie van de voorstelling van Creatieve Preventie organiseert vind ik dat er niet alleen een spreker is, niet alleen zang, maar dat er ook een stukje interactie is met de zaal, dus leerlingen worden echt meegenomen. Ik kon goed merken dat de aandacht er heel goed bij was vanuit de leerlingen. Ook na afloop kregen we de verwerkingsles toegestuurd waarin we ook in de lessen na de viering nog eens konden terugkijken met leerlingen op de viering. Dat bood ons handvatten om met leerlingen nog is in gesprek te gaan.. We zijn er heel erg over te spreken en hebben ze niet voor niets al twee keer uitgenodigd. Ik kan ze van harte aanbevelen!”

Erik Wessels

Reggesteyn Nijverdal (havo/vwo)

Combineer de voorstelling met het lespakket (un)Shakable

(Optioneel)

De voorstelling (un)Shakable kan worden ingezet als aftrap van het lespakket (un)Shakable. Dit lespakket bestaat uit 6 kant-en-klare mentorlessen en is speciaal ontwikkeld om jouw leerlingen te helpen standvastig door het leven te gaan.

Zowel de voorstelling als het lespakket zijn los te bestellen.

‘Toen we de lessen uitvoerden, ontstond er in de meeste klassen veel openheid. Leerlingen vonden herkenning in elkaars verhaal en dat gaf hen rust. Door de leuke werkvormen en de beweging die daardoor ontstond, bleef de aandacht er goed bij en wisselde de sfeer goed af. Daarnaast ontdekte ik door de lessen heen dat leerlingen uit één klas allemaal met hetzelfde thema worstelden. Het was zo zinvol dat we daarachter kwamen en daardoor de leerlingen hierin verder op weg konden helpen. Dank voor dit waardevolle lespakket!’

Agnieta Berg

Godsdienstdocent, Comenius Beroepsonderwijs

Vraag nu gratis de eerste lesbrief van het (un)Shakable lespakket aan.

Wij als Creatieve Preventie geloven dat we samen verantwoordelijk zijn om tieners mentaal weerbaar te maken. Dat is de reden waarom wij het afgelopen jaar lespakket (un)Shakable hebben ontwikkeld. Een lespakket met zes lesbrieven vol opdrachten, sociale interacties en inzichten. We stellen tijdelijk de eerste lesbrief gratis beschikbaar voor jou als docent.

contact

Als je meer wilt weten of een optie wilt plaatsen, voel je dan vrij om contact op te nemen. We maken graag kennis met je! 

plaats vrijblijvend een optie

Via dit formulier kun je vrijblijvend aangeven in welk thema je interesse hebt. We komen doorgaans binnen één werkdag bij je terug.

plan een belafspraak in

Via deze link kun je een vrijblijvende telefonische belafspraak inplannen met Nathalie Booij, initiatiefnemer van Creatieve Preventie.

i

vragen of opmerkingen

We horen graag waar jouw behoefte, vraag of interesse ligt. Vul dit formulier in zodat we op maat met je kunnen meedenken of de juiste informatie toesturen.

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem contact met ons op en we denken graag met je mee.

Voor welke leerniveaus en leeftijden zijn de voorstellingen?

Voortgezet onderwijs
Onze voorstellingen zijn speciaal ontwikkeld voor leerlingen van alle leerniveaus, zowel onderbouw als bovenbouw, van het voortgezet onderwijs. Tijdens de uitgebreide voorbespreking zullen we details over de groep leerlingen per show uitvragen. Op die manier houdt ons team rekening met de groep, zoals in taalgebruik en lengte van items.

 Op maat aansluiten
We denken graag met je mee! Neem contact met ons met op om samen te brainstormen over de mogelijkheden.

Kunnen we live komen kijken naar een voorstelling?

Superleuk dat je onze voorstellingen live wilt ervaren. Neem contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Hoeveel voorstellingen kunnen jullie geven op één dag?

Live voorstellingen
Vanwege het op- en afbouwen van de voorstelling neem je als school minimaal twee shows per dag af (binnen één dagdeel). Ons team is flexibel en kan tot zes shows geven op één dag.

 Voorstellingen verspreiden over twee dagen
Bij grote scholen of samenwerkingen tussen scholen kunnen we het aantal shows verspreiden over twee aaneengesloten dagen. Dit is alleen mogelijk als het aantal afgenomen shows niet op één dag past voor ons team.

 Digitale voorstellingen
Bij de digitale viering is de school vrij om in de geboekte week de videoproductie te tonen. De dag, het tijdstip of de frequentie maakt niet uit.

Welke plek krijgt jullie christelijke identiteit?

Toegankelijk
We hebben veel ervaring met het begrijpelijk en toegankelijk maken van grote thema’s als Pasen en Kerst. Veel scholen hebben een gevarieerde groep leerlingen en docenten. Sommigen zijn kerkelijk opgegroeid, anderen weer niet. Of wellicht is jullie school qua identiteit juist meer behoudend met veel christelijke leerlingen. Ons programma sluit goed aan, omdat we in de voorbereidingen veel details uitvragen om te weten wat de identiteit van de school is. Vervolgens passen we ons hierop aan.

 Een brug slaan tussen verschillende achtergronden
Onze interne visie is ‘walk the talk’. Dat betekent dat onze teamleden zelf een persoonlijke relatie hebben met Jezus. Onze teams dragen daarom vanuit een respectvolle en open houding de positieve christelijke levensstijl uit. We hebben veel ervaring in een brug slaan tussen verschillende achtergronden op een toegankelijke manier. Meer weten of verder van gedachten wisselen hierover? Plan een vrijblijvende belafspraak in voor persoonlijk contact.

 Jongeren versterken
Iedereen met een hart voor tieners wil hetzelfde: jongeren laten weten hoe geliefd en waardevol ze zijn. Deze boodschap staat centraal in de voorstellingen.

Hoe lang bestaat Creatieve Preventie al?

Hoe het begon
Al vanaf 2015 geven we paas- en kerstvoorstellingen op middelbare scholen. We merkten hoe bijzonder het was om op een eigentijdse manier ons geloof in God uit te dragen aan leerlingen met een gevarieerde of niet-kerkelijke achtergrond. We besloten daarom om meerdere teams in te werken op hetzelfde concept.

 Impact op lange termijn
Bij het uitvoeren van deze voorstellingen zijn we vaak één dag intensief op een school. We merkten dat we meer wilden geven aan leerlingen en docenten dan een bijzondere ervaring en show. We kregen het verlangen om de scholen extra verdiepingsmateriaal mee te geven. Mentoren gebruiken de verwerkingslessen naar eigen inzicht. Op deze manier werken zij de thematiek nog verder uit met de leerlingen.

 Oprichting Creatieve Preventie
Vanaf medio 2018 doen we dit alles onder de naam ‘Creatieve Preventie’ en is ons aanbod aangevuld met het geven van voorlichtingen, workshops en projectdagen.

Waar vind ik meer informatie over tarieven?

Je ontvangt een offerte op maat die aansluit op de behoeften en wensen. Om deze offerte te kunnen maken is het belangrijk om inzicht te krijgen in jullie specifieke vraag, de leerlingen en wat jullie als school graag willen ontvangen. We maken dan ook graag kennis met je. Plan een belafspraak in of plaats vrijblijvend een optie.

Naast een offerte ontvang je de brochure met meer informatie en de diverse pakketprijzen, zodat je dit intern kan doorsturen voor verder overleg.

Zijn er ook andere thema’s en aanbod op maat mogelijk?

Sluiten de thema’s zoals omschreven op onze site nog niet aan of mis je onderwerpen? Laat dit dan gerust aan ons weten via het contactformulier. We denken graag mee.

Ontvang meer informatie over LIFELINE

Laat hieronder je e-mail achter en je ontvangt binnen enkele minuten meer informatie over LIFELINE én hoe jij 1 week lang vrijblijvend op ons platform kan rondneuzen!

 

Ontvang de online brochure over ons online preventieprogramma direct in je mail. Geheel vrijblijvend!

 

Vraag nu de eerste les van lespakket (un)Shakable gratis en vrijblijvend aan. Binnen enkele minuten ontvang je de mail met de downloadlink.

Vraag nu de bemoedigingskaarten kosteloos aan en ontvang binnen 5 werkdagen!

× Waar kan ik je mee helpen?