fbpx

Workshops voortgezet onderwijs

Vergroot bewustwording over thema’s die er écht toe doen

Voorlichting Eetstoornis Voortgezet onderwijs

Iedere leerling heeft zijn eigen worstelingen. Soms zichtbaar, maar vaker onzichtbaar. Juist daarom is het belangrijk om met ze in gesprek te gaan over belangrijke thema’s. Onze workshops maken leerlingen op een laagdrempelige manier bewust van deze thema’s en reiken praktische tools aan om hiermee om te gaan.

Samen versterken we de mentale weerbaarheid van jouw leerlingen.

Inspirerend en motiverend

In de workshops inspireren professionele artiesten en trainers de leerlingen met indrukwekkende levensverhalen. Met hun specifieke kennis over de thema’s creëren ze bewustzijn. Ook laten ze zien hoe hun creativiteit hen helpt er een energieke levensstijl op na te houden.

De leerlingen worden bevestigd in hun kwaliteiten. Het leren omgaan met emoties op een positieve manier staat centraal.

de workshops

WORKSHOP ZELFACCEPTATIE
 ‘LEKKER IN JE VEL’

Met deze workshop inspireren we de leerlingen om op een gezonde manier naar zichzelf te kijken. Hierin maken we een koppeling met het thema eetgedrag. Er is altijd een ervaringsdeskundige mee om op een open en interactieve manier het gesprek aan te gaan met de leerlingen.

Door middel van krachtige stellingen worden de jongeren uitgedaagd om met elkaar het gesprek aan te gaan. Er worden diverse werkvormen gebruikt, zoals het maken van een moodboard. De leerlingen worden op een prikkelende manier gestimuleerd een eigen mening te vormen over dit thema.

Na deze workshop…

R

zijn de leerlingen zich bewust van hoe gedachten, gevoel en eetgedrag in verbinding met elkaar staan.

R

begrijpen de leerlingen hoe dit voor een ander kan werken en wat de invloed daarvan is op zelfacceptatie.

WORKSHOP LEVENSVERHAAL
#STORYOFMYLIFE

Deze workshop wordt geleid door artiest en ervaringsdeskundige Thomas, die een heftig pestverleden achter de rug heeft. Aan de hand van zijn eigen ervaringen motiveert hij de leerlingen om eerlijk te durven zijn over hoe zij het leven ervaren.

 De leerlingen mogen iets wat zij willen delen over hun leven op papier zetten. Dit alles in een sfeer waar veel gelachen wordt en plezier wordt gemaakt. Soms schamen jongeren zich als ze ‘niets heftigs’ hebben meegemaakt. Omdat er stil wordt gestaan bij de kracht van woorden, zullen ook zij zich betrokken voelen.

 Na deze workshop…

R

begrijpen de leerlingen de impact van hun manier van denken.

R

zijn de leerlingen zich bewust van hoe ze kijken naar het leven en hoe ze reageren op omstandigheden.

WORKSHOP SOCIAL MEDIA

MY BEST SELF(IES)

In deze girls-only workshop leren de meiden handige tips&tricks voor het maken van foto’s met hun smartphone. De trainer gaat ondertussen in op de thema’s ‘zelfbeeld’ en ‘authenticiteit’ door de leerlingen mee te nemen naar de wereld achter social media.

 Met leuke opdrachten in groepjes, staan de leerlingen stil bij social media. Laten de foto’s op social media de realiteit zien? Wat laat jij van jezelf zien en wat vind je daar eigenlijk van?

Na deze workshop…

R

hebben de leerlingen een realistischer en gezonder beeld over social media.

R

zijn de leerlingen zich bewust van hun gedrag op social media en de eventuele gevolgen daarvan.

Smartphone Fotografie Workshop CJP voortgezet onderwijs

de grondslag van elke workshop

T

KERNGERICHT

Het versterken van de identiteit ligt ter grondslag van elk aanbod, ongeacht thematiek.

CREATIEF MET IMPACT

Alle workshops zijn ontwikkeld door creatievelingen en  zorgprofessionals.

IDENTITEIT

We werken vanuit christelijke waarden en normen. Dit vormt de basis van elk programma.

Over de workshops

R

Een workshop duurt twee lesuren

R

Groepsgrootte: 15 tot 20 leerlingen

R

Geschikt voor onderbouw en bovenbouw

R

We denken graag op maat mee

R

Vraag hier een offerte aan

\

Kerngericht

Het versterken van de identiteit van leerlingen ligt ten grondslag van elke workshop.

Creatief met impact

Alle workshops zijn ontwikkeld door creatievelingen en zorgprofessionals.

Identiteit

We werken vanuit christelijke normen en waarden. Dit vormt de basis van elk programma.

    onze  werkwijze           

VAN A TOT Z

Van aanvraag tot en met evaluatie zijn we betrokken. We denken actief mee.

kennismaking

We maken graag vrijblijvend kennis met je. Klik hier.

T

IDENTITEIT SCHOOL

We sluiten aan bij jullie identiteit en maken vooraf duidelijke afspraken.

betrouwbaar

We werken overzichtelijk, komen op tijd en houden ons aan afspraken.

i

VERDIEPING

Waar gewenst denken we mee over een goede follow-up voor verdere verdieping.

Energiek

De bevlogen medewerkers zetten hun talent en persoonlijke ervaring in met veel energie.

CREATIEVE PREVENTIE 

Ons team bestaat uit getrainde artiesten, ervaringsdeskundigen en trainers. We zijn allemaal gepassioneerd over ons werk en brengen veel energie mee. De positieve christelijke levensstijl staat centraal in ons aanbod én in de levens van teamleden.

Samen we graag het verschil!

contact

Als je meer wilt weten of een optie wilt plaatsen, voel je dan vrij om contact op te nemen. We maken graag kennis met je!

plaats vrijblijvend een optie

Via dit formulier kun je vrijblijvend aangeven in welk thema je interesse hebt. We komen doorgaans binnen één werkdag bij je terug.

plan een belafspraak in

Via deze link kun je een vrijblijvende telefonische belafspraak inplannen met Nathalie Booij, initiatiefnemer van Creatieve Preventie.

i

vragen of opmerkingen

We horen graag waar jouw behoefte, vraag of interesse ligt. Vul dit formulier in zodat we op maat met je kunnen meedenken of de juiste informatie toesturen.

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem contact met ons op en we denken graag met je mee.

Voor welke leerniveaus en leeftijden zijn de workshops?

Voortgezet onderwijs
De meeste workshops zijn geschikt voor leerlingen van alle leerniveaus, zowel onderbouw als bovenbouw, van het voortgezet onderwijs. We bieden ook programma’s aan gericht op specifieke niveaus en klassen.

Op maat aansluiten
We denken graag met je mee! Neem contact met ons met op om samen te brainstormen over de mogelijkheden.

Zijn alle workshops op maat?

Zeker! Graag denken we met je mee hoe we aan kunnen sluiten bij jouw school, leerlingen en wensen. Neem contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Kunnen we ‘real life’ kennismaken?

Dat kan. We komen graag langs bij jullie school. Neem contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Hoeveel workshops kunnen jullie geven op één dag?

De workshops zijn op maat. Dat betekent dat we graag met je meedenken in het aanbod, specifiek voor jouw school en leerlingen. De hoeveelheid workshops die we kunnen geven is afhankelijk van de dag, het aantal klassen of leerlingen.

Welke plek krijgt jullie christelijke identiteit?

Toegankelijk
We hebben veel ervaring met het begrijpelijk en toegankelijk maken van grote thema’s. Veel scholen hebben een gevarieerde groep leerlingen en docenten. Sommigen zijn kerkelijk opgegroeid, anderen weer niet. Of wellicht is jullie school qua identiteit juist meer behoudend met veel christelijke leerlingen. Ons programma sluit goed aan, omdat we in de voorbereidingen veel details uitvragen om te weten wat de identiteit van de school is. Vervolgens passen we ons hierop aan.

 Een brug slaan tussen verschillende achtergronden
Onze interne visie is ‘walk the talk’. Dat betekent dat onze teamleden zelf een persoonlijke relatie hebben met Jezus. Onze teams dragen daarom vanuit een respectvolle en open houding de positieve christelijke levensstijl uit. We hebben veel ervaring in een brug slaan tussen verschillende achtergronden op een toegankelijke manier. Meer weten of verder van gedachten wisselen hierover? Plan een vrijblijvende belafspraak in voor persoonlijk contact.

 Jongeren versterken
Iedereen met een hart voor tieners wil hetzelfde: jongeren laten weten hoe geliefd en waardevol ze zijn. Deze boodschap staat centraal in de voorstellingen.

Hoe lang bestaat Creatieve Preventie al?

Hoe het begon
Al vanaf 2015 geven we paas- en kerstvoorstellingen op middelbare scholen. We merkten hoe bijzonder het was om op een eigentijdse manier ons geloof in God uit te dragen aan leerlingen met een gevarieerde of niet-kerkelijke achtergrond. We besloten daarom om meerdere teams in te werken op hetzelfde concept.

Impact op lange termijn
Bij het uitvoeren van deze voorstellingen zijn we vaak één dag intensief op een school. We merkten dat we meer wilden geven aan leerlingen en docenten dan een bijzondere ervaring en show. We kregen het verlangen om de scholen extra verdiepingsmateriaal mee te geven. Mentoren gebruiken de verwerkingslessen naar eigen inzicht. Op deze manier werken zij de thematiek nog verder uit met de leerlingen.

Oprichting Creatieve Preventie
Vanaf medio 2018 doen we dit alles onder de naam ‘Creatieve Preventie’ en is ons aanbod aangevuld met het geven van voorlichtingen, workshops en projectdagen.

Waar vind ik meer informatie over tarieven?

Je ontvangt een offerte op maat die aansluit op de behoeften en wensen. Om deze offerte te kunnen maken is het belangrijk om inzicht te krijgen in jullie specifieke vraag, de leerlingen en wat jullie als school graag willen ontvangen. We maken dan ook graag kennis met je. Plan een belafspraak in of plaats vrijblijvend een optie.

Naast een offerte ontvang je de brochure met meer informatie en de diverse pakketprijzen, zodat je dit intern kan doorsturen voor verder overleg.

Zijn er ook andere thema’s en aanbod op maat mogelijk?

Sluiten de thema’s zoals omschreven op onze site nog niet aan of mis je onderwerpen? Laat dit dan gerust aan ons weten via het contactformulier. We denken graag mee.

Ontvang meer informatie over LIFELINE

Laat hieronder je e-mail achter en je ontvangt binnen enkele minuten meer informatie over LIFELINE én hoe jij 1 week lang vrijblijvend op ons platform kan rondneuzen!

 

Ontvang de online brochure over ons online preventieprogramma direct in je mail. Geheel vrijblijvend!

 

Vraag nu de eerste les van lespakket (un)Shakable gratis en vrijblijvend aan. Binnen enkele minuten ontvang je de mail met de downloadlink.

Vraag nu de bemoedigingskaarten kosteloos aan en ontvang binnen 5 werkdagen!

× Waar kan ik je mee helpen?