fbpx

WORKSHOPS
VOORTGEZET ONDERWIJS

Unieke mix van creatief aanbod & preventie thematiek

Hoe vergroten we de bewustwording onder leerlingen over thema’s die er éCHT TOE DOEN?
En hoe raak je laagdrempelig met hen in gesprek over de vraagstukken waar zij in hun dagelijks leven tegen aan lopen?
Voorlichting Eetstoornis Voortgezet onderwijs

Elke leerling kent zijn eigen worsteling
Als je docent bent of mentor, heb je altijd het beste met jouw leerlingen voor. Je wilt ze zien (op)groeien in een gezonde sfeer, zowel op school als in hun thuissituatie. Tegelijkertijd weet jij als geen ander dat iedere leerling zijn eigen worstelingen kent. Leerlingen zijn volop in ontwikkeling in deze fase van de pubertijd en belanden van het ene vraagstuk en situatie naar het andere. 

‘It takes a village to raise a child’
Hoe gaaf is het om met elkaar te werken aan het versterken van de mentale weerbaarheid van jouw leerlingen? Om hen op een ontspannende, creatieve manier die past bij hun leefwereld praktische tools te geven om zichzelf te ontplooien en te beschermen? 

Uitgangspunten van onze workshops

Creatieve kennisoverdracht

Professionele artiesten en trainers met indrukwekkende levensverhalen laten zien hoe hun creativiteit hen helpt er een energieke levensstijl op na te houden. Zij combineren dit met specifieke kennis over thematiek.

Jongeren worden uitgedaagd

Leerlingen worden bevestigd in hun kwaliteiten en aangemoedigd om zichzelf op een goede manier te laten zien. Het leren om op een positieve manier om te gaan met emoties staat centraal.

de workshops

Workshop
Smartphone- fotografie

‘My best self(ies)’

Smartphone Fotografie Workshop CJP voortgezet onderwijs

In deze girls-only workshop leren de meiden handige tips & tricks voor het maken van toffe foto’s met hun smartphone. Tegelijkertijd wordt er door de trainer dieper ingegaan op het thema ‘zelfbeeld’ en ‘authenticiteit’ door leerlingen mee te nemen naar de ‘backstage wereld’. 

De wereld achter social media
Via ontspannende opdrachten in groepjes, worden de meiden stilgezet bij de wereld achter social media. Het zijn toffe en mooie platforms. Tegelijkertijd zie je met name blije en gelukkige foto’s voorbij komen van anderen. Geeft dit een goed totaalplaatje van het leven? Vervolgens komt er een stuk bewustwording met vragen als: ‘Wat laat ik van mezelf zien? Wat vind ik daar eigenlijk zelf van?’

Doel workshop

De meiden hebben na deze workshop een realistischer en gezonder beeld over de foto’s van social media. Denk hierbij ook aan de context dat tieners gemiddeld minstens 4 tot 5 uur per dag op social media te vinden zijn.

Workshop
eetgedrag

‘lekker in je vel’

Tijdens deze workshop inspireren we de leerlingen om op een gezonde manier naar zichzelf te kijken, met een koppeling aan het thema eetgedrag. Er is altijd een ervaringsdeskundige mee om op open en interactieve manier het gesprek aan te gaan met de leerlingen.

De workshop gaat niet over voeding, maar over zelfacceptatie
Door middel van krachtige stellingen worden de jongeren uitgedaagd om met elkaar het gesprek aan te gaan over de genoemde thema’s. De workshop gaat niet over voeding, maar over zelfacceptatie. Er worden diverse werkvormen gebruikt, zoals het maken van een moodboard en op die manier op prikkelende wijze een eigen mening te vormen over dit thema.

Doel van de workshop

De leerlingen zijn meer bewust van de koppeling die hun gedachten, gevoel en eetgedrag met elkaar hebben. Ze hebben ontdekt hoe dit voor een ander kan werken en de invloed daarvan op zelfacceptatie.

Workshop
RAP

‘#storyofmylife’

Sta op tegen pesten! (want ik weet wat het is)

Artiest en ervaringsdeskundige Thomas heeft zelf een heftig pestverleden achter de rug. In dit verleden kende hij momenten waarop hij geen enkele hoop meer ervoer. Aan de hand van zijn eigen ervaringen motiveert hij de leerlingen om eerlijk te durven zijn over hoe zij het leven ervaren.

Jouw verhaal heeft impact
In deze workshop laat hij de leerlingen hun eigen teksten schrijven en nadenken over het leven. Iets wat zij willen delen over hun leven met de rest van de groep. Dit alles doet hij in een sfeer waar er veel gelachen wordt en plezier wordt gemaakt. Soms schamen jongeren zich bijna als ze ‘niets heftigs’ hebben meegemaakt. Omdat er stil wordt gestaan bij de kracht van woorden, zullen zij zich ook echt betrokken weten.

Doel van de workshop
De leerlingen zijn zich bewust van de impact van hun manier van denken, hoe ze kijken naar het leven en hoe ze reageren op omstandigheden. Welk verhaal vertelt jouw leven?

Percussie

‘Feel it!’

Drummer Jeroen Vrolijk heeft jaren getourd door binnen-en buitenland met artiesten als Andre Hazes, Gerard Joling en Waylon. Wat de meeste mensen niet weten is dat hij in deze periode zwaar verslaafd is geweest aan harddrugs. Vandaag de dag is hij al 12 jaar clean.

Niet alles is wat het lijkt
Speciaal voor Creatieve Preventie heeft Jeroen een workshop op maat gemaakt; een workshop waarin hij de leerlingen op speelse wijze laat ervaren dat niet altijd alles is zoals het lijkt. Hij laat daarbij zijn gebruik niet centraal staan, maar juist de fase voorafgaand aan de keuze tot gebruik van harddrugs en hoe hij daar nu op terugkijkt.

Doel van de workshop
De leerlingen zijn na deze workshop meer bewust over het constructief leren omgaan met emoties en gevoel en de samenhang met het onderhouden van gezonde vriendschappen.

de grondslag van elke workshop

T

KERNGERICHT

Het versterken van de identiteit ligt ter grondslag van elk aanbod, ongeacht thematiek.

CREATIEF MET IMPACT

Alle workshops zijn ontwikkeld door creatievelingen en  zorgprofessionals.

IDENTITEIT

We werken vanuit christelijke waarden en normen. Dit vormt de basis van elk programma.

    onze  werkwijze           

Praktische informatie

Globale richtlijnen  - We kunnen op maat meedenken met jullie school

Een workshop duurt twee lesuren.

Voorkeur groepsgrootte: maximaal 15 tot 20 leerlingen.

De meeste workshops zijn geschikt voor zowel onderbouw als bovenbouw.

Vraag hier meer informatie op over de inhoud en/of over de tarieven.

Hoe we graag samenwerken

VAN A TOT Z

Van aanvraag tot en met evaluatie zijn we betrokken. We denken actief mee, ook met details.

kennismaking

Mogelijkheid tot inplannen van vrijblijvende telefonische kennismaking. Klik hier.

T

IDENTITEIT SCHOOL

We sluiten aan bij jullie identiteit en maken vooraf duidelijke afspraken; altijd in overleg.

betrouwbaar

We werken overzichtelijk, we komen op tijd en we houden ons aan de gemaakte afspraken.

i

VERDIEPING

We denken waar gewenst mee met goede follow-up voor verdere verdieping en ontwikkeling.

veel energie

De bevlogen medewerkers zetten hun unieke talent en persoonlijke ervaring in met veel energie. 

over ons team

deskundig

Onze trainers, artiesten en ervaringsdeskundigen zijn getraind.  

uniek

Onze medewerkers zetten bevlogen hun unieke talent en persoonlijke ervaring in. 

'walk the talk'

De positieve christelijke levensstijl staat centraal in aanbod én in de levens van teamleden. 

kennismaken met teamleden

Graag geven we je een impressie van het Creatieve Preventie team. Ieder met zijn eigen expertise en drijfveren, maar één ding kenmerkt ons allemaal: de passie om een positieve bijdrage te leveren aan de identiteit, weerbaarheid en veerkracht van jongeren.

contact

We komen graag met jou in contact

Wil je meer informatie of vrijblijvend contact opnemen, dan zijn er verschillende manieren. Ook staan hieronder een aantal veel gestelde vragen. Wellicht vind je daar al antwoord op jouw vraag. We maken graag kennis met je.  

 

plaats vrijblijvend een optie

Via dit formulier kun je vrijblijvend aangeven in welk thema je interesse hebt. We komen doorgaans binnen één werkdag bij je terug.

plan een belafspraak in

Via deze link kun je een vrijblijvende telefonische belafspraak inplannen met Nathalie Booij, initiatiefnemer van Creatieve Preventie.

i

vragen of opmerkingen

We horen graag waar jouw behoefte, vraag of interesse ligt. Vul dit formulier in zodat we op maat met je kunnen meedenken of de juiste informatie toesturen.

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen.
Staat je vraag er niet tussen?
Zoek contact met ons en we denken graag met je mee.

Voor welke leerniveaus en leeftijden is creatieve preventie?

Voortgezet onderwijs
Ons algemene aanbod is geschikt voor leerlingen van alle leerniveaus, zowel onderbouw als bovenbouw van voortgezet onderwijs. Zoals je wellicht al hebt gezien bieden we ook programma’s aan gericht op specifieke niveaus en klassen.

Op maat aansluiten
Het beste is om ons persoonlijk te benaderen zodat we kunnen meedenken voor de beste match.

Zijn alle projecten op maat?

De voorlichtingen, projectdagen en workshops zijn op maat. Graag denken we met je mee hoe we aan kunnen sluiten bij jouw school, leerlingen en wensen. Neem contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Zowel de Paas- als de Kerstvoorstelling zijn strak uitgedachte programma’s binnen één lesuur, die niet op maat af te nemen zijn. Naast het programma verzorgen wij het licht en het geluid, inclusief personeel.

Kunnen we 'real life' kennismaken?

We komen graag langs bij jullie school. Neem contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Vrijblijvend telefonisch kennismaken kan ook! Plan daarvoor een belafspraak in.

Hoeveel lessen kunnen jullie geven op 1 dag?

De voorlichtingen, projectdagen en workshops zijn op maat. Dat betekent dat we graag met jou meedenken in het aanbod, specifiek voor jouw school en leerlingen. Afhankelijk van de opzet van de dag, het aantal klassen of leerlingen kunnen we hiervoor een aanbod op maat opstellen.

In gesprek met jou kijken we naar de thematiek, eventuele bijzonderheden of problematiek van de groep en of we een ervaringsdeskundige inzetten. Laten we samen brainstormen over de mogelijkheden.

Hoe lang bestaat Creatieve Preventie al?

Hoe het begon
Al vanaf 2014 geven we paas- en kerstvoorstellingen op middelbare scholen. We merkten hoe bijzonder het was om op eigentijdse manier ons geloof in God uit te dragen aan leerlingen die gevarieerde - of geen kerkelijke achtergrond. We besloten daarom om meerdere teams in te werken op hetzelfde concept.

Impact - ook op lange termijn
Bij het uitvoeren van deze voorstellingen zijn we vaak één dag intensief op een school. We merkten dat we meer wilden geven aan leerlingen en docenten dan een bijzondere ervaring en show. We kregen het verlangen om de scholen extra verdiepingsmateriaal mee te geven. Mentoren gebruiken de verwerkingslessen naar eigen inzicht. Op deze manier werken zij de thematiek nog verder uit met de leerlingen.

 Oprichting Creatieve Preventie
Vanaf medio 2018 doen we dit alles onder de naam ‘Creatieve Preventie’ en is ons aanbod aangevuld met het geven van voorlichtingen, workshops en projectdagen. Bovendien lanceerden we in 2020 onze eerste online weerbaarheidsprogramma onder de naam LIFELINE.

Waar vind ik meer informatie over tarieven?

Omdat ons aanbod zo divers is en boekingen in grootte variëren, werken we veel op maat, neem contact op voor meer informatie.

Offertes op maat
Om een offerte op maat op te laten stellen, plan je eerst een belafspraak in of plaats je vrijblijvend een optie. Op die manier hebben we beter zicht op jullie specifieke vraag, de leerlingen en wat jullie school graag wil ontvangen.

Zijn er ook andere thema's en aanbod op maat mogelijk?

Waar kunnen we jullie mee helpen?
We vinden het fijn om te horen welke thematiek en vragen er leven. Sluiten de thema’s zoals omschreven op onze site nog niet aan of mis je onderwerpen? Laat dit aan ons weten via het contactformulier. Graag denken we mee op maat en expertise.

Welke plek krijgt jullie christelijke identiteit in de programma’s?

Vaak ontvangen we deze vraag van scholen met veel leerlingen en docenten met gevarieerde (of geen) kerkelijke achtergronden.

Jongeren versterken
Iedereen met een hart voor tieners wil hetzelfde: jongeren laten weten hoe geliefd en waardevol zij zijn. Niemand kan ontkennen dat deze maatschappij steeds meer en meer van hen vraagt: onderzoek wijst steeds meer uit wat de impact is van de prestatiedruk die jongeren ervaren. Jongeren hebben in deze tijd sturing nodig en bewustwording dat zij grenzen kunnen stellen. Regie kunnen nemen in situaties.

Wij slaan een brug
Onze trainers, artiesten, ervaringsdeskundigen en voorlichters dragen daarom vanuit een respectvolle en open houding de positieve christelijke levensstijl uit. We hebben veel ervaring om een brug te slaan tussen verschillende achtergronden. Meer weten of verder van gedachten wisselen hierover? Plan een vrijblijvende belafspraak in voor persoonlijk contact.

Let’s connect

We zien er naar uit om ook jou beter te leren kennen!
Volg ons alvast op social media en ontvang nieuwe inspiraties en updates over onze beweging.

Ontvang meer informatie over LIFELINE

Laat hieronder je e-mail achter en je ontvangt binnen enkele minuten meer informatie over LIFELINE én hoe jij 1 week lang vrijblijvend op ons platform kan rondneuzen!

 

Ontvang de online brochure over ons online preventieprogramma direct in je mail. Geheel vrijblijvend!

 

Vraag nu de eerste les van lespakket (un)Shakable gratis en vrijblijvend aan. Binnen enkele minuten ontvang je de mail met de downloadlink.

Vraag nu de bemoedigingskaarten kosteloos aan en ontvang binnen 5 werkdagen!

× Waar kan ik je mee helpen?